tiistai 6. marraskuuta 2012

Mad Cook - siitintä suuhun ja muita tarinoita

Puolentoista viikon takaisen blogigaalan vuoksi eksyin Kellohallin sivulle ja mitä silmäni näkivätkään; tulossa Mad Cook-iltamat. Viime vuoden keväällä oli meneillään myös joku saman tyylinen hässäkkä, brunssia KOM-ravintolassa, mutta siinä vaiheessa ei ollut enää lippuja jäljellä, kun sen hoksasin. Kuulemma vartissa oli myyty loppuun. Siksi nytkin ajattelin, että lokakuun alusta myynnissä olleet paikat olisivat jo mennyttä. Viime viikon tiistaina kuitenkin pistin sähköpostia Kellohallille, että olisikohan mahdollisesti yhtään paikkaa enää jäljellä. Pari oli sekä seuraavan viikon maanantaille että tiistaille ja samantien varasin kaksi paikkaa maanantaille. Phuk yea!


Piutpaut välitin viikonlopusta ja ajatukset oli jo maanantaissa, jonka tullessa jännitti jo melkoisesti. Iik! Olin jo kerennyt googlettaa ja löytänyt muiden bloggareiden kirjoituksia tapahtumasta, joten jotain tiesin jo ennakkoon.

Lähdettiin siis ihastuttavan seuralaiseni eli fanipoika Eetun kanssa kanssa maanantai-iltana seitsemäksi Kellohallille. Heti ovesta sisään astuessa tuli fiilis, että jahas, minneköhän nyt päädyin. Olivat pistäneet torin pystyyn! Sekalaisia kuppikuntia, sapuskapisteitä, baaripuoli, musiikkia, värivaloja...

Päällysvaatetta naulaan ja fygyhommiin. 65e hintaista lystiä tämä. Maksua vastaan sai Mad Cook-seteleitä, menun ja lehtisen tapahtumasta. Radiotoimittajaksi opiskeleva avec oli roudannut mukaansa nauhoitusvälineet ja höpötteli vähän väliä itsekseen.

Viidellä Mad Cook-setelillä sai viisi eri ruokalajia. Tai halutessaan vaikka viisi samaa. Jallua oli joka nurkassa ja drinkissä tarjolla, alkunapsuna ilmaiseksi, muutoin rahaa vastaan. Tämä valintana siksi, että "jokaisesta maailmankolkasta löytyy sellainen terävä, jolla useimmin kilistetään pienemmänkin kyläpahasen kansankuppiloissa. Lähes aina se on jonkin sortin brandya, maailman yleisintä väkevää viinaa. Jaloviina onkin kenties Suomen kansainvälisintä napanderia, ja siksi Jallun ystävä voi löytää kaikkialta maailmasta jotain tuttua."Alta näkee illan menun, etenin järjestyksessä. Aloitin uhmakkaasti puikoilla, mutta vaihdoin tovin kuluttua vanhaan kunnon haarukkaan tai olisin muuten ollut siellä vielä pilkun aikaan vatsa kurnien sohimassa lautaseen päin. Mangosalaatti oli parasta, tahmariisi mangolla blah. Ei tosin mikään noista ollut ihan mun makuun, yksikään ei ollut sellainen "apuaaaaa, resepti tänne, pakko tehdä himassa". Avec otti kaksi kertaa ramenin maistettuaan multa eka jälkkäriä. Nirsona juojana maistoin kyllä noita litkujakin, toinen maistui normaalilta kahvilta, toinen teeltä. Eli en pitänyt.


Mutta ei siinä vielä kaikki, kuten sanotaan. Välillä soi ruokakello ja tiedossa oli silloin informaatiota ja yllätyksiä. Ensimmäinen yllätys oli torakat. Oli hyvää, itseasiassa parasta mitä pistin koko iltana suuhuni. Eikä sitä herkkua tietenkään saanut kuin yhden. Rapsakkaa, nannaa!


Yllätys nro II oli sonnin siitin. Valtava vehje. Mut koko rahalla, kaikkea maistetaan! Ei se varsinaisesti pahaa ollut, mutta se koostumus, se suutuntuma... Kylmät väreet menee vieläkin, kun sitä ajattelee. Oli vähän ikään kuin eläimiin sekaantunut olo sen palan jälkeen.

Tässäkin tapahtumassa, kuten blogigaalassa, oli kokki ykkösenä Antto Melasniemi. Alempana Antto peniksen kimpussa.


 

Mut huijattiin ottamaan hörpsy Happy Joe-siideristä! Avec sanoi sen olevan parempaa kuin Somersby. Ei ollut. Mutta very nice silti.


Saan tästä haukut niskaani, mutta 1) tutustuin Madventuresiin vasta poikaystävän kautta 2) en oo missään vaiheessa lämmennyt juontajakaksikon puhetyylille ja sanavalinnoille. Naama sulaa joka "päräyttävän" kohdalla. Mutta nyt voin sanoa, että itse pojille lämpenin kyllä! Oi että kun olivat mukavia ja ystävällisiä, jaksoivat hymyillä ja höpistä ja aikaa oli kaikille, kuviin ehti poseerata ja nimmareita kirjoittaa.
Wc-tilojen suunnalle olivat ripustaneet seinät täyteen otoksia matkoilta ja pienet kuvasta kertovat tekstit viereen. Siinä niitä sitten oli kiva ihastella ja lukea jalat ristissä ja kupla ottassa.Myynnissä oli myös kaikki poikain kirjat, myös uusin eli vastikään ilmestynyt Mad Manners, jonka kävin ostamassa itselleni puoli-ilmaiseen hintaan. Only for you my friend. Riku ja Tunna jakelivat nimmareita kirjoihin, mun Mad Mannersissa lukee nyt "Eetulle". Annoin fanipojan fanipoikailla. Kaupan päälle tietenkin yhteiskuvat! Kolmen vuoden fb:ssä oloni aikana ei yksikään kuva ole saanut niin montaa tykkäystä ja niin nopeasti kuin tämä.Ovet aukesivat 18.30, ohjelma alkoi 19.00, virallinen ohjelma loppui 22.30, jonka jälkeen kuka tahansa sai lampsia sisään ja pilkku tuli 01.30. Me huristeltiin virallisen osuuden loputtua kotiin ja viiden tunnin unilla oli aika heikkoa tänään töissä. Kävelin unihiekkaa simmuissa ovenkarmeja päin sun muuta.

Vaikkei pöperöistä muodostunutkaan lemppariruokia, niin täällä oli mukava käydä. Niin erilaista kuin mihin on tottunut katsottiin tilannetta mistä aspektista tahansa. Jos harmittaa, että liput ovat menneet sivu suun, kannattaa silti käydä ihmettelemässä Kellohallia 22.30 jälkeen eli ohjelman loputtua. Illallisia järjestetään lauantaihin saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)