maanantai 23. heinäkuuta 2012

Sammatin sademetsä

Kutsu kävi jo useita viikkoja sitten Sammattiin mökkeilemään. Maija ystäviensä kanssa oli viikon ajan siellä leppuuttamassa hermojaan.  Perjantaina kuitenkin muut neitoset olivat lähtemässä Karkkilaan festareille ja lapsetkin oli häädetty muualle, joten lähdimme Maijan seuraksi.

Olimme sopineet Eetun ja Sinin kanssa kauppatreffit Leppävaaraan klo 16. Grillattavaa mukaan ja huristellen Sammattiin. Ennen matka kesti ikuisuuden, mutta oli nyt puolittunut kiitos motarin. Maija tuli "keskustaan" vastaan ja yhdessä lähdimme pikkuteitä syvälle metsään. Ei itse todennäköisesti oltaisi sinne asti koskaan löydetty.

Mökki oli tosiaan mökki. Pieni sievä koppero, josta sähköt löytyi, muttei juoksevaa vettä. Järvi sijaitsi muutaman metrin päässä.
Aikamme istuskeltuamme aloimme suunnata mielenkiintomme kohti ruokaa. Eetu sai kunnian toimia grillimestarina. Miten se joka kerta menee niin, että porukalla ruokaa tehtäessä, ja varsinkin grillattaessa, sitä sapuskaa tulee aina tehtyä mielin määrin ja massujen ollessa täydet ruoka ei näytä vähentyneen alkutilanteesta laisinkaan. Oli salaatteja, pihviä, ribsejä, perunoita, kanaa, sieniä etc. Meanwhile in Africa...


Lopeteltuamme mussuttelun ja siirryttyämme takaisin terasille saimme viimein Csabankin seuraamme. Ihan hyvin se perille osasi ajaa, mutta meinasi ensin suunnata naapurin mökille. Meiju Suvaksen mökille! Nuoruuteni sankari! Pitihän senkin tuontantoa parin biisin verran sitten muistella.  Muutoin meillä soi taustalla radio Suomipop. Ei sitä muuten tule kuunneltua, mutta sopii niin hyvin mökkeilyyn.Sauna pistettiin yhdentoista paikkeilla lämpeämään. Tässä vaiheessa aloin olemaan jo niin naatti aikaisen herätyksen ja työpäivän takia, että kun muut olivat valmiita kipuamaan lauteille, minä lähdin kotia päin. Annoin Csaballe luottamustehtävän tuoda Eetu yöllä yhtenä palana kotiin.

Lauantaista ei oikein ole kuvia otettuna, sepustelen tähän omiani. Koukattiin avokin kanssa hakemassa Leppävaarasta Birgit ja Terhi ja ajeltiin Korsoon, jossa yhteen muuttaneet Marja ja Toni viettivät tupareitaan. Niillä oli näääääin paljon tilaa. Pari tuntia mussuttelin heidän ruokiaan, kunnes lähdimme kuskaushommiin. Merja kotiin, Birgit ja Terhi Synapsiin. Siinä ravintolalaivan edessä moikkailtiin muutamia kavereita ennen kotiinlähtöä.

Lauantailta.

Hauska juttu tuli tuossa lauantaina myös ilmi. Ex-tyttöystävän nykyinen nainen työskentelee myös tekstinkäsittelijänä kanssani samassa paikassa. Ainoa, joka tästä ei ollut tietoinen, olin minä. Puolustukseni voisin yrittää selittää, että hän toimii freelancerina (erilaiset työajat), on ollut hetken jo äitiyslomalla ja minähän töissä oon ihan laput silmillä ja pidän kaiken sosialisoitumisen minimissä. Mutta olipahan ensimmäinen kerta kun hengaan vapaa-ajalla työkaverin kanssa. Muuten oon visusti pitänyt työelämän ja vapaa-ajan erillään.

Kipastiin siskon kanssa eilen huviksemme Faunattaressa. Siellä oli niin söpöjä reunuskilpikonnan poikasia, että kilpparihaaveeni heräsi uudelleen. Ihastelin kahta 11 kk ikäistä pienenpientä konnaa, otin kuvia ja lähetin poikaystävälle kuvaviestiä, että "so cute I'm gonna diiieeee". Alkuvuodesta unelmoin nelivarvaskilpikonnasta ja vietin tunteja etsien kaiken maailman informaatiota noista ihanan kämäsistä taapertajista. Wants one!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)