keskiviikko 21. elokuuta 2013

Metrorundi

Kahdesta edellisestä vuodesta oppineena harrastin anarkismia ja vähät välitin säännöistä! Tämä metrorundi meni selvinpäin dokumentoiden kaverien alkoholinhuuruista reissua läpi Helsingin. Metrorundin ideana on liikkua metrorata päästä päähän pysähtyen jokaisella asemalla ottaen yhdet juomat lähimmässä baarissa. Vaihtoehtona on myös pussikaljailu. Osallistuin kolmatta vuotta tähän lystiin, VIIME VUONNA kuljettiin Mellunmäestä Ruoholahteen, tänä vuonna Vuosaaresta Ruoholahteen. And it goes like this:

Vuosaari: Fregatti
Rastila: Pikku Pelikaani
Puotila: Vivaldi
Itäkeskus: Black bird
Siilitie: Siilinpesä
Herttoniemi: Treffipub
Sörnäinen: Loosister, Kolme kaisaa, Sivuraide
Hakaniemi: Majava
Kaisaniemi: Jone's
Rautatientori: Paino
Kamppi: Bruuveri
Ruoholahti: Amsterdam


Aloitetaanpa alusta. Sain jo edellisyönä vieraakseni tamperelaisen Jossun, jonka olin luvannut majoittaa koko viikonlopuksi. Herätys oli lauantaille suhteellisen aikainen, mutta silti myöhästyttiin aloitusajankohdasta (klo 12) muutamalla hetkellä liikkuessamme Leppävaarasta Vuosaareen. "Jotenkin kauheeta, kun pitää laittaa herätyskello herättämään, että herää aamulla dokaamaan", kuten eräs ystäväni asian ilmaisi. Joka tapauksessa, vuorokausilippu bestest, saatiin suhata 12 eurolla koko päivä.

Vuosaaressa kipaisin ensin moikkaamassa Fregatissa istujia ja siirryin sitten muutamien kanssa ulkosalle. Vähän oli vilposta ja sadettakin luvattu, mutta ei näyttänyt pussikaljoittelijoita haittaavaan. Niukka budjetti ennenkaikkea.Saatiin otettua ajoissa paikalla saapuneista yhteiskuva, meitä oli näköjään vähäiset 31. Matkan varrella toki tuli lisää osallistujia, mutta epäilen myös joidenkin pudonneen ennen loppua kyydistä pois. En pysynyt perässä kaikista juonenkäänteistä.


Rastilassa osa meni Pikku Pelikaaniin, minä läheiselle parkkikselle tuttavapariskunnan auton kylkeen syömään suklaata ja kuuntelemaan Frederikiä.


Puotilassa jakauduimme kolmeen: spugeilemaan ja Vivaldiin, toisen baarin nimeä on muista. Itäkeskuksessa baarina toimi Black bird, sinne olemme eksyneet kahtena edellisenäkin vuonna.


Siilitien Siilinpesä.


Herttoniemessä jakauduimme Treffipubiin ja metronaseman kylkeen.


Kulosaari ja Kalasatama jätettiin välistä ja siirryimme suoraan Sörnäisiin, jossa vietimme pidemmän ajan ja ruokatauon. Toki niitä juomia piti ottaa Kulosaaren ja Kalasatamankin puolesta. Hajonta oli sen verran suurta, etten ole varma kaikkien menoista. Itse kävin Loosisterissa syömässä burgerin (päivän ainoa rahareikä vuorokausilipun lisäksi) ja Kolmessa Kaisassa istumassa. Jokunen taisi eksyä ainakin Sivuraiteeseen.Hakaniemessä koitin hetken värjötellä Karhupuistossa, mutta oli jo sen verran vilpoinen, että siirryin Majavaan. Baarimikko tuli ystävieni luritteluhetken jälkeen ilmoittamaan, että älkää laulako, täällä on laulaminen kielletty.Kaisaniemessä menimme Jone'siin. Karaoke, kuinka sinua vihaankaan. Muuten kestin oikein hyvin selvinpäin tämän rundin ja aika meni nopeasti, kun oli koko ajan liikkeellä. Mutta tämä. Ei. Päivän ainoat pinnan kiristymiset. Tuntui myös, että tähän asti porukka oli ollut suhteellisen ok, mitä tulee promillemääriin, mutta tässä kohtaa alkoi enemmän näkyä ja kuulua, että hei, porukkahan on juonut!Steissillä poikettiin Painossa. Aikataulumme osui nappiin, sillä astuimme ovesta sisään tasan klo 21, jolloin siellä oli juuri loppunut yksityisbileet.


Almost there! Kampissa Bruuveriin. Poikapusuja tasapainotti yksi nähty tissipari. Pitkin matkaahan kavereita ripotteli mukaan, täällä myös. Eräs heistä, fiksu tyttö ja sananlaskujen mestari, totesi, että "hyvää kannattaa koittaa."


Ja viimeisenä Ruoholahti ja Amsterdam. Metrorundi suoritettu ja lähdinkin tästä kotiin yhdentoista jälkeen. Kovasti puhuivat johonkin tanssimestaan lähtemisestä, joka on kaukana omista kiinnostuksenkohteistani. Myöhemmin kuulin, että olivat menneet DTM:ään. Siellä toki olisi voinutkin poiketa, koska en siellä ole käynyt sitten Iso-Roba-aikojen jälkeen.


Matka kotiin kävi joutuisasti kaverin osuessa samaan bussiin. Vieraani saapui kolmen aikaan yöllä kämpille, mutta olinkin ohjeistanut häntä tulemaan mihin aikaan tahansa, minä kyllä möngertäisin uniltani oven avaamaan.

Sellaista tänä vuonna! Rahat, yöunet, itsekunnioitus ja muisti säilyivät ja ilman juomistakin nautin suuresti seuralaisteni man vs. metrorundi-kamppailun seuraamisesta. Ehkä aika kultaa muistot ensi vuoteen mennessä ja koitan taas osallistua rundiin kuten siihen kuuluukin; tölkki kädessä.

2 kommenttia:

  1. Muista huomenna taas tulee "rakkaudella katettu" ja jos et millään huomenna nää niin sunnuntaina uusinta, molemmat tulee siinä 3-6 välillä päivällä ;) t. Jossu

    VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)