sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Helsingin sarjakuvafestivaalit

Fingerporin täyteinen viikonloppu. Ensimmäinen pysähdys ei tosin liittynyt sarjisfestareihin, mutta teemaan liittyen joka tapauksessa. Kaveri lähetti viikkoa aikaisemmin kuvaviestinä minulle otoksen Sellossa olleesta mainoksesta. Pistin viestiä eteenpäin. Paria päivää myöhemmin seuraava kaveri infosi, että viikonloppuna olisi toinenkin Fingerpori-aiheinen häppeninki, sovimme menevämme sinnekin.


"Tervetuloa tapaamaan Fingerpori-sarjakuvan hahmoja Sellonaukiolle (1.krs) lauantaina 8.9. klo 12.00. Luvassa on herkullisia musiikillisia maistiaisia ensi-iltaansa odottavasta esityksestä!"

Lauantaina siis puolilta päivin Selloon. Yksi jäi kipeenä kotiin, toinen tuli suoraan edellisillan/yön jatkoilta, minä ja Muumi sentään oltiin terveitä nuoria ihmisiä ilman alkoholia veressä.

Esitys oli semmonen nopea vartin pätkä. Hahmot Fingerpori-esityksestä höpöttivät siinä vähäsen, vetivät pari biisiä ja Espoon kaupunginteatterin johtaja Jussi Helminen pyörähti myöskin lavalla.Takana ovat ne päivät, jolloin olisin hyökkäillyt keikoilla heitettyjen plekujen ja kapuloiden perässä (no okei, sellaisesta en oo koskaan pahemmin perustanutkaan). Tämä muuntautui nyt sellaiseen muotoon, että tuo herra vasemmalla heitti kädessään olevan hiirimaton minulle, siihen oli biisilista eli muistilista teipattuna taakse. Hyvä hiirimatto, otin heti käyttöön.Aiheesta poiketen tähän väliin lauantain kotipihakuvia. Oon tykästynyt omaan isoon vihreään ruutupaitaani, sekä alla olevaan poikaystävän siniseen ruutupaitaan. Molemmat on kokoa löllö, joten lainaillaan noita toisillemme.Perjantaista sunnuntaihin Helsingissä oli sarjakuvafestivaalit. Tarkoitus oli mennä vain piipahtamaan Elielin kirjastossa ja siirtyä saman tien takas junaan ja kotiin, mutta huomasinkin aamulla, että kappas, onhan sitä Fingerporia vielä myöhemmin Lasipalatsillakin.


Puoli kolmeksi Kirjasto 10:iin. Joku avaruussetä siinä oli juttujaan lopettelemassa ja hyökkäsin eturiviin. Rivejä ei montaa tosin ollutkaan, mutta anyways! Kyseessähän oli:

"14.30 Punk in Fingerpori
Pertti Jarla ja Vesa Kataisto esittelevät omat suosikkinsa Punk in Finland -nettiportaalin Fingerpori-strippiväännöksistä."

Alkuun Jarla ja Kataisto höpöttilivät omiaan ja siirtyivät sitten esittelemään PIF-strippejä. Eli olivat siis keränneet Punk in Finlandin "Tee ite paska fingerpori-tsoukki"-topicin n. 240 sivun kaikista stripeistä suosikkinsa. Täältä voitte tarkemmin ihmetellä mikä on homman nimi: Punk in Finland/Fingerpori.

Tässä välissä minulla ja Muumilla (ollaan ilmeisesti ainoat, jotka arvostaa Fingerporia näin paljon) oli tunti luppoaikaa, joka käytettiin maleksimalla Kampissa. Suomalaisesta kirjakaupasta tarttui mukaani Kingin uusin, Pimeä yö, tähdetön taivas. Mulla ei ollut mitään tietoa koko kirjasta! Minulla, jolla on hyllyssään kaikki Kingin suomennetut kirjat! Eipä tuo ollutkaan ilmestynyt kuin vasta pari viikkoa sitten, mutta kuitenkin. Nyt se on minun, miiiinuuuun! Kirjakaupassa huomasin julisteen sarjisfestarien aikana kaupassa vierailleista/vierailevista kirjailijoista. Teemaviikkomme on vajavainen, perjantaina siellä olisi ollut kirjanjulkistamistilaisuus: Pertti Jarla - Kuntauudistus.

Pääteltassa, joka sijaitsi Lasipalatsin aukiolla, oli yhdessä nurkassa lava, toisessa kahvila ja koko muu tila oli täynnä myyjiä ja sarjiksia. Ulkopuolella oli pari teosta, pienempi teltta, jossa oli myyjiä, ja parakki, jossa oli ööö taidetta. 
"Pertti Jarla ja Fingerpori-näytelmä
Kuinka Fingerpori taipuu teatteriin? Sarjakuvan ja näyttämötaiteen yhteyksistä sekä 12.9. ensi-iltansa saavasta Fingerpori-näytelmästä keskustelemassa Pertti Jarla ja Espoon kaupunginteatterin teatterinjohtaja Jussi Helminen."

Ennen keskustelun/haastattelun alkua bongasin ypöyksin seisoskelevan Jarlan ja HYÖKKÄSIN, bwahahahahahaa!On ollut täysin normaalista poikkeava, pitkän tuntuinen, kiireetön, mukava, juhlavapaa viikonloppu. Illat olin kotona, päivisin juoksin Fingerporin perässä. Perjantaina bongasin kaverin statuspäivityksestä sarjan Once upon a time, pistin korvan taakse ja kotiin päästyäni latasin testausmielessä yhden jakson. Kahta päivää myöhemmin olen katsonut 18/22 jaksoa ja nuo tosiaan on 43 min luokkaa. Oon täysin koukussa. Onneksi toinen tuotantokausi alkaa myöhemmin tässä kuussa.

Sellaista tällä kertaa. Kohta puoliin päätä tyynyyn ja kohti uutta työviikkoa. Ehkä vähän Kingiä sitä ennen. Muuta sivu vain... Tai jos ensimmäinen luku... Sitten lopetan. Ihan varmasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)