maanantai 19. elokuuta 2013

Weekend festival

Maanantaina pyörittelin ajatusta Weekend festivaliin osallistumisesta ja tiistaina ostin lipun perjantaille suunnitelmissa nähdä Cheek, Redrama ja Darude. Perjantaina käytin töissä viimeisen taukoni meikkaamiseen ja työviikkoni loputtua kävin vain auton kautta vaihtamassa vaatteet ja pistämässä murua rinnan alle.

Olin hieman skeptinen ko. tapahtumaa kohtaan viime vuoden onnettoman toteutuksen vuoksi. Itse toki toimin vain kavereille kuskina silloin Luukissa järjestetylle festarille: 18 kilometrin matkaan tuhraantui aikaa 2h 45 min. Itse festareilla sen sijaan kuulemma tökki ainakin seuraavat asiat: narikkaa ei vartioitu, vessoja oli liian vähän ja niihin sekä vesipisteille joutui jonottamaan käsittämättömiä aikoja.

Auton siis jätin töihin ja kävelin 2 km Kalasatamaan. Tässä vaiheessa, eli puoli kolmen aikaan, siellä tuntui ainakin olevan paljon tilaa tien varsissa ja muutenkin oli vielä melko hiljaista, kuten myös festivaalialueellakin.

Alue oli kuin mikäkin leikkikenttä: oli maailmanpyörää, ketjukaruselliä, sumopainia, benjihyppyä, rodeohärkää, skyvoltteria, kiikkerät "saat 50e jos pääset ylös asti" tikkaat ja mitä vielä...


Ihan yksin siis lähdin näille festareille, mikä ei sinänsä haitannut, koska olin parin tutun kanssa jutellut, että treffataan paikan päällä. Välillä tuntui kuin olisin täysin väärässä paikassa; keski-ikä oli alle 20 ja suurin osa porukasta oli kuitenkin sitä ihan peruspissistä, jos nyt rumasti saa sanoa. Minua katsottiin kuin vierasta sikaa, luulivat varmaan että olin eksynyt kokomustissani, niittivyössä, maihareissa ja PVC:ssä. Saapuessani siellä soittaneen bändin välispiikit olivatkin seuraavanlaisia: "kuinka moni teistä oli tänään koulussa" ja "kuinka moni joutui lintsaamaan tän takia koulusta". Prosentuaalisesti hauska sattuma: bongasin kaksi hevaripariskuntaa, toisen tunsin. Heitä kävin moikkaamassa ja siihen jäivät sosiaaliset kontaktini, koska matkapuhelinverkko oli kaatunut suuren käyttäjämäärän takia, enkä näin ollen saanut niitä tyttöjä kiinni, joiden kanssa piti nähdä. Etsi siinä sitten tuttuja 20 000 ihmisen joukosta.

Olenpa nyt negatiivissävytteinen... :P Aika siirtyä niihin siisteihin juttuihin!

Olen niin true fani, että kärkkysin eturivipaikkaa Cheekin keikalle ja sen saatuani istuin ja odotin siinä 1,5 tuntia keikan aloitusta. Kolmen vartin aikana ehti tulla koko hittikimara. Hauskinta oli kuulla Cheekin suusta Kaija Koon Tinakenkätyttö! Oon kuitenkin sitä mieltä, että klubikeikka on tälle artistille paljon toimivampi, eikä tästä jäänyt sellaista jee parasta ikinä-fiilistä.Varttia ennen Cheekin lopettamista ja Redraman aloittamista siirryin lavan luota toiselle, sellaiseen jumalattomaan 10 000 henkeä vetävään telttaan.  Noteerasin Redraman vasta Ricky-Tick Big Bandin ja Julkisen sanan myötä, enkä ole häneen uraansa seurannut ja tunsinkin entuudestaan vain pari biisiä. Silti! Oli ihan huippuhyvä! Parasta mitä näillä festareilla näin! Kauhia kun oli sympaattinen poika. En oikein välitä radioissa alati soitettavasta Clouds-renkutuksesta, mutta potpurista löytyi Hang it up ja jopa RTBB:n ja Julkisen sanan Burnaa-biisistä pätkä!


Yhtään en bändien välissä joutunut odottelemaan, kun kolme katsottavaa esiintyjää nousivat toistensa jälkeen lavalle. Examplelta tiesin vain biisin Changed the way you kiss me, jonka he soittivat tietenkin viimeiseksi (kuten Redramakin Kickstartin). Tätä katselin kauempaa ja silti moneen otteeseen tunsin maan tärähtelevän tuhansien ihmisten pomppiessa yhtäaikaa musiikin tahdissa.


En jaksanut jäädä odottelemaan kolmea tuntia Darudea, joten I'm out of here. Ei kuulemma edes soittanut Sandstormia! Käveltyäni alueelta kilometrin verran alkoi verkkokin toimimaan ja puhelimeen paukkasi samantien kuusi viestiä. :o Kävin vielä moikkaamassa Kalliokierroksella olevia kavereitani ja läksin kotiin. Oli ollut jo pitkä päivä. Seuraava päivä tulisi olemaan, noh, jos ei ihan yhtä pitkä, niin ainakin rankka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)