sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Pieni suklaapuoti

Annan nyt teille idioottivarman ja helpon makeisreseptin, joka ei vie kuin hetken aikaa, johon ei tarvita miljoonia eri ainesosia ja joka sopii hyvin vaikka joululahjaksi. Koska oon keski-ikäytymässä ja luen onnesta soikeena esim. Kotivinkkiä ja Kodin kuvalehteä ja Yhteishyvästäkin jemmaan aina Ruoka-liitteen talteen, on jännä, että tää on ensimmäinen reseptipostaus.

Anygays, tän löysin selaillessani porukoilla Kodin kuvalehteä. Mulla on tapana leipoa äidille jotain synttärilahjaksi ja nyt kysyinkin jo ennakkoon reseptin nähdessäni, että haluisiko se tämmösiä tänä vuonna. Testierä piti siis tehdä.

Suklaapallerot:

50 g piparkakkuja
50 g Marie-keksejä
1 rs (160 g) Philadelphia Marabou-maitosuklaatuorejuustoa
200 g tummaa appelsiinisuklaata tai taloussuklaata tai valkosuklaata

  • Murskaa keksit mahdollisimman hienoksi. Ohjeissa ehdotettiin tehosekoitinta, mutta minä heitin keksit pussiin ja raivoisasti paukuttelin menemään kaulimella.
  • Sekoita keksimurut käsin suklaatuorejuuston kanssa.
  • Pyörittele massasta pieniä palleroita ja anna niiden kovettua jääkaapissa.
  • Sulata kuorrutussuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Suosittelen vesihaudetta, itse ainakin joka hiton kerta mikrolla yrittäessäni poltan suklaan mustaksi. Suklaaksi valitsin Maraboun appelsiinikrokanttilevyn.
  • Pyörittele pallerot suklaassa ja nosta kovettumaan lautaselle leivinpaperin päälle. En mielelläni töki kuumaa suklaata sormilla, joten käytin tässä apuna kahta cocktailtikkua.
  • Säilytä pallerot jääkaapissa.

Sen verran makeita nämä kyllä on, että jos lahjaksi antaa, niin tusinan verran johonkin söpöön sellofaanista tehtyyn ja lahjanarulla suljettuun pikkupussukkaan riittää. Ei hyvä ihme, mietin valehtelematta ainakin 5 min mikä se läpinäkyvä muovinen paperityyppinen asia olikaan nimeltään, ihan googlea jouduin käyttämään. Mutta niin, yhdestä satsista saa palleroita +20. Omat lähitulevaisuuden suunnitelmat: suklaapallerot viereen ja Madagascar pyörimään.

4 kommenttia:

  1. OI! Näitä kokeilen. Mulla on ollut sellanen mielikuva että tämmösiä on kamalan vaikea tehdä mutta nämä vaikuttaa helpoilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin näppäriä! Ei tartte vääntää puolta päivää kiukkusena keittiössä. :)

      Poista
  2. Mun täytyy varmaan kans kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testierä oli onnistunut, ja onnistuneesti olen sen myös jo tuhonnut. ^^

      Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)