sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Music overload (Maailma kylässä, Susirock, RTBB Tavastialla)

Musiikintäyteinen lauantaini oli täydellinen! Oli niin jännä päivä tulossa, että heräsin tahattomasti jo kuudelta. Ei ehkä ihan optimaali aika vapaapäivälle, mutta ainakin sai rauhassa heräillä, pakkailla, neiteillä... pyöritellä peukaloitaan... tiirailla kelloa...

Kymmenen aikaan kuitenkin lähdin liikenteeseen. Jätin auton Leppävaaran asemalle, josta otin junan keskustaan. Puolelta olin Kaisaniemessä Maailma kylässä-tapahtumassa. Porukkaa ei vielä ollut liiaksi ja köpöttelinkin suoraan lähes lavan eteen. Avecini oli lähtenyt myöhään liikenteeseen, mutta onneksi sain seuraa sattumalta löytyneestä kaverista. Tiesin kyllä, että Anne on fanina varmasti paikalla, mutta oletin hänen jo olevan eturivissä.

Vähän ennen showtimea meitä haastateltiin Hesariin Pussy Riotista, jonka piti tulla lavalle seuraavan bändin kanssa, mutta joka sitten olikin perunut viime hetkellä tulonsa. Tämä fakta ei kuitenkaan haastettelun aikana vielä ollut tiedossa.

Klo 11 PMMP aloitti kolmen vartin keikkansa. Onhan se ihan jees bändi, on mulla pari levyäkin, mutten aiemmin ollut kuin kerran nähnyt ne livänä, muutama vuosi takaperin Jurassic rockissa, jolloin en livenä tykännyt ollenkaan. Nyt kuitenkin ajattelin, että käyn katsomassa vielä kerran ennen kuin pistävät pillit pussiin. Lämpenin tällä kertaa paremmin kuin aiemmin.Voi hyvä luoja sitä ihmismassan määrää kun keikan jälkeen yritin paikalta poistua. Löysin Csabankin ja hänen kanssaan lähdettiin takaisin Leppävaaraan, otettiin auto alle ja suunnattiin kohti Sipoota. Matkalta noukittiin mukaan Sini ja Turo.

Osallistuin viidettä vuotta Susirockiin, jossa poikaystävä toimii juontajana. Aina on viltti ja eväät mukana ja siellä makoilen ja ihmettelen iltaan asti. Susirockin sivuilta copypastettuna "tarkoitus on saada lauteille aloittelevista, ensi esiintymistä kokeilevista bändeistä jo pidempään yhdessä soittaneisiin ryhmiin" ja tämän vuoden esiintyjälista näytti seuraavanlaiselta:

13.00 - 13.30 Sucker Punch
13.30 - 14.00 Freud
14.00 - 14.40 For Tomorrow
14.40 - 15.20 Katujen Äänet
15.20 – 16.00 Cherika
16.00 – 16.40 SUOMEN KARVAPÄÄKUNINKAAT 1968
16.40 – 17.20 Meagain(st)
17.20 – 18.00 Ödeema
18.00 – 18.40 RUDE
18.40 – 19.20 Spiha
19.20 – 20.00 FUSE!
20.00 – 21.00 Gustavson Double Brothers

Tosin ensimmäinen bändi jätti ilmestymättä paikalle ja kahta vikaa bändiä en jäänyt katsomaan tiukan aikataulun vuoksi.


Oon _joka hiton vuosi_ palanut Susirockissa, mutta HÄHÄÄ, en tällä kertaa. Vähän ehkä nenu punoitti, mutta siinä kaikki.

Kasin aikaan lähdettiin takaisin Helsinkiin. Sini jätettiin matkan varrella ja poikien kanssa jatkettiin keskustaan asti. Kohteena Tavastia ja Ricky-Tick Big Bandin & Julkisen sanan keikka. En ole näin innostunut ollut pitkään aikaan mistään bändistä, enkä yhtä kärsimättömästi odottanut mitään keikkaa. Levyä ehdin tehokuunnella viikon.

Ja voi luoja mikä keikka! Meni suoraan suosikkeihin! Soittivat 1,5 tuntia including kaikki levyn biisit plus pari ekstraa ja Julkisen sanan kaksi kertaa! Lippu oli "normaalia" kalliimpi, mutta totally worth it. Koko rahan edestä. Loistavaa. Jokaisen biisin alussa tuli fiilis, että "jjjjes tää, tää on niiiiiiin hyvä". NIIN HYVÄ KEIKKA!

Setin jälkeen Redrama, Paleface, Lindgren ja Pöyhönen tulivat vielä merchandisetiskin viereen jakamaan nimmareita ja keräsin itseni ja menin pyytämään yhteiskuvaa Lindgrenin kanssa.

Pöyhösestä huomasi keikan aikana, että sillä oli tosi hauskaa ja se oli ylpeä ja tarkka tuotoksestaan, mutta välispiikatessa vaikutti melkein koomisen hermostuneelta. Ei kai loppuunmyyty Tavastia pistänyt jännittämään. :)

Mutta en voi kyllä sanoin kuvailla, miten siistiä oli. Mulla on paha tapa kyllästyä kesken keikkojen, vilkuilla kelloa ja tarkkailla yleisöä, mutta tässä olin loppuun asti niin fiiliksissä, lauloin ja hyllyin yleisön mukana, eikä puolitoistatuntinen tuntunut missään (paitsi tyhmässä kämäsessä vanhusselässäni, joka muutaman kuukauden paremman jakson jälkeen posahti jälleen käyttökelvottomaan kuntoon).

Showtime Tavastialla oli jo klo 21. Kaiketi siksi, että Redramalla oli vielä illalla oma keikka edessä. Tommykin oli jo aiemmin päivällä vetänyt setin Kaisaniemessä Don Johnson Big Bandin kanssa. Täten olin jo kotona ennen keskiyötä. Olin kovin onnellinen pallero. ^^

5 kommenttia:

 1. hi, I am your "reader" from Canada :))
  love to look at all the pretty photos, a bit voyeurish, no? :D
  anyway, where did you buy that skirt? love it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi! I have two of those skirts, bought from two different festivals from Finland. When I get home, I'll check out the brands for you. :)

   Poista
  2. awesome, thanks! I hope I can find the brands to purchase online! :)

   Poista
  3. The label says "Richell army".

   Btw are you interested in reading a short english translation at the end of the entrys like some other bloggers do for readers abroad? In case I start to trust my skills in that matter. :)

   Poista
  4. great, I'll look that up! otherwise I am european as well but moved over here!
   depends on number of others who read, not worth writing just for a few and also somehow it would maybe feel like intruding in your private life since this is kind of a private blog, I could translate it with google translator but I don't - I just look at the photos and imagine how it would be cool if I ever had such a good company, I see we like similar types of music, tattoos and clothes and stuff :)

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)