torstai 26. joulukuuta 2013

Joulu

AATONAATTO
Moniin vuosiin ei sen kummoisempaa joulufiilistä ole ollut, mutta nyt se kaikki tuli rytinällä ja korkojen kera. Olin innostunut joulutortuista, -korteista, -kalenterista, -leffoista, -lauluista, -lahjoista, -puurosta. Korttien askartelusta, lahjojen ostamisesta, aaton odottelusta...


Tänä, kuten muinakin vuosina, joulu alkoi aatonaattona, kun töistä päästessäni läksin suoraan lapsuuden maisemiin. Edellispäivänä olin jo pakannut suurimman osan ja aamulla katselin listaani: muista reppu, eväät, leipomukset, lautapelit ja niin poispäin.


Tänä vuonna muutin traditiota hiukan ja suoraan Huhmariin ajelun sijasta menin Nummelan seurakuntatalolle verenluovutukseen parin kaverin kanssa. Kauhiat jonot siellä oli, syytän (kiitän) joulumieltä. Oon luovuttanut vasta kerran aiemmin, viime joulukuussa. Hyvin meni, kuten silloinkin. Hemoglobiini oli tarpeeksi korkea (131), luovutuksen aikana tai sen jälkeen ei tapahtunut mitään ihmeellistä (mitä nyt illalla olin todella väsy, mutta se johtuu ihan yhtä paljon aikaisesta herätyksestäkin) ja jälkeenpäin sai mennä mutustelemaan leipiä ja keksejä ja naatiskelemaan erinäisistä virvokkeista.


Tästä jatkoin vanhempien luo, äidin synttäreille. Tapana on ollut viedä äidille jotain, mitä tarjota vieraille. Nyt tein poro- ja lohirullia. Sukulaisia kävi kakkukahveilla jonkin verran, ja siskokin saapui töistään päästyään, sekä tietenkin Eetu.


Vieraiden lähdettyä lähdettiin Eetun ja siskon kanssa käymään Nummelassa. Vuokrattiin muutamat leffat Filmtownista ja käytiin etsimässä Cittarista jotain kivoja lautapelejä, mutta ei päästy niistä yhteisymmärrykseen. Olisin vain tahtonut kauniin Turtles Kimblen!

Ilta meni pokerin, Skip-bon ja Vilin kanssa leikkimisen parissa. Olin ihan naatti jo alkuillasta ja ysiltä tuhisinkin jo vierashuoneessa. Rankkaa tämä joulunaika.


AATTO
Meillä oli Eetun kanssa hyväksi todettu kaava joululle, jota nyt rikottiin. Yleensä Eetu on lähtenyt aattoaamuna Sipooseen, jonne minä olen illalla mennyt perästä. Nyt Eetu olikin iltapäivään asti Huhmarissa ja pääsi osallistumaan ensimmäistä kertaa meidän traditioihimme, ja iltapäivästä hän meni Sipooseen, jonne minä en lähtenyt.


Joten! Aamu alkoi Skip-bolla ja jatkui Lumiukolla, jonka ajattelin vihdoin jaksaa katsoa kokonaan. En kyennyt. So boring. Kummitäti saapui viettämään meidän kanssa joulua juuri parahiksi nähdäkseen joulurauhan julistuksen. Meidän porukkamme oli siis seuraavanlainen; vanhemmat, sisko, poikaystävä ja kummitäti.



Iltapäivällä kävimme Vihdin hautuumaalla. Saatiin musta joulu, mutta se ei haitannut. Muistan parin vuoden takaisen joulun, jolloin myös kävimme hautuumaalla sateenvarjojen suojissa. Onhan se lumi nättiä, mutta yksityisautoilijana lähinnä kiroan nietoksia. Ja kylmyyttä. I'll take this +5 asteen talven milloin vain!



