torstai 23. helmikuuta 2012

Reissusuunnitelmia

Yhtä vuotta lukuun ottamatta minulla on useamman pääsiäisen ajan ollut tapana lähteä reissuun, oli se sitten ulkomaille tai Suomea kiertämään. Tajusin kyseisen ajankohdan jälleen lähestyvän ja toissapäivänä aloin tosissani etsiä kohdetta, joka sopisi sekä itselleni että poikaystävälle. Pidennettyyn viikonloppuun sopivat Euroopan sisäiset kaupunkilomat, jotka ovat aina olleetkin suosikkejani. Tiistaina en kuitenkaan saanut päätöstä suuntaan tai toiseen tehtyä. Ehdottelin muun muassa Amsterdamia, Glasgow'ta, Pariisia, Zurichia ja Wieniä. Täpinätäpinätäpinä.


Eilen sitten juttelin erään kaverini kanssa, kun olin kuullut, että hän suunnitteli huhtikuulle reissua. Tunnin-parin kuluttua oltiinkin jo hyvällä mallilla: neljän hengen porukka kasassa ja matkakohteena Wien. Katseltiin jo lentoja ja hotelleja, mutta odotellaan, ihmetellään ja suunnitellaan asiaa vielä seuraavaan palkkapäivään asti, eli viikon verran, ja jos ei mitään akuuttia tule, niin varaamme matkan.


Koska olen kärsimätön, tykkään suunnitella ja pidän matkailusta, kävin heti töiden jälkeen kirjastossa lainaamassa Wien-matkaoppaan ja kyselin Wienistä Suomeen muuttaneelta kaverilta missä kaikkialla kannattaisi käydä ja mitä tehdä. Tiedustelin asiaa myös juuri pari kuukautta sitten kohteessa vierailleelta kaverilta ja asuisi siellä myös yksi puolituttu, jos häneltä ilkeisi kysyä opastusta ja/tai juhlaseuraa.


Kuvat täältä: http://www.tourist-destinations.com/2011/12/vienna-austria-travel-guide.html

1 kommentti:

  1. Hyvä valinta! Wien on ihana kaupunki! Keväällä kun se alkaa heräilemään! Kävin parivuotta sitten:)). Romanttinen kaupunki!
    -Sini

    VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)