sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Barbaarista menoa

Tapahtumarikas ja sydämentykytystä aiheuttava perjantai.

Viikko takaperin oltiin kavereiden kanssa keksitty haluavamme Mustan Barbaarin keikalle. Ajattelin, että etkot voisi pitää meillä. Onhan tässäkin huushollissa kerran vuodessa pidettävä bileet. Tuskajatkoja ja leffailtoja ei lasketa mukaan.


Läksin töistä jo kahdeltatoista ja ensimmäinen juhlija tulikin heti sillä kyydillä meille. Ensitöikseni hoidin pois alta värjäyspuuhat, pitäähän emännän olla edustava. Plus en jaksanut enää katsella oransseiksi haalistuneita hiuksiani.


Neljän jälkeen alkoi pikkuhiljaa porukkata valua "ilmaisen viinan bileisiin", joiksi olin siis eventin jokseenkin harhaanjohtavasti nimennyt. Ainakin sain kaikkien huomion! Olihan sitä boolia yksi satsillinen ja Jallua kolmasosa pullo, mutta siihen se jäikin.

Bileet muuttuivat hetkessä lasten juhliksi, kun Robin-lehti ja Barbie-puuhapussi saivat huomiota osakseen.

Meillä ei ole ikinä ollut noin paljoa porukkaa, ei ikinä. Eikä mennyt kuin  yksi tuoli rikki! Olikohan se 20 nassua, mitä laskeskelin.

Ja sitten tapahtui tämä.Itku pitkästä ilosta. Aloin puoli kymmeneltä, eli 30min ennen hiljaisuutta tyhjentää kämppää. Oltiin kaikki saatu pihalle ja tulin tokavikana luhtitalomme ainoita portaita alas kunnes yhtäkkiä hetki sitten takanani seissyt kaveri lentää pää edellä portaat alas. Ilmalentoa seuranneen mätkähtämisen äänen, kaulan omituisen asennon ja tajuttomuuden kombinaatio oli niin kamala, että hetken olin varma, että sen pojan tarina oli siinä. Minä kaivoin heti kännykän esiin ja soitin paniikissa hätänumeroon, samoin oli eräs toinen kaveri toiminut ja eräs ensiapua osaava tapaus oli sännännyt samantien ottamaan tilanteesta selvää. Noin minuutin tajuttomuuden jälkeen kaveri virkosi, mutta sopersi ihan omiaan, mutta onneksi kohta jo orientoitui aikaan ja paikkaan. Kättä kuulemma sattui, mutta naamaankaan ei paria haavaa enempää damagea tullut. Ambulanssilla kesti jumankauta 40min saapua. Ottivat onneksi mukaansa tarkkailuun, vaikka kaveri käyttäytyikin jo ihan normaalisti tässä vaiheessa. Oli sen verran pahannäköinen alastulo ollut.


Nooh, jatketaanpa iltaa tämän dramaattisen välikohtauksen jälkeen. Osa porukasta lähti muualle jatkoille, osa kotiin ja minä huristelin muutamat kaverit kyydissäni Kannelmäkeen ravintola Britanniaan. Hieno mesta, heti autosta poistuessamme lensi täysi kaljatölkki vihaisen nuoren miehen suunnasta kohti meitä ja baarissakin viereisen pöydän mies yritti tehdä tuttavuutta selittämällä muun muassa opiaateista.


Aikamme saatiin odotella, kun show alkoi vasta 00.30. Esiintyjinä oli Mustan Barbaarin lisäksi Tuuttimörkö, Kube ja Mäkki. Pojat olivat innoissaan Barbaarin lisäsi tuosta Tuuttimöröstä. 5-10 minuuttia ennen pilkkua Musta Barbaari viimein pääsee lavalle esittämään sen ainukaisen biisinsä. Totally worth it! Onhan se nyt oikeesti vuoden siisteimpiä uusia kipaleita! Mulla alkaa ainakin väkisin pää nyökytellä, olin kuinka rokkityttö tahansa.Illanhan kruunasi se, että päästiin Maijan kanssa vielä yhteiskuvaankin, vaikka kuinka järkkäri oli tärkeenä vieressä, että "vika kuva, vika kuva" ja ohjaamassa porukkaa pihalle.


Autooni oli tunkemassa ihmisiä one too many, joten vaikka kuinka yritin sanoa, että ei takaluukkuun, niin sinnehän Maija hyppäsi silti. Olkoot siellä sitten, saakeli. :D Heitin kotimatkalla pari ihmistä Haagaan ja loput tuli Leppävaaraan. Siitä yksi sai kyydin kotiinsa ja Eetu kaverinsa kanssa tuli hakemaan meiltä lisää juomista ja lähtivät jatkamaan tämän kaverin luokse.

Minä siinä vielä leikin webbikameran kanssa, siivosin kämpän ja noin 5h liian myöhään huomasin, että olin voittanut avecillisen sisäänpääsyn tuolle illan keikalle. En vain ollut huomannut sitä, koska olin hyvä emäntä, enkä roikkunut netissä kesken bileiden. Vähän harmitti, olisihan se ollut selvää säästöä!


Tosiaan, suihkusta löytyi yksi Robin-juliste, ja käydessäni nukkumaan oli tyynyjen alla kaksi julistetta. Kauniita unia, oman kullan kuvia!

Ach! Ennen aamukuutta vielä heräsin, kun ukkeli kömpi kotiin. Se oli ollut jatkoilla Maunulassa ja oli isännän sammuttua lähtenyt kotiin. Juosten. 8 km. Ihana urheilijanuorukaiseni. :3I threw a party at my place. Summarizing it up: about 20 friends, full house, free booze, Robin- and Barbie-stuff everywhere, only one broken chair, a friend come down the stairs, lost consiousness, we called ambulance and the friend was taken to a hospital, but all is well now. Going on: Musta Barbaari's gig at Kannelmäki, cleaning up the house and noticing too late I had won tickets to the gig. Thank god I only threw parties once a year (movie nights and that Tuska's afterparty doesn't count), this was all too exciting for me. :D

3 kommenttia:

 1. Repesin tuolle 8km juoksulle, huippua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sankari! On muuten valitellut jalkojaan nää pari päivää. :P

   Poista
  2. Raukka, onhan se ko riipasee kaheksan kilsaa niin ihanan hapokasta :D

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)