Syööömääääään! Äiti ja sisko olivat jääneet hautuumaareissun ajaksi pistämään pöytää koreaksi. Oli laatikoita, kinkkua, kalkkunaa, sukulaisen tekemää sinappia, joululimppua, perunaa, juustoja... Kovin oli ahtaan oloinen ruokapöytä. Ja massu.


Tästä päästiinkin sitten lahjoihin! Eetun kanssa ollaan sovittu vuosia sitten, ettei osteta toisillemme joululahjoja ja ainoat vaihdetut lahjat on juurikin perheen ja kummitädin kesken. Ei mitään turhan suurta kulutusjuhlaa ja lahjakekoa. Toimin virallisena lahjojenjakajana ja olin muutenkin innokkain lentämään suoraan ruokapöydästä lahjojen pariin. Vanhemmilta sain rahaa, kummitädiltä Stockan lahjakortin ja siskolta kaksi Kastehelmi-tuikkua, aivan kuten olin pari kuukautta aiemmin toivonut. ^^

Alettiin aikamme kuluksi katselemaan vuokraleffaa, ja Eetu läksi ajelemaan Sipooseen. Elokuvan ja pelien parissa meni tämäkin ilta. Nice and easy.




JOULUPÄIVÄ
Olin tuuminut lähteväni äidin ja tädin kanssa käymään Somerolla sukuloimassa ja hautuumaalla, mutten sitten jaksanutkaan. Kolmeen asti hengasin vielä Huhmarissa kunnes läksin kotiin. Eiköhän nämä kaksi yötä porukoilla riitä tähän hätään.

Kovasti olin koittanut saada ihmisten suunnitelmia selville, halusin menoja ja kaverikontaktia! Lopulta sen baariin menemisen sijasta kaveripariskunta tuli meille ja pelailtiin pari tuntia Carcassone-lautapelia. Ja nyt haluan itselleni samanlaisen, jäin koukkuun. Yhden aikaan yöllä saatiin seuraksemme vielä juuri töistä päässyt ravintolatyöntekijämme Maija sekä hänen matkan varrelta mukaan nappaamansa herra H, jolle myös olin aiemmin pistänyt viestiä, että tulkoot käymään jos töiltään ehtii. Pällisteltiin siinä sitten pitkälle yöhön asti, kerettiin katsomaan leffakin, Vuonna 85, ennen kuin vieraat lähtivät nukkumishommiin siinä puoli viiden aikaan aamuyöllä. En usko, että oon näin pitkään valvonut koko vuonna... Zzzz...

Ihana joulu! Traditioita ja uusia juttuja, perhettä ja kavereita! Ja sitä vapaa-aikaa. Olen perjantain ottanut töistä vapaaksi, joten tässähän on vasta 3/6 vapaapäivä menossa!


Eve's eve: Straight from work to donating blood. After that to my parent's place. It was mom's birthday. As in relatives and eating too much sugar. The evening was all about card and board games.

Christmas eve: I spent Christmas with my closest family; parents, sister, boyfriend and godmother. The day went like this: watching Snowman and the Declaration of Christmas Peace. Visiting the cemetary. Eating too much ham and casseroles. Giving and receiving gifts. I got money from my parents, a Stockmann gift card from my godmother and two spesific tealight holders from my sister, just what I hoped for.

Christmas day: Two nights at my parents were enought and I got back home. This night I spent with a couple of friends, just playing boardgames (I got immediately hooked on Carcassonne) and watching movies till 5 am.

I loved (also) this Christmas! Traditions and new stuff, family and friends! And I got Friday off from work so it's only 3/6 holiday going on.

5 kommenttia:

 1. Joulu kuulostaa ihanan rauhalliselta! :)

  Ja hajoa vain vapaisiisi, minä menen huomenna TÖIHIN! \o/ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää työpäivää, muahahahaha! ^^

   Poista
  2. Kiitos vain, muahahahahaa. ^_^ Ajattelen sinua lämmöllä näpytellessäni huomenna töissä. x)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ylitsevuotavasti ruokaa ja kivoja ihmisiä, what's not to like! :)

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)