lauantai 3. maaliskuuta 2012

Ateneum

"Lauantaina 3.3. Ateneumissa vietetään Asiakasomistajapäivää. 800 ensimmäistä pääsee S-Etukortillaan ilmaiseksi museoon!"  Ei ehditty. Kovin paljoa ei nyt kuvia ole, koska lähes kaikkialla oli kännykkä- ja kamerakieltomerkkejä. 


Carl Larsson - Hyvän elämän jäljillä -näyttely oli melko blah. Juoksin läpi. Alla olevat kuvat on otettu Kotona-tilateoksesta, ja tähän törkeästi Ateneumin sivuilta copy-pastea:

  "Kotona...
...saa lukea!
...saa tehdä!
...saa leikkiä rauhallisesti!
...saa koskea varoen!
...saa pukeutua!
...saa valokuvata!
...saa istua!
...saa siivota!
...saa avata!
...saa palauttaa!"

Rauhallisesti, varoen... Fun fun fun!

Kato, äiti! Ilman pelastusliivejä!

Eniten odotin näkeväni Hugo Simbergin Haavoittuneen enkelin. Oikein ylpistyin kun tunnistin useita Albert Edelfeltin ja Gallen-Kallelan teoksia (mutta niin kai sitä pitääkin tunnistaa). Oli hienoa nähdä Haavoittunut enkeli for real, isona teoksena edessä. Olin ennen luullut, että enkelin silmät ovat peitettynä, mutta huivi onkin vain otsalla bandanatyylisesti. Suosikkini noin muutoin oli Kalevala-aiheinen sali.


Paperia, paperia. Ukiyo-e-kabinetti täynnä japanilaisia puupiirroksia. "Onko tämä sitä mangaa?"


Tästä jatkettiin vielä Prkleeseen yksille, Gringos Locosiin syömään ja nyt pääsin kotiin potemaan tautiani. Koko viikon kurkku tuntunut hassulta ja viime yönä sysäsi flunssan päälle. Tässä olisi nyt avokkivapaata aikaa vuorokausi kun Eetu lähti poikain kanssa saunomaan, mutta taitaa sekin aika mennä punaista nenää rasvaillen ja kämästä oloani mutisten. Koitan kasata voimiani sen verran, että jaksaisi lähikauppassa suklaaostoksilla käydä ennen peittojen alle käpertymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)