torstai 14. kesäkuuta 2012

PreNummirock

Ihan karmivan tyly Nummihype ja -jännitys päällänsä. Työpäivät tuntuu kuluvan etanavauhtia ja välillä juhannusta miettiessä alkaa perhoset lennellä vatsassa. Kahdeksas kerta tulossa ja vieläkin jännittää ja odotuttaa ja apuaaaa. Onneksi meitä on semmoinen minimissään 50 kaveria sinne menossa, että on kenen kanssa asiaa hehkuttaa.

Suurimman osan tarpeellisista ostoksista tein eilen. Oli ilmeisesti niin harvinainen tilanne, että poikaystävä halusi todisteeksi tämän ja jakoi sen fb:ssä:


"Eeei voi pitää paikkaansa!"
"Photoshopattu! Näen pikseleistä!"
"Ei hitto mikä ilme. Tossa on salee ollu alunperin Muumilimua ennen shoppausta."
  
Just just. Somersby, tuo ainoa juomisen arvoinen siideri.

Aikaa kuluttaakseni ja Numminälkää tyydyttääkseni kävin edellisjuhannusten kuva- ja tekstiantia läpi ja seuraavaa löytyi:

2005: Etsittiin kavereiden kanssa kesän festareista itsellemme sopivaa ja kappas, mikä on tämä Nummi, kuulostaa hyvältä. Tyttöporukalla matkaan eli sain kyytiini tyttöystävän ja entiset luokkalaiseni Minnan ja Marian. Kuvien perusteella katsoimme ainakin Velcran (on vieläkin hyvä), Sentencedin (on vieläkin paras) ja Kotiteollisuuden (hävettää, mutta myönnän silti: kävin noihin aikoihin vuoden sisään öpaut kymmenellä Kotiteollisuuden keikalla, nykyään en siedä koko bändiä). Livejournalteksteistä selvisi, että myös hetki tuli seurattua Turmion Kätilöitä, Tuonea (Entwinen Aksun bändi) ja Teräsbetonia.


Jos musiikkimakuni olisi ollut sama kuin nyt, olisin ehdottomasti käynyt lisäksi katsomassa Turisaksen, Shade Emperin ja Pain Confessorin.

2006: Olipa hyvät festarit, taidanpa ottaa uusiksi! Tällä kertaa mukaan tulivat tyttöystävä ja Niko. Katsotut bändit: Charon (iih!), Ruoska, Cyan velvet project, Suburban tribe, Stam1na, Amorphis ja muistikuvieni mukaan myös Samael ja Edguy. Cyan velvet projectiin oli täällä ensikosketus ja tykkään siitä vieläkin. Introsta kuultiin vain jotain, että "homoseksuaalisuus" ja sitten alettiinkin kävelemään lavaa kohti, että mitäs täällä tapahtuu.

_Hieman_ harmittaa kattella noita esiintyjälistoja näin jälkikäteen... Mitä missasin: Kreator, Diablo, Korpiklaani.2007: Uudestaan! Juuri reilun kolmen vuoden suhteesta eronneena, ensimmäisestä kertaa aikuisiällä sinkkuna ja muutenkin kaikesta vapaudesta ja menoista huumaantuneena ja ulos kuorestani tulleena meni kyllä lujaa. Julkaisukelpoista materiaalia ei ole.

"Yöllä havahduin järkyttävään räsähdykseen: joku reilu oli heittänut Juhon auton takalasista kattilan sisään. Ainakin paluumatkan ilmastointi toimi. Ja se olikin sit ainoo mikä toimi: laattasin sielä tienposkessa sit ja voin koko matkan huonosti. Humppilassa käytiin tankkaamassa ja veinasin pyörtyä, Juho joutu kiinni pitelemään ku jalat pettää alta ja silmissä sumenee. Se ei johtunut krapulasta vaan ruoan puutteesta. Elin kolmella leivällä ja yhdellä omenalla lähemmäs neljä päivää."

Nähty: Ensiferum, Ari Koivunen, Before the Dawn, Forever one (tribuuttibändi Sentulle).
Missattu: Pain Confessor. Taas. Saakeli. 

