perjantai 9. syyskuuta 2011

Tyylievoluutio

Vaiheita vuosien varrelta. Otokset on valittu vaatteiden takia, älkää kiltit tuijottako naamoja. Ainakaan paljoa. Ensin tekstiä, sitten kauhja määrä kuvia.

Yläasteella aloin vasta itse miettiä vaatteitani, aiemmin ei ollut ollenkaan kiinnostanut, vaan olin ottanut vastaan kaiken mitä kaupasta tuotiin. Koko yläasteen tyyli oli lähinnä farkut-niittivyö-maiharit-nahkatakki-akselia. Kauppiksessa oli pieni hippikausi, kaapista löytyi mustan ja farkunsinisen lisäksi paljon värejä. 20-vuotiaana ostin ensimmäisen korsettini ja olihan (ja on vieläkin) noita röyhelöhameita sun muutakin, mutta en koskaan gootti ole ollut. En oikeastaan tiedä mihin lokeroon itseni pistäisin, oon vähän sitä ja tätä. 07 tykästyin camokuosiin ja sitä löytyy nykyään niin korsetista, hameesta, housuista ja kengistä. PVC:stä tykkään ehkä eniten. Olo tuntuu alipukeutuneelta juhliessa, jos en pistä jotakin monista PVC-hamosistani päälleni. Suurimman osan ajasta mulla on muutenkin hame päällä. Housuja käyttäisin enemmän, jos jotain hyvin istuvaa ja kivanmallista löytyisi. Suosikkifarkkuni ovat 7-8 vuotta vanhat, pahasti repeilleet, mutta silti parhaat mitä mulla on ollut ja niitä käytän edelleen ja luopumaan en suostu. Yleensä arkiasuna toimii T-paita ja normihame/maastohousut, ja viikonlopun menoasu on musta toppi, PVC-minihame, niitti/ketjuvyö ja maiharit.

..josta päästiinkin kenkiin! En ole koskaan ollut kenkä- tai laukkuhamstraaja. Mulla on käyttökenkinä kahdet kengät: maiharit, joita käytän lähes 24/7, sekä camoballerinat, joita käytän jos on liian kuuma maihareille. Kaapista löytyy myös saappaat, joita käytän kerran vuodessa, jos sitäkään, lenkki/salikengät, korkkarit ja kahdet sandaletit. Kolmia viimeisiä käytän juhlankenkiä. Ja siinä ne sitten olikin. Mulla on kolme laukkua: Marimekon jokapaikan laukku, iltalaukku ja reppu. Mulle ainoa, missä en pahemmin järkeä käytä, on hameiden osto. Niiden määrä taitaa lähennellä pariakymmentä. Nykyään vaatekaapissa on mustan lisäksi punaista ja vihreää. Ehkä pari valkoista toppia.

Semmoinen pienenpieni paha tapa mulla oli, etten heittänyt vaatteita menemään, koska "saatan ehkä joskus käyttää tätä". Koitan nykyään kerran vuodessa kääntää vaatekaapin ympäri ja ihan surutta heitän UFFille vaatteet, joita ei ole tullut käytettyä. Kyllä multa siltikin löytyy 10 vuotta vanhoja vaatteita, joista tykkään ja joita käytän edelleen.

Asioita, joita tuskin koskaan tulen pistämään päälleni: legginsit, vyötärövyö, pillifarkut, haaremihousut. Yök. Ja kaikki heleät pastellisävyt, juuei.

2000-2001

2002-2003

4/2004

7-8/2004

1-6/2005

8-10/2005
2006
6/2007
7-10/2007
8-9/2007
2008
1-4/2009
6-10/2009
6-7/2010
6-10/2010
2011
Tiedossa viikonlopun blogihiljaisuus, koska on niin paljon menoja: kolmet synttärit ja kahden muut illanistujaiset. Kun ei juo, ehtii huristella joka paikkaan. Hyvät viikonloput!

4 kommenttia:

 1. Kinda funny to see the development from the teenagers testing of different styles, to finding in 2007 what seems to have stuck ;) I might even do one of these styleparades myself, if I dare...

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Siun hiukset on niin jumalattoman pitkät ja paksut, että oon täällä kateudesta vihreänä! :D

  VastaaPoista
 3. Insanity, kiitos. :) Voin kertoo salaisuuden; nää näyttää paremmilta kun oikeesti on!

  VastaaPoista
 4. Olet kyllä hurjan kaunis ja tyylikäs. Niin kuin oikeasti. :)

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)