perjantai 20. joulukuuta 2013

My own special place (decorating)

Jäätyäni kahdeksi viikoksi eräleskeksi elokuussa nukuin paremmin kuin miesmuistiin. Eetu on jo aikoja halunnut muuttaa koneensa kanssa olkkariin ja tämä oli nyt se juttu, mikä vakuutti mulle, että se on hyvä idea, vaikka oonkin väittänyt, ettei siellä ole tilaa sellaiseen. Meillä oli molemmilla siis koneet makkarissa, mutta meidän päivärytmit on niin erilaiset, että jouduin käyttämään korvatulppia ja semmosia "silmäsuojia", kun toinen on koneella aamun pikkutunteihin ja mun "myöhään valvominen" arkisin sen sijaan tarkoittaa vasta klo 20-21 nukkumaan menemistä.

Elokuussa asiasta puhuttiin, mutta päätettiin kuitenkin vielä varsinaista toimeen käymistä lykätä. Itsellä ainakin oli päällimmäisenä mielessä palautukset.


Joten! Reilu kaksi viikkoa sitten keskiviikkona tuli palautukset, mutta jo tiistaina ja käynnistettiinkin projekti ihan yllättäen. Asia ei edes ollut ollut lähiaikoina esillä. Katseltiin siinä ihan rauhassa uusinta How I met your motheria ja päätettiin ihan mielenkiinnon vuoksi siirtää tv-tasoa enemmän oikealle ja muutettiin klaffipöytämme neljän istuttavasta kahden istuttavaksi. Joo'o, kyllä tohon yksi pieni tietokonepöytä mahtuu, otetaanpas mittoja. Ja ennen kuin tajuttiinkaan, oltiin Ikeassa. Iltaan mennessä Eetu oli räpeltänyt itselleen oman pienen tietokonenurkkauksen olkkariin. Pistän tästä kuvan vasta kun loppusilaus on suoritettu; kehykset on ostettuina, mutta odotan vielä kaverin toimittavan meille kaksi Tuska-julistetta, jotta olkkarin taulutaide on yhtenäinen.


Torstaina jatkui. Tämäkin ihan suunnittelematta. Soitin isukille voisiko se tulla pistämään tuota vanhaa järkyttävän isoa työpöytää palasiksi, kun se jäi nyt vailla tarkoitusta, eikä sitä saisi yhtenä palana kämpästä ulos. Sen verran huonokuntoinenkin se oli, ettei kehdannut myydä/antaa eteenpäin.

Ja jo toisen kerran parin päivän sisään Ikeaan! Ikään kuin lennosta hetkeä ennen keksin mitä kaikkea tarvitsen ja eikun menoksi! Tämän tiesin ensisijaisesti tarvitsevani ja haluavani: kirjahylly. Kesästä astien mulla oli ollut pieni haave siitä, mitä tahdon tehdä makkariin vapautuvalla tilalla: ikioman ihanan lukunurkan! Tiesin minkä hyllyn haluan: Expedit-sarjan 4x2 lokeroisen hyllyn. Se on nätti ja sen verran syvä, että siihen mahtuu kahteen kerrokseen kirjoja. Muita mukaan lähteneitä asioita: tekokukka, kukkaruukku, jalkalamppu. Kaikki edellä mainitut valkoisina, wooot.


Jälleen meni ilta palapelien kokoamisessa, mutta kyllä tuli hyvä! Onnesta soikeesta myöhään iltaan asti katselin kirjani läpi, puhaltelin niistä pölyjä, koin ahaa-elämyksiä, järjestelin kirjojani hartaudella ja asiaan kuuluvalla vakavuudella, ja joistain kirjoista luovuin. Osan lahjoitin kavereille, osa meni kirjaston kierrätyshyllyyn. Selkeä suunnitelmani oli seuraava: hyllyn toiselle puoliskolle pistin kaikki Kingin kirjani, vihdoin ne on siistissä järjestyksessä niin, ettei mikään teos jää pimentoon, ja toiselle puoliskolle kaiken muun. Hyllyn päällä on lukemista odottavat kirjat, tekokukka ja ostin vielä lisää valkoista; kynttilän. Melko soma tuli, vaikka itse sanonkin!Sitten tulikin eniten aikaa vievä osuus: löhötuoli. Halusin ison, upottavan ja mukavan tuolin. Löysin sen tori.fistä. Oikeastaan kaksi sellaista. Pistin toisesta viestiä, mutta odotettuani pari päivää vastausta saamatta, pistin toiseenkin viestiä. Toiseen ei vastattu koskaan, toiseen vastattiin, että seuraavana päivänä voisi hakea. Seuraaviin sähköposteihin ei sitten olekaan koskaan vastattu, koskien esim. osoitetta. Hnnngh. Tilanne kuitenkin kääntyi parempaan, kun löysin vielä paremman näköisen tuolin! Se oli kuitenkin varattu pari päivää eteenpäin ja toivoinkin, että toinen kiinnostunut ostaja jättää tuolin mulle. Ja miten kävikään? No ei hyvin. Tässä vaiheessa päädyin siihen tulokseen, että fuck this shit, ja kävin Sotkasta ostamassa tuolin, vaikka kalliimmaksi tulikin.

Testattuani valikoimaa parhaaksi osoittautui Avia-mekanismituoli, joka olisi todennäköisesti jäänyt ostamatta ilman -33 % merkintää. Nyt voi kiikkua ja pyöriä ja pistää oikoiseksi. En tiedä puhuiko myyjä omasta kokemuksesta, kun kehui, että siihen on hyvä nukahtaa. Hetki kesti tuolilla tulla keskusvarastolta liikkeeseen, mutta nyt on saakeli valmista. :D


Viimein (reilun kahden viikon odotus oli raastavan pitkä aika katsella puolivalmista sisustusta) sain lukunurkkani kokoon! Tadaa!


When Eetu went hiking for two weeks last August, I slept better than in years, since we have very different circadian rhythms. Hence the redecorating. Eetu moved his computer stuff to living room (more of that later) and I fulfilled a long-term dream of a reading corner. Actually the dream was only five months old, but anyways. I bought a book shelf, standard lamp and a big cozy easy chair that I can sink into. I'm so excited and happy about this I could just...!!! Aaaaa! You know... sit down. ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)