lauantai 18. elokuuta 2012

Champagne in the sky

Ostin alkuviikosta kahdelle hengelle samppanjamatkan Dinner in the sky'lta, joka on valittu maailman kymmenen erikoisimman ravintolan joukkoon. Hintaa oli 49e ja kesto 20min. Nopsalle nostolle luvattiin nettisivuilla pieniä päivän kokin valmistamia herkkuja ja shamppanjaa.

Perjantainta töiden jälkeen lähdin käyskentelemään Kalliosta Rautatientorille. Mulle jäi siihen vielä jonkin verran luppoaikaa, mutta se meni ihan hyvin ihmetellessäni edellisiä taivaalla olevia ja kuvia ottaessa. Vähän alkoi jännittääkin, whiii!Treffasin Marjan ja hetken juttelun jälkeen hipsimme VIP loungeen eli odotuspaikkaan, jonne piti saapua vähintään puoli tuntia ennen nostoa. Istuttiin aikamme mukavilla nahkasohvilla ja leikittiin kameralla. Sinne myös pystyi jättämään laukkunsa ynnä muut tavaransa noston ajaksi. Shamppanjaakin olisi jo sieltä voinut ostaa poistamaan jännitykseltä terää, mutta emmehän me mitään nössöjä olleet.15.20 oli meidän vuoromme. Henkilökunta ohjasi meidät paikoilleen ja pisti turvavyöt tukevasti kiinni, a.k.a turvavaljaat. Turvallisuusvastaava esitteli noustessa itsensä ja kertasi säännöt. Oli luottamusta herättävä mies! "Mistäköhän tämä osa on irti, sanokaa, jos teidän tuoleista puuttuu jotain." Oli kuulemma ollut mukana ~700 nostossa, jos oikein muistan, että ehkä tämä menee tämänkin kerran hyvin. Kaikki työntekijät olivat kyllä mukavia ja kohteliaita, jutustelivat ja tiesivät mitä tekivät.


Meidät nostettiin 45 metrin korkeuteen, steissin kellotorni on vain pari metriä korkeammalla. Ihmeen vakaa se höskä oli! Ei heilunut, ei liikkunut. Keli oli hyvä, aurinko paistoi ja silmiä joutui siristelemään. Eikä pieni tihkusadekaan olisi haitannut, kun siinä kuitenkin olisi katoskin ollut. Aiemmin mainittu turvallisuusvastaava oli kiva setä ja otti kaikista halukkaista kuvia.


Huomatkaa oikealla JS16! Parille henkilölle ehdin jo huutamaan, että meidän mukana oli Darude, kun menin nimistä sekaisin, mutta eiks ne oo vähän se ja sama? Jaakko Salovaara siis tuotti Bomfunk MC'sin ja Daruden suurimmat hitit ja on itsekin muusikko.


Ne luvatut "pienet herkut" olivat jo valmiiksi laitettu kaikkien eteen kupolin alle. Tuli jotenkin rikas fiilis, noita tommosia ruoan päälle laitettavia jutskia kun näkee vaan leffoissa, kun James tarjoilee ruokaa miljönääri-isännälleen. Meille ei valehdeltu, pienet ne herkut olivatkin. Yhdessä haarukallisella olisin saanut kaikki syötyä. Kupolit nostettaessa olin, että "Aha. Jaaha." Maussa ei ollut mitään vikaa, mutta. No. Katsokaa nyt miten surullista! Plus olisin halunnut suklaata, wää!Shamppanjat korkattiin ja laseja täyteltiin sitä mukaan kun ne tyhjenivät. Eli mulle ei kertaakaan. Ajattelin näin perjantain kunniaksi repäistä ja kokeilla tätä alkoholityyppistä juomaa. Ilmeisesti tämä G. H. Mumm-shamppanja on maailman parhaita. Ei ollut. Ihan karmeeta litkua. Otin kolme pientä siemausta, joka kerta nyrpistin nenääni tahattomasti jälkeenpäin ja pakko oli vielä vettä päälle kulauttaa. Ihan samalta roskalta se maistui kuin kaikki muut maistani samantyyppiset litkut, skumpat yms.


Oli loistavat näkymät ja ainoa hetki, jolloin korkeutta edes mietti silmät suurina, oli kun katsoi jalkojensa vierestä alas. Istuimme tavallaan tyhjän päällä, jaloille oli pienen pieni laatta, mutta muuten ei mitään. Tuoleja sai kierretyä sivuille päin ja selkänojaa laskettua taakse.  Huiiii!


Dem maisemat:


20 min meni nopeasti ja kohta oltiin takaisin maan kamaralla. Marja lähti juoksemaan bussiin ja minä menin nostoa seuraavan poikaystäväni luokse. Se oli suoraan koulusta tullut keskustaan meitä ihmettelemään.

Yhteenvetoni kaikki muu oli hauskaa, huisia ja hyvää, paitsi tarjottavat.Nyt on tämäkin koettu.

2 kommenttia:

  1. Hyvä että toi oli tommonen istumajuttu, jos olis pitänyt seistä, niin oisin varmaan pissiny housuihini :D Tonne oisin ehkä jotenkin vielä kyennyt x)

    VastaaPoista
  2. Aika hurjalta näyttää kyllä moinen homma! En ikinä uskaltais tollasiin, en pelkää korkeita paikkoja, mutta en vaan luota tollasiin turva juttuihin, voisin kyllä vaikka kiivetä vuorelle, se ei ainakaan ihan heti pudota minua maahan xD Ja aika köyhä ruokasysteemi kyllä =/

    VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)