keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Kotikolo

Olen reilu neljä vuotta asunut Espoon Vallikalliossa, kolme näistä poikaystävän kanssa. Asunto on omassa omistuksessa oleva 45 neliön kaksio vuonna 1964 valmistuneessa luhtitalossa (mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että kaikilla on oma ulko-ovi).  Talossa on  kahdessa kerroksessa asuntoja yhteensä 18. Alimmasta kerroksesta löytyy suihku, sauna, varastotilat ja pyykkihuone.

Levykokoelma lepää Ikean CD-torneissa, seinäkellokin on Ikean ja seinäkalenteriksi tykkään etsiä vain Nemiä ja Fingerporia. Pöytä on n. 27 vuotta vanha ja vanhemmilta saatu. Omistan vain kaksi laukkua (+ repun), joista toinen on iltalaukku ja toinen kuvassa oleva Marimekon monitoimilaukku. Kulkee mukana joka paikkaan, kestävä tilaihme.


Vaakahan on hyvä tapa saada kriisi päälle! Poikaystävän CD-tornissa ehkä 1/20 levystä on kuunneltava. Ikean TV-tasohyllyhässäkästä löytyy stereot, VHS-soitin, parit valokuvat, DVD:itä, kasetteja (mm. Disney-kokoelma), pleikkari, NES ja SNES sekä pelejä. NES oli eka pelikonsolini ja se on ollut mulla pienestä pitäen. SNESin ostin vasta pari vuotta takaperin, olin nuorena kovin kateellinen SNESin omaavalle kaverille.


Sohvanurkkaus koki reilu kaksi viikkoa sitten muodonmuutoksen. Nahkasohva oli vanhemmilta saatu 27-vuotias vanhus, joka siirrettiin partsille, ja kävimme avopuolison kanssa ostamassa ensimmäisen yhteisen huonekalun! Sängynkin siitä saa vedettyä. Kävin myös hankkimassa uuden maton, tyynyt ja kahdet erilaiset koristetyynyliinat. Olkkarin pöytä on lähes kaikilta löytyvä Ikean Lack-merkkinen kapistus. Seinällä on Victoria Francesia sekä Cynthia Sheppardin LotFP:lle tekemää taidetta, johon itsekin malleilullani osallistuin.
Hupsista kun yhtäkkiä kaikki suomennetut Stephen Kingit. Ja nuo Richard Bachmanin salanimellä tehdyt myös. Kalenterissa on jo muistutus ensi kuussa ilmestyvästä uudesta teoksesta.Vedenlämmitin, yksi keittiön tärkeimmistä asioista. Huomatkaa myös söpö Pikkunälkä talonvahtina.


Taloyhtiön putkiremontin vuoksi jouduttiin kuukaudeksi 5-6/2010 evakkoon. Asuin sen aikaa Huhmarissa, Vihdissä porukoilla. Tässä lopputulos! ...kylppäri on tosin jo ehtinyt saada kauniin pinkin sävyn hiustenvärjäysteni takia.


Asunnon romanttisin alue; makuuhuone. Datausnurkka on tärkeä olla molemmilla oma yleisen rauhan ja parisuhteen jatkumisen vuoksi.


Tietokonepöydän asukkeja. Trolli on ala-asteajoita, Mörkö ja Myy tulivat pari vuotta sitten talouteen pääsiäissuklaamunien yllätyksenä.


Tasolla poikaystävän Pingo ja omatekemä Leevi Lepakko, jonka tein 7. luokalla käsitöissä. Herätyskellona toimi ennen mummolta ~10-vuotiaana saatu söpö Muumikello, mutta se ehti päästä vain teini-ikään ennen kuin hajosi. Seinällä jälleen Victoria Francesia, poikaystävältä saatu ruusu, jonka muistoksi kuivasin, ja kaverilta tuparilahjaksi saatu piiska.


Pistin myös partsin uusiksi pari viikkoa sitten. En ollut jaksanut aiemmin vaivautua, koska en siellä vietä aikaa. Mitä nyt pari halpispenkkiä ja pöydän ostin mahdollisia tupakkata polttavia vieraita varten. Mutta nyt! Harmi kun vaihtuu syksyyn, siellähän voisi nykyään ihan aikaakin viettää. Makoilla ja lukea. En käyttänyt tähän melkein ollenkaan rahaa; matto löytyi vanhempien varastosta (pienenä on ollut minun käytössäni), samoin tyynyt, sohva siirryttiin olkkarista ulos. Uusia asioita on lyhty seinällä, peitto ja koristeorkidea. Olin kevään Dublinreissulta tuonut vihreän Irlanti-stögiksen mukanani edellisen halkeilleen baarista käännetyn tilalle. Tämän uuden pikkuesineen takia siis vihreä sävy.


Lopuksi vielä näkymää partsilta.


1 kommentti:

  1. Oi miten viihtysän ja siistin näkönen koti, ihan ku Simsin unelmatalossa.

    OON KATTEELLINE, määki halluun tuommosen yhtä hienon sisustuksen!!! Tai sit tuun vaan käymään hä hä hää.

    VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)