2008: Uudet tuulet puhalsivat. Olin alkuvuodesta tutustunut niin paljon uusiin ihmisiin ja saanut hyviä kavereita ja alkanut muissa piireissä hengaamaan, että uudella porukalla Nummeen ja niillä porukoilla onkin joka vuosi siitä eteenpäin menty. Tapasin myös tulevan poikaystäväni, jonka otin mukaan autooni yhden kyytiläiseni pyynnöstä ja toisen peruessaan tulonsa.

Vuoden kovin puheenaihe: Ossin erektio-ongelmat:

"Seisooko vieläkään?"
"Taasko siellä vittuillaan?"

"Ja siitä sitten uuteen nousuun!"
"Taasko siellä vittuillaan?"

"Mutta te ette ole vieläkään vastannut mulle, missä täällä saa runkata?"
"Miten se onnistuu, jossei sulla nouse?"
"Taasko siellä vittuillaan?"

"Mut olis toikin mua pannu."
"Olisitko yrittäny veltolla munalla?"
"Taasko siellä vittuillaan?"

Tsekattuja bändejä: Shade Empire (vihdoin!), Turisas (aaaaaaaaaa! <3), InFlames (aaaaaaaaa! <3). Todennäköisesti myös Kiuas ja Korpiklaani, mutta varma ei voi olla.2009: Hyppäsin elämäni ensimmäisen benjin! ...no tähän mennessä se on kyllä ollut viimoisinkin, mutta ei sitä koskaan tiedä. Kahtelin Forever Onen, Poisonblackin, Entwinen ja Napalm Deathin. Nummiaaaaah, parasta, niiiiin parasta. Ja joka vuosi tosiaan pitää jonakin iltana olla katselemassa auringonlaskua Nummijärven yllä. Sekin kuuluu vuoden hienoimpiin hetkiin.2010: "Korpiklaaniiiii! Tosin niillä oli teknisiä ongelmia, olivat myöhässä ja pari taukoa tuli probleemien takia kesken keikkaakin. Kuulin jälkeenpäin, että 1) solisti oli ollut ihan kyrpä ottassa koko keikasta ja tahtoi mahdollisimman nopeesti pois koko Nummesta 2) huhupuheen mukaan seppähässäkkäkojun joku dude oli ilmeisesti vastuussa koko jutusta, itse ei muista mitään muuta kuin, että oli jotain heidän keikan aikana sotkenut ja herännyt aamulla putkasta festariranneke irti revittynä. Gg."

On näitä traditioita lisääkin! Vuosittainen talviturkinheitto Nummijärvessä. Hurrr.

Finntroll, Enochian Crescent, Venom ja Korpiklaani nähty, Dark Tranquillity missattu.
2011: Viimeistä viedään. Ei juhannuksesta tarvitse edes puhua, ei suunnitella. Kaikki on sinne kuitenkin menossa. Parina vuonna oon alkanut käydä vanhaksi ja kolmen päivän putki ei ole onnistunut. Tosin ei se onnistunut sitäkään ennen kuin ehkä kerran-kaksi vuodessa. Nummilauantait olen viettänyt lähinnä veden voimin. Ei vanha enää jaksa yhtälailla juhlia.

Kaljamölkkyä, topless-trampoliinia, sadetta, aurinkoa ja valomiekkailua. Amaranthea, Eläkeläisiä, Eluveitietä ja Rotten soundia.Paljoa en valehtele, jos väitän, että vuoden paras hetki on se kun ajaa viimeistä suoraa Nummijärvelle päin ja tietää, että kohta alkaa näkymään leirintäalueen aita ja lipunmyynnin hökkeli. Ja sitten ne näkyvät.

Jäljellä enää neljä päivää töitä, joiden raastavien tuntien jälkeen alkaa loma. Ja viikon päästä tähän aikaan olen siellä missä pitääkin.

2 kommenttia:

  1. Tuo on kieltämättä yksi niistä parhaista hetkistä vuodessa, kun ajelee viimeistä suoraa Nummijärvelle. :D Itelle tämä on vasta neljäs vuosi ja voi että kun ois tajunnu lähteä nummirockaamaan jo aiemmmin. Minuakin on monesti harmittanu jälkikäteen, kun on missannut joitakin hyviä bändejä sen takia, ettei ole silloin osannu vielä arvostaa tai ei ole tienny.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka tapauksessa sitä jättää joitain bändejä katsomatta, kun ei raaski lähteä pois leirintäalueen bileistä. :)

      Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)