sunnuntai 5. elokuuta 2012

Korpiklaani @ Virgin Oil

Viimein koitti odotettu perjantai ja töistäkin pääsin kovin aikaisin tehtyäni viikolla plussaa. Naama kasaan ja viideksi keskustaan. Heidin treffasin steissillä ja suuntasimme Ruttikseen, jossa Juha jo odotteli. Viltin levitys ja ensimmäisen siiderin korkkaus kuukauteen. Saimme seuraksemme vielä muutamat Juhan kaverit, sekä omia palleroitani eli Maijan, Jassun, Anittan, Petterin ja Eetun, joista tosin pari putosi pois jo ennen keikkaa.


Tarkkaan olin seurannut sääennusteita ja sekä Ilmatieteen laitos että Foreca lupasivat hyvää puistoilmaa. Mitä vielä, ensimmäisen puolen tunnin jälkeen alkoi tihkuttamaan, mutta niin vähän, ettei se haitannut. Myöhemmin tihkutti vähän enemmän ja siirryimme puiden alle, jossa oli taas hyvä olla. Tässä vaiheessa muut puistossa aikaansa viettänyt immeiset alkoivat jo tallustella kuivempia tiloja kohti. Kahdeksaan mennessä satoi jo melkoisesti ja vieläkin vain yltyi. Kuuluisa suomalainen sisu (tai ehkä oltiin vaan pänkkejä ja/tai laiskoja) nosti päätänsä, emmekä luovuttaneet. Kun kerta puistoon oltiin tultu, niin täällä ollaan, saakeli! Kello tuli yhdeksän ja satoi jo niin kaatamalla, että nieltiin ylpeytemme, "tota... mitäs jos siirryttäis vaikka Baseen". Litimärkinä sinne siis. Jouduttiin hetken asustelemaan Maijan kanssa vessassa korjatessa meikkejä, tekemässä leteillemme jotain, sekä koittamassa riisua ihoon liimautuneita pitkähihaisia pois päältä ja valuttamassa kengistä vesiä pois. Huhhuh. Mutta saatiin kuin saatiin itsemme edustuskuntoon! Josta tulikin mieleen tämä kuinka hyvin suomalaiset ottavat kehuja vastaan: vielä ollessamme puistossa Jassu kehaisi, että "hienon väriset hiukset" katsoen selvästi Maijaa. Maija kääntää päänsä ja katsoo taakseen kenestä puhutaan.

Ennen säätilan huomattavaa heikkenemistä ehdimme ottaa muutamat kuvat. Uuden hameeni kävin ostamassa Prismasta -50 % alennuksella heti tiistain palkkapäivänä, olin jo edellisviikolla sitä hipelöinyt. Ajattelin sitä lähinnä asialliseksi hameeksi töihin, mutta hyvinhän tämä menee juhlatoimissakin. Mulla on ongelma pitää minihameita ilman sukkiksia, mutta tällä pidemmällä mallilla on hyvä olla ilman niitä. Ensimmäistä kertaa ilkesin laittaa Lipparin toppini päälle niin, että alla ollut toista paitaa. Tämän merkin yläosat kun tuppaavat olevan kovin lyhykäistä mallia.

Kymmeneksi hipsimme Virgin oiliin. Perinteisesti piti yhdet tequilat *kröhmm* ottaa ja ne heti ensitöiksemme ostimmekin alakerrasta Juha kanssa. Saatiin päivä käyntiin. Hyvää sitruunaa jne.


Näin noin satakakssataa tuttua, joiden kanssa höpöttelin ennen ja jälkeen keikan, mutta jos kävisin itse asiaan. Lämppärinä toimi Frosttide, josta ei oikeastaan jäänyt mieleen muuta kuin täysin bändiin kuulumattoman näköinen superkasaripoika. Showtimet oli taas täysin miten sattui, kolmella vartilla taisi heittää. Oli miten oli, Korpiklaani oli silti loistava. Kyseessä oli album release party, mutta uutta tai vanhaa, kaikki kävi. Puolet keikasta lauloin, huusin ja pompin eka- ja tokarivissä, mutta kunnon ja hapen loppuessa siirryin taakse pöytien holleille humppaamaan Maijan kanssa. Korkkarit eivät ehkä olleet se paras idea, ne saivatkin hengata pöydällä meidän tanssiessa varpasiltamme.


Hetki keikan jälkeen istuimme Virgin Oilin ulkopuolella portailla miettimässä toimintasuunnitelmaa. Jotkut painivat, jotkut mainostivat omaa bändiänsä, joku soitatti Limp bizkitiä etc. Teimme kuitenkin Eetun ja Maijan kanssa ihan hyvän päätöksen ja otimme seuraavan bussin Leppävaaraan. Yömätön ja Madventurisen ryyppäysjakson jälkeen kömmimme ryytyneinä vuoteisiimme, itse ensimmäisenä kolmen jälkeen. Voi vitsi mikä ilta. Äärimmäisen onnistunut ja hauska.

(Jopa siitä kaatosateesta huolimatta. Ja kipeistä niskalihaksista. Ja siitä, että onnistuin ryssimään selän ja nyt se on taas äärimmäisen huonossa kunnossa, vaikka ei se missään vaiheessa ole hyvässä ollutkaan. Nyt taas sattuu istuminen ja kävely, selkä tuntuu välillä pettävän ja jalat lähtevän alta. Pelkään joutuvani taas saikulle, kun makaaminen on ainoa kivuton asento.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)