torstai 15. maaliskuuta 2012

Ticket, please!

Tässä on kirja, jonka otin siskoltani omiin tarkoituksiini vuosituhannen vaihteessa. Ennen se oli tyhjiä sivuja täynnä, 13 vuodessa olen puolet ehtinyt täyttämään. Olen säilyttänyt ja tähän kiinnittänyt liput lähes kaikista käymistäni keikoista, leffoista, festareista, museoista, teattereista etc... Pistin siihen tänään viimoisimpia ja selailin vanhatkin nostalgiahuuruissa lävitse. Klikkaamalla saa kuvia isommaksi, jos tahtoo tarkkaan tähystellä menneisyyteni menoja.


Ensimmäisenä Dingo (wohoo...) päivämäärältä 11.9.1999, jonka keikalle pieni 12-vuotias Marjut meni parhaan kaverinsa Minnan sekä rakkaan kummitätinsä seurassa.

Lippuja oli toki jo kesältä 1999. Ankkarock oli ensimmäinen festarini. Se oli -99 ensimmäistä vuotta maksullinen, huimat 60 mk/pv. Huomatkaa, että kuuntelin jo silloin hyvää musiikkia, sunnuntain aikataulun olen pistänyt lipun viereen: Yup, Don Huonot, Tehosekoitin. Silloin kyllä kuuntelin Rasmusta ja Apulantaakin, joita en voi nykyään sietää.

Kiinnostuin Sentencedistä liian myöhään ja ehdin nähdä sen vain kerran livenä; 19-vuotissynttäreilläni 19.9.2005. Jos lempparibändi pitäisi nimetä, niin eiköhän se tämä olisi.

Paras keikka, jolla olen koskaan ollut.

Kirjan sivuilta löytyy todennäköisesti eniten Entwinen ja Charonin keikkalippuja.

Festareita vuodelta 2007: Myötätuuli, Ruisrock, Ankkarock, Pellavarock. Jäin ihmettelemään, mitä varten olen ostanut Viikatteen keikalle lipun, kun siitä en ole koskaan välittänyt...

Eerrh, hmm... Voin selittää tämän?

Lopuksi vielä pari ihastuttavaa kuvaa. Kummatkin vuodelta 2001, vasemmanpuoleinen ennen Jyrki Video Awardseihin lähtöä ja oikealla ennen Apulannan Nosturin keikkaa.

4 kommenttia:

 1. Oi! Olisinpa itsekin säilyttänyt kaikki keikkaliput. Kävi mielessä joskus, että olisi mahtavaa arkistoida ne yhteen paikkaan, mut enhän mä saa tämmösiä ikinä aikaseks. Heitin muuton yhteydessä kaikki tallelle jääneet pois kun niitä lojui siellä sun täällä ryppyisinä. Sul on arvokas muistokirja!

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen säilytellyt kaiken maailman lippuja ja kuitteja tarkoituksenani kerätä ne kaikki samaan kirjaan, mutta nyt ne ovat ympäri kämppää laatikoissa ja kaapeissa. Höh, tuollainen olisi kyllä niin kiva muisto :)

  VastaaPoista
 3. Hii, mullakin on säilytettynä varmasti kaikki mahdolliset keikkalippuni ja tällä hetkellä ne ovat vielä äitini luona vanhassa omassa huoneessani korkki-ilmoitustaululla. Täytyykin tehdä joskus tällainen vihkonen niitä varten ^^

  VastaaPoista
 4. Toimii myös muistintukijana, kun ei vanhalla iällä enää muista milloin ja missä on käynyt. :)

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)