sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Muumimaailma

Viimein! Olin odottanut kauan pääsyä Muumimaailmaan! Muistaakseni olen aiemmin kaksi kertaa siellä käynyt, ihan naperona ja 13-vuotiaana muka liian vanhana sellaiseen paikkaan. Herätys oli aikainen, kun ensin lähdin kuskaamaan tätiä satamaan ja siitä sitten kotoa ottamaan avokki kyytiin ja muut mukaantulijat Leppävaaran asemalta. Vähän meinasi mielialaa laskea, kun 50 % kavereista feidasi ja näistä vain yksi omatoimisesti ja ajoissa viitsi ilmoittaa, että ei pääsekään tulemaan. Osa ei ilmoittanut ollenkaan, osa kysyttäessä ja osa muutamaa tuntia ennen lähtöä, eikä edes suoraan minulle. Njaha.

Joka tapauksessa. Neljä lähti autolla ja yksi prätkällä. Vaikkei Naantaliin ajakaan kuin pari tuntia, pysähdyttiin  Lohjan jälkeen kahvilaan aamupalalle ja vessatauolle. Tien toisella puolella oli toinen kahvila, muuten identtinen, mutta jännemmin nimetty. Harmiksemme emme päässeet sinne.Kello taisi näyttää puoli yhtä kun saavuimme Naantaliin. Löysimme parkkipaikan, josta emme joutuneet pulittamaan mitään ja lähdimme kävelemään Muumimaailman suuntaan. Sääkin oli juuri sopiva, puolipilvinen ja lämmin.Lippuja ostaessa oli mukava yllätys huomata, että reissumme osui juuri asiakasomistajien viikonlopulle eli S-etukorttia vilauttamalla sai lipusta 7e alennuksen, mikä tarkoitti melkein kolmasosan katoamista lipun hinnasta. S-etukortilla sai muitakin alennuksia myymälöistä ja ruokapaikoista.

Ensitöiksemme jouduimme vankilaan ja poikaystävä checked in at Pikku Myyn Namu.


Kaikki saimme itsemme kuvattua jonkun Muumihahmon kanssa. Aikansa se kyllä otti, kun pikkulapset pyörivät hahmojen ympärillä, taputtelivat, vetivät hännästä ja läpsivät takamuksille.


"Minäkin olen insinööri."


Pikku Myy kehui hiusteni väriä. ^^

Drontti Edvard ja uimahuone.

Merenhuiske-laiva.


Huilipuisto!


Hattivattien luola.

Yritettiin maanitella Nipsua ulos ruoalla ja rahalla, muttei tainnut olla kotona.

Nainen keittiössä. Noidan talon edustalla pataruokia keittelemässä.

Noita, joka hyökkäsi selän takaa ja Eetu säikähti pahasti, sekä Aliisa.

Haisulin käytöskoulu. Vilijonkka opetti sille muun muassa hampaiden pesun ja anteeksipyytämisen jalon taidon.


Ennen lähtöä piti vielä käydä rahaa tuhlaamassa Nipsun putiikissa. Ostin vain sinisen Muumikangaskassin, jonka otan käyttööni vanhan mustan Alkon kassin sijasta. Paljon siistimpi käydä sen kanssa ruokakaupassa.

Lähtiessä pois ja kävellessämme autolle ohitimme pienen puiston, jossa oli iso miesporukka. Niin sanotusti lauantain vietossa jo iltapäivästä, oletin. Mutta apua, kohta sieltä lähestyi meitä kaksi miestä, toinen elefanttipuvussa, toinen päälle maalatussa puvussa. Heillä oli polttarit käynnissä ja pyysivät meitä mukaan leikkimään. Me tytöt istuttiin rapsuttelemassa koiria ja pojat osallistuivat kahteen erään Kuka pelkää mustaa miestä.Käytiin vielä terassilla istumassa, pojat otti kaljat ja tytöt jäätelöt. Prätkä-Erjamme lähti Turkuun ja me muut kotiinpäin. Väsyneet kanssamatkustajani ottivat lepiä, Elizalla oli jopa oma tyyny mukana, ja minä ajoin meidät viimein Ykköspesälle. Pakkohan sinnekin oli päästä.

Huomasin myös jossain vaiheessa päivän aikana tuulilasiin tulleen särön. Vai saakeli. Onneksi matkan varrella asui vanhempani, joten tehtiin pikavisiitti lapsuudenkotiini, jossa isä pisti särön leviämisen estämiseksi tuulilasiin parit tarrat.

Jätimme kyytiläiset Leppävaaran asemalle ja kotiin pääsimme hieman ennen seiskaa. Niin naatti olin, että menin jo ysiltä nukkumaan ja nukuinkin kellon ympäri. Huhhuh. Nyt taas jaksaa, pitää hoitaa preNummiasioita, kuten siivota (kyytiläiset tulevat tänne jo keskiviikkona, eikä tänne kehtaa ketään muuten päästää + sunnuntaina on kiva tulla siistiin kotiin) ja pestä pyykkiä.

Kolme työpäivää ennen lomaa ja Nummea, pystyn tähän!

1 kommentti:

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)