sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Kiasma

Lähdin lauantaina ennakkoluuloisesti Kiasmaan. Nykytaide meh, mälsää. Mitä vielä, siellä sai silmät ymmyrkäisinä kävellä, eikä välillä ollut edes uskoa näkemäänsä. Oli tosi mielenkiintoista, jos ei muun takia, niin ainakin sen, että mikä tahansa voi ilmeisesti olla taidetta eli koskaan ei tiennyt mitä seuraavaksi tulee eteen. Thank you for the music-näyttely kannattaa for real käydä katsomassa. Lipun ostaessa tyrkkäsivät käteen läpyskän, jolla pääsee Ateneumiin -50 %. Harmi kun siellä ehdittiin jo käydä.

Erikoinen vieraskirja.

Ensimmäisenä näimme Jenni Hiltusen 24/7 Shiva-videon, joka kertoo maalauksesta, sisälsi muun muassa alastomuutta ja harjan takamuksessa. Videon voi nähdä täältä.

Heti seuraavaksi homma meni vielä kummemmaksi. Saman taiteilijan teos "Grind" pyöri pimeän huoneen seinällä. Siinä naiset vatkasivat takamustaan slowmotionina, tanssityylinä karibialainen dancehall. Kannattaa käydä katsomassa pätkä videosta täältä. Grind jäi päällimmäisenä mieleen koko näyttelystä, koska... koska... No olihan se nyt omituista.

Päin näköä!-sarjakuvanäyttely.

Lihansyöjäkasvi, eikä mikään muu.

Vaaleanpunainen huone! Yksisarvinen! Sen silmät liikkuivat ja tärisivät! Yksi huone oli omistettu Katja Tukiaisen maalauksille, joissa pikkutytöt mm. kidnappaavat yksisarvisen ja uhkaavat syödä sen. Koko tarina täältä.
 Muumi antoi oman panostuksensa.

Sitten henkilökohtaiseen suosikkiini kooooko Kiasmassa. Terhi Ylimäisen teokset. Ripustaisin kaikki heti seinilleni, jos vain saisin. Niin siistejä, että menee yli tajunnan. http://www.terhiylimainen.com/deliverance.html

Candice Breitzin Britney Spears-faniyhteisökuva.

Candice Breitzin Marilyn Manson-faniyhteisökuva.

Palautehäkkyrä. Ihmiset saivat kertoa, mistä ovat kiitollisia.Eduardo Balanzan Michael Jackson-rintanapit.

Viimeisenä The murder of the Crows - Korppiparvi. 5. kerroksen salissa oli kasa tuoleja ja vajaa 100 kovaäänistä. Siellä sitä istuttiin ja kuunneltiin. 30 min pituinen teos. Boring.

Truth be told, ei se Korppiparvi viimeinen taide-elämys ollut, käytiin vielä kerran katsomassa Grind.

Saakeli, kun unohdettiin kokonaan ottaa ryhmäkuva. Syömistä ei unohdettu, käytiin Kiasman jälkeen Bravuriassa, Kampissa. Meen uudestaankin, älyttömän hyvää pastaa. Omituinen tilaussysteemi kylläkin. Olin ihan hämmentynyt kun piti itse kokilta mennä tilaamaan ja katsella kun se sitä ruokaa siinä mun edessä vääntää.

Viimeinen saikkupäivä on käynnistynyt, huomenna paluu arkeen kuuden viikon tauon jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Hehe, mulle ehdottomasti vaikuttavin kokemus oli just se 3D ääni-installaatio, sain siitä ihan hillittömät kiksit. ;) Mutta kiitos paljon järkkäämisestä, ei olis tullut muuten mentyä. :)

    VastaaPoista
  2. Pantava pakkaus olet!

    VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)