tiistai 23. heinäkuuta 2013

Pariisi, pv 1: Disneyland

Loma-aamuna herätys klo 5.30, hnnngh. Rakas kummitäti oli lupautunut aikaisesta herätyksestä huolimatta heittämään meidät kentälle. Lento lähti hippasen myöhässä ja heti saatuani sämpyläaamupalan nassuun vetäydyin torkuille.

Laskeuduttiin Charles de Gaullen lentokentälle kymmenen jälkeen. Tarkoitus oli hommata Paris visite pass matkustamista ja alennuksia varten, mutta koska matka kestäisi viikon, avulias infotäti ehdotti Navigo passin hommaamista, joka tulisi halvemmaksi ja sen saisi koko viikoksi, kun taas Paris visite passin saisi max viideksi päiväksi. Kummallakin saa käyttää ajan metroja, junia ja sporia minkä kerkeää, mutta Navigo 7 pv 35e / Paris Visite 5 pv 50 e.

Otettiin juna Pariisiin, jossa vaihdettiin Disneylandiin menevään junaan. Eetu hoiti koko matkan ajan noi julkisilla liikkumiset, mun ei tarvinnut tajuta niistä mitään.

Tunti kentältä lähtemisen jälkeen saavuttiin Disneylandiin. Asema oli siis _ihan_ sen vieressä. Sieltä kun ulos kun astuin ja näin Disneylandin aidat, niin kyllä siinä itku meinasi tulla. About 6-vuotiaasta asti oonkin halunnut Disneylandiin! Toisin sanoen siitä asti kun koko höskä avattiin ja näin mainoksia jokaisella Disney-VHS:llä.


2 days 2 parks-lippu, jolla voi hyppiä Disneyland parkin ja Walt Disney studios parkin väliä minkä ehtii kaksi päivää, maksoi 139e. Vähän kirpaisi, mutta toisen päivän lopulla totesin, että ihan oli hintansa väärti. Oli siellä sen verran alaa, kaikki oli hienoa ja yksityiskohtaista ja massiivista ja nähtävä ei loppunut. Aiemmin tietoja etsiessä oli parissa mestassa sanottu, että kaksi päivää on optimi tuolla kierrellä, mutta sanoisin, että jos iiiiiihan kaiken tahtoo käydä läpi ja nähdä, pitäisi vielä kolmaskin olla. Ei oltu ostettu ennakkoon lippuja, mutta tikettijonossa ei kymmentä minuuttia enempää jouduttu odottelemaan.Meillä oli hyvä ajoitus: heti kun sisälle päästiin ja nähtiin se kaiken keskus, Ruususen linna, käynnistyi paraati: Disney-hahmoja junassa pääkadulla ja Ruususen linna taustalla, joka puolella soi Do you believe in magic. Vähän uskoin. Meinas taas tulla itku. Kaikki oli niin siistiä.
Oltiin puistossa lähemmäs 10h. Disneylandissa oli neljä eri teemaista maata, joista jokainen kierrettiin läpi karttaa vähän väliä tutkien. Karttoja saa ilmaiseksi, kuten myös ohjelmalappusia, joista näkee muun muassa paraatien aikataulut ja missä ja milloin mikäkin hahmo on tavattavissa. Käytiin muun muassa Star wars-teemaisessa Star toursissa, Pirates of the Caribbeanissa ja Haunted mansionissa... Viimosin oli oikeesti pelottava. Puristettiin koko ajan toistemme käsiä.

Famous Mikki is famous. Tän jätkän näkemistä joutui odottamaan yli puoli tuntia. Odottelu tapahtui teatterissa, jossa pyöri Mikki-piirretyt, ne vanhat muutaman minuutin pätkät, joten aika kului mukavasti.Tuolla oli muuten fiksu systeemi; kaikkien isojen laitteiden jonotustilanne näkyi laitteen vieressä. Oli kaikkea viidestä minuutista 55 minuuttiin. Tässä puistossa tavattiin Mikki Hiiri ja Jack Sparrow, käytiin Agrabassa syömässä, vedettiin miekkaa kivestä, eksyttiin Ihmemaa-labyrintissä ja tietenkin illalla odotettiin klo 23 asti, että alkaa musiikki- ja ilotulitusshow. Oli ihan naurettavan siisti reilu 20 min spektaakkeli. Tämän linkin alta löytyy jonkun raahelaisen just tuona iltana kuvaama fireworks show kokonaisuudessaan.Ilotulitusten jälkeen puisto meni kiinni ja rynittiin ensimmäiseen mahdolliseen puiston ja hotellien väliä kiertävään ilmaiseen shuttle busiin. Ensimmäinen pysähdys oli onneksi meidän 2 km puistosta sijaitseva Explorers hotel, teemahotelli! Oltiin niin nuutuneita, kun puolilta öin päästiin huoneeseemme. Jalat oli mössöä ja väsytti. Mut pakkohan sitä oli amme vielä testata, kun myöhemmin ei ehtisi! Teki eetvarttia lillua ja rypistyä lämpimässä vedessä, kun yhtään painoa ei ollut jaloilla.

Jaan reissun päiväkohtaisiin entryihin, muuten tästä tulisi romaani, jota kukaan ei jaksaisi lukea. Koitan myös olla edes hivenen informatiivinen käytännön asioissa, jos joku sattuisi suunnittelemaan reissua Pariisiin tai Disneylandiin. Itse koin hyötyväni tästä blogista, joka on osa restonomiksi valmistuneen tytön opinnäytetyötä.

Olin kaukaa viisas ja olin ottanut kameran laturin mukaan. Kuvia otin yli 700, joten täällä tulee näkymään siitä vain murto-osa. Ehkä pistän niitä enemmän dropboxiin ihmeteltäväksi... Uskomaton ensimmäinen päivä, loppuviikko ei voine olla muuta kuin alamäkeä?

4 kommenttia:

 1. *Kateudesta kirkkaan vihreänä häivähdyksellä punaista* Toi ilotulitus on kyllä.. vau! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollu niin sanotusti fygyst kii, sen verran räjähteli rahoja ilmaan 20min ajan. :P Ihan uskomaton show oli kyllä!

   Poista
 2. Ei vitsi, mäkin haluuuu-uuuun! Meinas itku päästä jo pelkästään siitä, että sulla meinas itku päästä :D Niiiiin samaistun. Oisin itku kurkussa joka välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä lohduttava ajatus: noin seitsemän tuntia tästä hetkestä eteenpäin voisit jo olla Disneylandissa!

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)