maanantai 25. marraskuuta 2013

Selviytyjät Sammatti: S01E01

Miksi olla vain lokakuussa flunssassa, kun voi olla marraskuussakin! Eli olin tuossa tovi sitten lähes viikon kipeä. Onneksi en kuitenkaan aivan kuoleman kielissä, koska oli vaikka minkälaista sovittua menoa. Yhtenä niistä maatilareissu.

Edellisillan juhlista olin ottanut mukaani Hannan ja majoittanut hänet toistamiseen parin viikon sisällä sohvalleni. Eetukin kömpi aamusta kotiin. Olin ottanut saikulla tehtäväkseni katsoa korkkaamattoman Potter-boksini kaikki leffat läpi ja aamu alkoi tämän tehtävän loppuunsuorittamisella.

Over 9000 hours in Paint. © Eetu

Mikään kiirehän meillä ei ollut ja rauhassa siinä iltapäivään asti ihmeteltiin ja rauhassa pistettiin naamojamme kasaan. Kolmen jälkeen oltiin edustuskunnossa ja lähdettiin seikkailuun! Mutta sitä ennen käytiin Sellossa ruoka- ja juomaostoksilla.

Päämääränä oli Sammatti. Maija oli siellä äiteensä talon kaitsijana viikonlopun. Valmiiksi oli jo varoitellut, että villisiat tappaa, sonnit saattaa tappaa ja naapuri ampuu haulikolla tontillaan liikuskelevia luullen niitä supikoiriksi. Apuaaa! Meidän omien karvakasojen lisäksi siellä oli eläinkunnan edustajina kolme koiraa, neljä ulkokissaa, kolme villisikaa ja viitisenkymmentä sonnia.Kuunneltiin ysärihittejä matkalla ja navigaattori näytti puolet ajasta, että ajettaisiin metsässä. Mikä tietysti osittain olikin totta.

Maija oli vasta itsekin saapunut tiluksille ja oltiin ensimmäiset vieraat. Alla koiravahvistukset eli 70-kiloinen pikkuinen Danny, Maijan ADHD-Armi sekä Fredi, joka tuhisi ja kuolasi ja näytti siltä, että se oli juossut päin seinää ja jonka silmät osoitti eri suuntiin ja jolla oli saparo hännän tilalla, mutta se oli ehdottomasti mun suosikki.

Fredi

Fredi ja Armi

Danny ja Fredi

Emäntä lähti käymään kaupassa ja tällä välin saatiin lisää vieraita. Myöhemmin tuli vielä pari hassua lisää, mutta eipä meitä tuhottomasti ollut. Paljun lämmitys kesti tunteja ja tämä aika lähinnä ihmeteltiin keittiön pöydän ympärillä maailman menoa. Käytiin myös tallissa katsomassa nyljettyä hevosta. Melkoisen iso ja ällöttävä otus. Ryhmäkuva muistettiin ottaa ja nuo pelasivat aikansa kuluksi ravi-juomapeliä.

Viimein paljuhoms! For the very first time! Oli niin mukavata lillua siellä. Vähän oli ahdasta, mutta silti. Vähän oli liikaa paljaita pehvoja, mutta silti. Vähän oli liikaa oksua, mutta silti. Ei sentään paljuun. Kaverilla oli alaruumis paljussa ja yläruumis paljun reunan yli heitettynä. Siellä se laattasi ja nojaili olallaan samalla kaminan piippuun polttaen pahasti itsensä.
Siinä sitten paljun ja saunan väliä menin muutamat kerrat. Fredi oli saunakoirana mukana. Pahasti astmaattiselta ja räkäiseltähän se siellä kuulosti, mut sauna on kuulemma sen juttu. Naatiskelin vielä iltapalaa, kunnes yhden aikaan kömmin nukkumaan. Muilla venyi reiluun viiteen asti.
Sunnuntaiaamuna olin jo kymmenen aikaan ylhäällä. Mitään elonmerkkejä 2,5 tuntiin ei ollut lukuun ottamatta eläimiä ja Maijaa, joka kerran kävi röökillä. Tapoin aikaa kiertämällä tiluksia, kävin katsomassa sonneja, mutta villisiat oli piilossa. Katselin telkkua ja syökin aamupalaa. Lopulta luovutin. Ajattelin, että onhan muissa autoissa tilaa, että kyytiläiseni pääsevät jotenkin koteihinsa ja lähdin puoli yhden aikaan ajamaan porukoille Huhmariin. Hengasin siellä muutamat tunnit ja lähdin kotiin. Eetun sain himppeen vasta joskus illalla. Muiden aamun käynnistyminen oli mennyt melko myöhäiseksi, eli ihan hyvä, etten jäänyt odottelemaan. Toisaalta multa oli mennyt ohi, kun hevonen suolistettiin!

Oli näääääin kivaa ja erilaista normijuhliin verrattuna! Vaikka ainahan sitä mieluummin on kotibileissä kuin baarissa, niin niissä kuitenkin mennään lähes joka kerta samalla kaavalla, mutta nyt oli eeexcellent tämä maisemanvaihdos ja eläimet ja sauna ja palju ja kaikki! Wohoo! \o/
Maija threw a dangerous countryside party for us. She was playing caretaker for her mother's house while she was gone. Dangerous, why? We were warned that the wild boars (3) will kill, the bulls (50) might kill and the neighbour will shoot us thinking we are raccoon dogs if we stray on his land. There were also some nicer animals: three dogs (named after Finnish schlager artists) and four cats. And a skinned horse.

Mainly we sat around the kitchen table eating, drinking and chatting. The thing I was waiting the most was palju, I don't know what the hell it's in English... Anyways, it's a wooden outside tub. The heating of the palju took ages but it was worth it. Sooo comfyyyyy~~~ So the rest of the night went like this: sauna -> palju -> sauna -> palju.

The morning after I was the first one up. I killed time by wondering outside, I found the bulls, but the  wild boars were sleeping and out of sight. I watch tv and ate breakfest and so on. 2,5 hours later (at 12.30 pm) I was still the only one up so I figured screw this and left. :P There were plenty of room in other cars for the people that came in my car, so I didn't have to worry about that. I stopped over at my parents place on my way home, but I still was at home at reasonable time.

House parties are always better than going to a bar, but even those have downsides. Or just one; they usually are all the same. Helsinki, friends, booze, and then maybe to a bar. The same night repeats itself over and over again. That's why this was a nice change! I haven't been to Sammatti that many times, and last time was 1,5 years ago, and I've never been to a farm. Or in palju. Plus there was so many fluffy attention seeking animals! So much fun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)