tiistai 18. helmikuuta 2014

Dad's 60th birthday - Naantali spa

Olin ottanut viime perjantain vapaaksi juhlamenojen takia. Otettiin Eetun kanssa kummitäti kyytiin ja ajeltiin Vihtiin porukoille. Olin vääntänyt edellispäivänä esteettisesti estyneen kääretortun ja aamulla vielä pyöräytin sen lisäksi ihan yhtä rumia suklaaneliöitä. Että onnea vaan.

Lähdettiin siis Naantalin kylpylään viettämään iskän kuuskymppisiä. Virallinen synttäripäivä on vasta huomenna. Suunnitelmat ehtivät pariin otteeseen muuttua vuoden sisällä, kun ensin piti mennä Tahkolle, sitten Ikaalisten kylpylään ja lopulta Naantaliin.

Omien ikäkriisien lisäksi tuskailen näköjään kerran kymmenessä vuodessa iskänkin puolesta. Muistan 50-vuotissynttäreiden tienoilla panikoineeni asiaa ja nytkin tuntuu siltä, että ei saaaa, nouuu, pitää pysyä nuorena tai elää vielä ainakin toiset 60 vuotta!


Kolme autollista meitä siellä oli, minä otin kyytiini ukkelin lisäksi siskon ja Viltsun. Meidän porukka oli 11-päinen (lähimmät sukulaiset). 17 oli kutsuttuna, mutta kaikki eivät päässeet.

Check-inin ja kotiutumisen jälkeen keräännyttiin kaikki ennen mitään muuta toimintaa vanhempieni huoneeseen alkumaljalle. Onnitteluja ja lahjontaa sun muuta. Skumppaa muille, BonAquaa minulle, siskolle ja äidille. Meidän perheen naisille ei oikein tuo alkoholi tuppaa pahemmin maistumaan.Juhlallisuuksien jälkeen kipaisin vain nopeasti vaihtamassa kylpytakkiin ja ottamassa roinat mukaan ja mentiin siskon kanssa kylpylän puolelle. Muut tulivat sitten perässä. Kamalan kylmä se iso allas, hurrr! Sen lisäksi oli ulkoallas ja pari poreallasta, joissa oli lähes kuumaa vettä. Paljon mukavampaa. En kauhean kauaa jaksanut polskia ja lähdinkin siskon kanssa sitten pois, sillä oli hieronta kohtapuoliin ja minä menin valmistautumaan illallista varten.Kuudelta oli ravintolassa treffit, illallistettiin koko porukan voimin. Söin härkää ja suklaabruleen. Kamala hälinä meistä lähti. Ei varmaan ollut mitään tekemistä sen drinkkimäärän kanssa...
Kasin aikaan kun tuolta ravintolasta lähdettiin olin jo ihan nuutunut. Otin itseäni saada niskasta kiinni ja menin kuitenkin yhdeksäksi tanssiravintolaan. Ysiltä aukesi, puoli kymmeneltä aloitti bändi. Niin keski-ikäistä... Yhden tanssin olin kuitenkin luvannut iskälle synttärilahjaksi, vaikken osaa tanssia. Kouluikäisinä käytiin usein hiihtolomalla Ikaalisten kylpylässä ja siellä tuli vanhempien vanavedessä käytyä tanssiravintolassa ja parit biisit tanssittuakin perheenjäsenten kanssa. Takaisin nykypäivään. Mentiin vaihtoaskelta ja talloin vain kaksi kertaa varpaille! Tän jälkeen häippäsin ennen kuin kukaan muu tulee pyytämään tanssimaan.

Käytiin vielä ukkelin kanssa paikallistamassa karaokebaari, ja mitä kuulen ensimmäiseksi? Tulkinnan Ukkometsosta. Otettiin yhdet juomat ja Eetu saattoi mut huoneeseen ja lähti itse takaisin juhlimaan. Olin siis toisena siskon jälkeen vuoteessa. Loin viimeisen vilkaisuun kelloon yhdeltätoista. Miten tässä nyt näin kävi? Vanhat jaksaa, minä en. Havahduin vielä yöllä kun ukkeli tuli huoneeseen. Olivat kuulemma äidin ja iskän kanssa vikat ylhäällä.


Lauantaiaamuna heräsin sopivasti mennäkseni yhdessä vanhempien kanssa aamiaiselle, mutta osa porukasta kyllä löysi löysi tiensä luoksemme hetken päästä. Ei hyvä ihme, että oli hyvä aamupala! Kaikkea ja paljon. Nomnom.

9-10 tunnin unista huolimatta olin kovin vetelä ja hengasinkin väsyneenä luppoajan siskon ja tädin lemmikkihuoneessa rapsutellen Viliä. Yhdentoista aikaan pakkasin kamani ja 11.30 treffattiin kaikki aulassa. Check-out ja kotimatkalle. Eetu, sisko ja Vili nukkuivat osan matkasta, minäkin olisin tahtonut. Ei ollut rentouttava kylpyläreissu, vaikka mukavaa olikin. Kaikki ihan naatteja.

Kummituseläinkasvi!

Käytiin vielä porukoiden kautta; äiti tyrkytti ruokaa ja mitä kaikkea mukaan, sisko jäi sille tielle ja täti otettiin kyytiin. Kolmelta mekin päästiin himppeen. Ja kohta pitäisi taas mennä! Hidastempoista ruokailua ja itsensä laittamista, mutta ihan hyvin pysyin aikataulussa ja kuuden aikoihin olin Hannalla. Lauttasaarituparit. Ihan hyvin näköjään 35 ihmistä mahtuu keittiöön ja yhteen huoneeseen. Osa toki oli koko ajan röökillä, mutta kukaan ei uskaltanut mennä kahden kämppiksen huoneisiin, vaikka lupa olikin ja kämppikset paikalla.

Vaikka olikin kivaa ja seurana kymmenittäin kavereita, en jaksanut juhlia mitenkään pitkän kaavan mukaan. Läksin ysiltä kaupan kautta kotiin ja vietin seuraavat pari tuntia maaten sängyksi muutetulla sohvalla, käsi sipsupussilla ja simmut tapittaen Breaking badia (tämän sarjan löysin vasta toissaviikolla). Ihanaa koomausta.


My dear dad turned 60. We celebrated that in Naantali spa with a bunch of closest relatives. Swimming, eating, dancing... I find it amusing that me and my sister we're the first to call it a night, this was aroung 22-23 pm, when "the elderly" (plus Eetu) we're up hours after that.

The spa visit, as nice as it was, wasn't relaxing. I was so tired the next day even though I slept 9-10 hours. I still managed to go to a friend's house warming party, but didn't have the energy to stay there too long. The rest of the night I spent with Walter White. Found this series less than two weeks ago and goddamned, I'm hooked.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)