sunnuntai 11. elokuuta 2013

Vaellusleskeys

Jäin kahdeksi viikoksi vaellusleskeksi, apuva! Alla olevat kuvat eivät liity mitenkään asiaan, teksti sen sijaan suuresti.

Kuten aiemmillakin ukkelini eräjormailukerroilla, saan kerran päivässä puhelun tai viestin, olettaen tietenkin, että on kuuluvuutta. Varsinkin nyt, kun ei ole mitään ennalta tehtyä reittisuunnitelmaa, haluan päivittäin tietää missä avokki menee ja minne on mahdollisesti suuntaamassa seuraavaksi, jotta jos jotain sattuisi tapahtumaan ja siitä ei kuuluisi muutamaan päivään, tietäisin infota asiasta ja olinpaikasta eteenpäin. Mitä jos karhu hyökkää tai poro survaisee! Mitä jos se eksyy tai tippuu johonkin railoon! Mitä jos vastaantuleva eräilijä onkin psykopaatti!

Akseli Lappi-Norja-Ruotsi on hänellä kuitenkin ollut suunnitelmissa, varsinkin Ruotsin korkein kohta, Kebnekaise, siintää silmissä.


Mieltärauhoittavaa lukemista wikipediasta:

"Vaikka Kebnekaisen eteläiselle huipulle on suhteellisen helppo kiivetä jalan, niin jopa eteläinen reitti on joissain paikoin vaarallinen. Eteläinen korkein 2 100 metrin luminen huippu on kahdelta puolelta jyrkkä, ja sieltä voi pudota sata metriä kohtisuoraan alaspäin. Pohjoinen huippu on paljon vaarallisempi kiivetä kuin eteläinen ja siellä on kuollut enemmän ihmisiä.

Merkittyjä reittejä Kebnekaisen tunturiasemalta huipulle on kaksi. Reiteistä toinen, Östra leden, on hengenvaarallinen ilman asianmukaisia varusteita ja reitintuntevaa opasta, sillä reittiin kuuluu jäätikön ylittäminen, missä railoihin putoamisen vaara on todellinen

Kesäkuussa 2010 ruotsalainen mies putosi eteläiseltä huipulta alas ja kuoli. Viimeksi pohjoisella huipulla kuoli heinäkuussa 2010 kaksi suomalaista Laskuvarjojääkärikillan jäätikkökurssilla ollutta kiipeilijää, kun kalliolohkare putosi heidän päälleen."


Näin ollen koitan täyttää ikävän- ja huolentäyteiset päiväni tekemisellä. Töitä, liikuntaa, kavereita, leffailtoja, tyttöjeniltoja, yökyläilyä... Otan kutsuja ja ehdotuksia vastaan! Ei ollakaan ennen oltu viikkoa kauempaa erossa. Näen tulevaisuudessani tyynyjen halimista ja itsekseni höpöttämistä.

2 kommenttia:

  1. Disney-ilta! Ja tällä kertaa kyllä katsotaan se Aladdin loppuun saakka. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää palaveerata sun ja Heidin kanssa sopivasta päivästä. :)

      Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)