torstai 4. huhtikuuta 2013

Pääsiäinen 4/4 - Tallinna

Sunnuntaina herätys rupesi huutamaan klo 7.30 ja kasilta lähdettiin Länsiterminaalia kohti. Koska lähellä asuvat sukulaiskontaktit eivät kyenneet meitä kuskaamaan, päätettiin mennä autolle ja maksaa törkeät parkkimaksut, jotta 1) pystyttäisiin nukkua kauemmin 2) saataisiin vaivatta alkoholit kotiin 3) sama hinta meillä olisi autotta kuitenkin tuhraantunut seutulippuihin.

Olin siis kuukautta aiemmin varannut päiväristeilyn Eckerö linellä Tallinnaan. Maksoin koko lystin ruokailuineen omasta pussista, jotta saisin opiskelija-Eetun mukaani ja päästäisiin "ulkomaille" edes kerran vuodessa.


Laiva lähti klo 9.15. Reilu tunti hengattiin all over the place ennen kuin 10.30 päästiin aamupalalle. Kaikkea! Paljon! Piti tankata, jotta jaksaa kooooko päivän.


11.45 oltiin perillä. Alunperin piti tehdä täsmäisku SuperAlkoon, mutta aikaa oli sen verran kuitenkin tuhlattavana, että käytyämme ensin katsomassa viinakaupan annin, päädyttiin pariksi tunniksi kävelemään päämäärättömästi ympäri Tallinnaa. Olin muistanut, että satama olisi kauempana keskustasta, mutta nehän oli ihan vierekkäin! Köpötettiin aluksi näköalapaikalle parin koukun kautta ja sen jälkeen käveltiin "käännytäänkö tästä vaikka tonne"-mentaliteetilla keskustaa ristiin rastiin. Käytiin jopa jumalanpalveluksessa, kun Pyhän Johanneksen kirkko sattui eteen ja ovet olivat auki. Aamen hallelujah. Pikkuhiljaa suunnattiin takaisinpäin. Oli ihanaa käsi kädessä kaksistaan rauhassa kierrellä kaupunkia.
Poikettiin ahdistavassa Merekeskuksessa ja tsekattiin olisiko Alkopörssissä ollut halvempaa. Ei. Jotenka siis SuperAlkoon ja mulle loppuvuoden alkoholit eli kolme lavaa Somersbytä, litranen tequila ja Nagashot-pullo. Kummitäti oli myös toivonut tuotavaksi tiettyä skumppaa "niin paljon kuin jaksetaan kantaa", mikä ei ollut paljon, joten ostin kolme pulloa sellaista sille.Satamassa jouduttiin tunti pyörittelemään peukaloitamme, kunnes päästiin takaisin laivaan. Lähtö oli vasta 17.45, mutta olin ottanut meille paikat ekaan kattaukseen buffettiin klo 16.30. Ehdittiin tätä odotellessa hetki istua baarissa, mutta lähdin aika lujaa pois, kun siinä alkoi karaoke. Buffassa oli niin paljon kaikkea. Jälkkäreistä suklaamuffinssi oli melkeen yhtä hyvä ku Julkinen sana.

Kuva-arvoitus: etsi Eetu

Käytiin vielä pussailemassa ulkokannella ja hortoillessamme ympäriinsä törmättiin sukulaisihmiseenkin. Tuhlasin vielä rahaa meikinpoistolappuihin ja Läkeröl-pastilleihin, niin hurjat ostokset...

19.45 päästiin maihin ja voi luoja sieltä Eckerö lineltä on pitkä matka takaisin terminaaliin. Tai ainakin se tuntui niiden kantamusten kanssa. Joku 400 metriä taisi ainakin olla, se kun on siellä ihan taaimmaisessa mahdollisessa mestassa. Onneksi oltiin tultu autolla, päästiin vaan heittämään kamat takaluukkuun ja huristeltiin nopsakkaan kotiin. Jalat oli ihan mössönä ja silmäluomet tuntuivat raskailta lyhyiden yöunien ja pitkän päivän jälkeen, joten ei sitä enää kauaa jaksanu pystyssä olla, varsinkaan kun horisontaalinen asento tuntui niin hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)