maanantai 24. lokakuuta 2011

Marttakerho

Viime viikolla sain jostain päähäni, että voisin vuosien ja taas vuosien tauon jälkeen kokeilla neulomista. Kotona oli vain jämälankoja, eikä puikkojakaan ollut kuin yksi pari ja sekin keskeneräisen työn pystyssäpitäjänä. Kaupasta tykötarpeita ja hommiin. Yllättävän hyvin kaikki tarpeellinen neulontatieto nousi muistin syövereistä. Perjantain vuorottelinkin lukemisen ja neulomisen välillä, samoin lauantain, mitä nyt kipasin kaverin tupareilla pyörähtämässä.

Sunnuntaiaamuna olin tässä vaiheessa:


 Mulla on nyt tosiaan tämä ainakin muutaman viikonlopun yli kestävä tipaton menossa. Pidän tiukasti budjetistani kiinni vähintään seuraavaan palkkapäivään asti! Viikonloppuna jäinkin plussalle kaiken suhteen. Aamuisin oli hyvin levännyt olo, eikä rahat ja muisti olleet jääneet baariin. Lauantain tupareista kuskasin kaverit Corneriin ja siitä sain vaivanpalkkaa. Sunnuntaina käytiin Sipoossa poikaystävän äidin luona syömässä. Kaiken kaikkiaan rauhallinen viikonloppu. Teki hyvää.

Päivemmällä kävin käsityöostoksilla. Neuloja, virkkuukoukku ja askartelutarvikkeita. En harrasta kaupasta ostettuja kortteja, vaan tuppaan aina itse väkertämään, jos kortin aion jollekin juhlapäivän kunniaksi antaa. Tänäänkin sain yhden kortin tekemiseen menemään tunnin.

Sitten virkkaukseen! Ala-asteella minä ja paras kaverini M saatiin ihan yksityisopetusta virkkauksessa, olimme käsityötuntien ainoat vasurit. En koskaan oppinut Airi-opettajan suurista ponnistuksista huolimatta virkkaamaan muuta kuin suoraa pötköä, ketjusilmukkaa. Tämä siis tapahtui muistaakseni 3. luokalla. Ja sitten! Kaikkien näiden vuosien jälkeen! Tuijotin aikani netin ohjeita ja tadaa, parin yrityksen jälkeen opin tekemän kerroksia! Ketjusilmukkaa! En muuten olisi edes yrittänyt, mutta seuraavaan tekeleeseeni tarvitsen ehdottomasti tätä taitoa. Avokin tullessa kotiin olin yhtä hymyä; "Miten meni päivä? MÄ OPIN VIRKKAAMAAN!" Oppia ikä kaikki. Vasurikaverillekin piti heti viestiä pistää suuresta saavutuksestani.


Hetki sitten tietokonepöytä näytti tältä:


Olen tosin aika kämänen mitään sen erikoisempaa neulomaankaan. Lapaset oon aikoinani tehnyt, sukkia en koskaan. Tahtoisin osata tehdä kivan löllön myssyn talveksi, mutta taidot ei riitä. Ajatuksena on koittaa tämänkin kanssa tuijotella aikani ohjeita joltain helpolta neulontaa for dummies-sivustolta. Nyt takaisin mummoilun pariin!

2 kommenttia:

  1. Hyvä saitti löytyy osoitteesta http://www.kaspaikka.fi/neulonta/ sieltä oon miäki sukkani oppinu kutomaan :D

    VastaaPoista
  2. Uuu, kiitti. Perehdyn asiaan samantien!

    VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)