keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Pariisi, pv 2: Walt Disney Studios

Tiistaiaamuna oli ripeä aikataulu ja jäi vähän harmittamaan, etten ehtinyt nauttia esimerkiksi hotellimme kylpylästä. Heräämisen, pakkailun ja aamupalan jälkeen oli lähes heti lähtö shuttle busilla takaisin Disneylandin alueelle.


Tänään vuorossa oli Walt Disney Studios, joka avattiin vuonna 2002. Elokuvamaailmaan keskittyvässä puistossa oli kaikkea liittyen elokuvien tekoon, tehosteisiin ja lavasteisiin. Oli teattereita ja laitteita, treffejä hahmojen kanssa ja tee-se-itse-puolta.Käytiin muun muassa juna-ajelulla, teatterissa ja elokuvissa ja jokainen yllätti! Ei osattu odottaa mitään sellaista. Juna-ajelulla esim. pysähdyttiin katsomaan palavaa rekkaa, liekkejä ja leimahduksia ja kun tuhansia litroja vettä heitettiin tulen päälle. Sellaiset lavastukset. Oli myös pari tusinaa erilaisia autoja eri leffoista ja mitä kaikkea. Cinemagiquessa luultiin katsovamme normaalia leffaa. En osaa sanoin kuvailla mitä kaikkea siellä tapahtui. Ei ollut normaali leffa. Nostalginen komediaelokuva erikoistehosteilla. Asioita tapahtui myös yleisön puolella. Animagiquessa luultiin menevämme katsomaan vanhoja Aku- ja Mikki-pätkiä. Päästiinkin katsomaan teatteriesitystä, jossa oli useita hahmoja ja musiikkia Disney-leffoista, en tajunnut puoliakaan miten ne oli kaiken tehnyt ja mitkä asiat olivat ihmisiä puvuissa ja mitkä eivät. Ihan uskomaton. Kaikesta lähdettiin suu auki pois, että mitä minä juuri näin.

Joissain laitteissa oli kätevä juttu nimeltä fast pass. Jos ei halunnut jonottaa, pystyi sellaisen hankkimaan laitteen lähettyvillä olevasta automaatista. Fast pass-lipussa on aika, jonka välillä voi kävellä jonottamatta laitteeseen erillisestä sisäänkäynnistä. Lipussa oli myös aika, jonka jälkeen voi hakea uuden fast passin, eli näitä ei pystynyt hamstraamaan. Otettiin fast pass vain Tower of terroriin, jossa oli aina lähemmäs tunnin jono. Twilight zoneen perustuvan Tower of Terrorin pääpointti oli vapaa pudotus hississä. Ensin pikkolo vei meidät odottelemaan kirjastoon, koska "huoneenne eivät vielä ole valmiit." Kirjastossa pärähti tv päälle johdatellen meidät tarinaan. Tästä jatkettiin pahamaineiseen hissiin. Jumankauta minä kiljuin.Aikataululappusestamme nähtiin hetkosen päästä tiettyyn paikkaan kokoontuvan useita Disney-hahmoja, joita mentiin tietysti pällistelemään ja ottamaan yhteiskuvia. Nähtiin Cruella de Vil, Mulan, Gaston, Maija Poppanen, Stitch, Woody, Jessie, Pahatar, Aku...Stars'n'Cars-paraatin jälkeen käytiin vielä Disneylandin puolella kipaisemassa ja sitten shoppailemaan! Olin edellispäivänä ostanut itselleni Stitch-magneetin ja kaksi punaista Mikki-kulhoa, nyt hommasin oman Woodyn! <3 Pikkusisko oli ainoa, jolle hankin tuliaisia, sille ostin Mikki-lasin ja kulhon, samaa teemaa.


Tsekattiin vielä mikä se puistojen vierellä oleva Planet Hollywood-puoli oli (lähinnä kauppoja ja ravintoloita) ja lähdettiin Pariisia kohti. Seiskan aikaan oltiin hotellillamme, Terminus Orleansilla. Oltiin niin puhki, mutta onnellisia, kahdesta Disneylandissä vietetystä päivästä (~16 huvipuistotuntia), ettei enää minnekään jaksettu lähteä. Lähinnä suunniteltiin seuraavien päivien ohjelmaa.


Voisin vielä mainita, että ottakaa hyvät kengät mukaan. Puistoissa tulee käveltyä _paljon_. Olin tyytyväinen ensimmäisen päivän ballerinoihin (enpä olisi uskonut) ja toisen päivän lenkkareihin, vaikka jalat iltaisin huusivatkin hoosiannaa koko päivän kävelyn ja seisomisen jälkeen. Pahimmilta vammoilta kuitenkin vältyttiin.

Pakkaamani farkut ja pitkähihainen ei tullut kertaakaan tarpeeseen. Päivittäin, koooko viikon ajan, oli vähintään se +30 astetta. Naama valui ja aina hotellille tultaessa suihku oli ensimmäisenä mielessä. Tietenkin olin tyytyväinen, ettei saatu sadekelejä tai koleaa ilmaa, mutta...

Seuraavat viisi päivää oltaisiin Pariisissa kiertelemässä nähtävyyksiä ja mussuttamassa leivoksia.

5 kommenttia:

 1. Tuo sinun mekko sopii sinulle erinomaisesti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Päivää ennen lähtöä iski kesämekkopaniikki ja kävin tuon noutamassa kaverilta ja toisen vielä siskolta. Kaikki omat hellemekot näytti lähinnä yöpuvuilta. :D

   Poista
 2. Oi tää paikka kiinnostaisi kyllä hurjasti! Pakko varmaan yrittää säästää, että mekin päästään käymään :D Mikä budjetti teillä oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen kuin edes maasta oltiin lähdetty, oltiin maksettu ekasta hotellista yhdeltä yöltä 150e, kun taas viisi yötä Pariisissa maksoi yhteensä 300e. Ja toi Disney-hotelli oli vielä halvimmasta päästä! Lennot edestakaisin teki kahdelta hengeltä vähän vajaa 500e.

   Paikan päällä mun henk koht budjetti oli 500e, josta puolet kului jo kahtena ensimmäisenä päivänä (huvipuistoliput, ostokset siellä ja Navigo pass-matkakortti). Onneksi loppua kohti tahti hiljeni. :P

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)