keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Saving the world

Tiistai 4.2.2014

4.50 Herätyskello soi. Tai soisi, jos antaisin sen soida. Ainakin yhdeksänä aamuna kymmenestä sisäinen herätyskelloni herättää kuitenkin jo ennen tätä, kuten nyt. Joskus herään paria minuuttia ennen (tänään 4.47), joskus puolta tuntia, jolloin harvemmin saan unta uudestaan. Yöni oli dark and full of terrors. Painajaista painajaisen perään. Ukkelillani oli ollut myös huono yö ja hän oli ollut jo pari tuntia hereillä. Täten saatiin otetuksi aamukuvia!

5.00 Koska olen aamuvirkku (oon heti herättyäni täysin toimintakykyinen, en torkuta, ja nousen samantien sängystä) sekä satunnaisia lauantai- tai sunnuntaiaamuja lukuun ottamatta mulla ei ole sitten ala-asteaikojen ollut tapana syödä aamiaista, oon nopea aamutoiminnassani ja olen kymmenessä minuutissa ovesta ulos. Vaatteet päälle, hiukset kiinni ja hampaiden harjaus, that's it. Useimpina aamuina autolla odottaa jo työkaveri, jonka otan kyytiini. Tämä on niitä aamuja.

5.30 Saapuminen toimistolle, kirjautuminen koneelle ja työpäivän alkaminen. Odottaessani etäkoneen avautumista, jotta pääsen purkaamaan kunta-asiakkaani saneluita, käyn läpi internetin. Ei vais, pari sivua vain. Tärkeimpänä ehkä aamujen piristys Fingerpori. Työkseni olen tekstinkäsittelijä eli puran lääkäreiden saneluita. Poliklinikkakäyntejä, lähetteitä, kirjeitä, todistuksia...

Oon saanut kuunnella osani tätä "miksi meet niin aikaisin töihin, ihan hullua"-ihmettelyä. Mut hei, miksi en menisi, kun kerta aamut ei tuota tuskaa, töihin ei ärsytä lähteä, toimisto on hiljainen, ruuhkaa ei ole missään, takuuvarmasti saan parkkipaikan ja töistä päästyäni on vielä koko päivä edessä. Eikä tässä nyt puhuta kuitenkaan kuin parin tunnin heitosta "normaaliin" työaikaan ja päivärytmiin.


14.00 Lähden töistä. Mulla on tapana parina päivänä tehdä plussaa, ja lähteä perjantaisin aikaisemmin viikonlopun viettoon. Meillä on käytössä liukuva työaika. Tietenkään ei saa tehdä mitään useamman tunnin, tai peräti pahimmassa tapauksessa päivän plussarupeamia, ja pitää omia vapaapäiviä johdolle ilmoittamatta. Työkaverilla oli muuta menoa, joten hän ei tullut samaa matkaa takaisinpäin. Autossa soi Shade Empiren Intoxicate O.S., jota saatan mennä katsomaan perjantaina On the rocksiin.

14.30 Pistän ruokaa nassun eteen ja katselen hetken hömppää telkkarista. Katson aina jotain syödessäni. Sarjoja ja leffoja voi katsoa syömättä samalla, mutta harvemmin syön katsomatta samalla telkkaria tms.

15.00 Hetki koneella. Tämän postauksen päivittelyä. Youtubesta soi Shade Empire.

15.30 Tunnin päiväunet, josta kylläkin suurin osa oli ihan vain sängyssä makoilemista. Oli niin lämpöistä ja pehmoista, ettei viitsinyt noustakaan. En ole nopea nukahtamaan. Vaikka koko päivän laiskotti ja väsytti! Koko työpäivänkin taistelin, etten mene lähikauppaan karkkiostoksille. Ihme, että sain tänään yleisesti ottaen mitään aikaiseksi nuutuneisuudelta ja sokerinhimoltani.

17.00 Liikunnan vuoro eli siirtyminen Leppävaaran Fressille. Osallistuin kahdelle ryhmäliikuntatunnille; Ryhti ja Abs, molemmat olivat puolen tunnin kestoisia. Selän tilanne on vieläkin mitä on, enkä voi kaikkein rankimmille tunneille osallistua. Suosikkituntini on sh'bam (torstaisin siellä on myös suosikkiohjaajani), jota en halua jättää, enkä ole jättänytkään välistä, vaikka perjantaisin selkä onkin sitten voimattoman tuntuinen. Fressiltä lähtiessäni pistän siskolle viestiä, kuinka yksinäistä jumpissa on ilman sitä ja kyselin onko se muistanut siirtää mulle fyffeliä, kun edellispäivänä maksoin varaamamme Islantiretket.


18.30 Takaisin kotona. Eetukin oli ehtinyt töistänsä tällä välin himppeen ja kertoili päivästänsä. Hän aloitti maanantaina uudessa työpaikassa.

19.00 Iltapalaa ja uusin How I met your mother-jakso. Tää viimeiseksi jäävä kausi on ollut niin huono, niiiin huono.

19.30 Kameran tyhjennys ja tämän postauksen päivittely. Fb:ssä yms haahuilu.

20.00 Oon hoitanut iltapuhteet pois alta ja makaan sängyssä kahden peiton alla, juuri peiteltynä. Ällöttävää parisuhdetriviaa: huhuilen Eetun iltaisin peittelemään mut, jonka jälkeen mulle pitää antaa iltasuukko. Kovin lässyä joo, mutta en voi väittää keksiväni parempaakaan päätöstä päivälle. Tungen vielä korvatulpat korviini, koska parempi puolisko valvoo yli tämän hurjan kello kasin ja minä oon herkkäuninen. Arkisin menen nukkumaan klo 19-21, mitkään 6-7 tunnin unet ei millään riitä. Oikeastaan aika usein olen viikonloppunakin jo kymmeneltä vuoteessa, ellei sitten ole jotain tähdellistä menoa.

Nämä minun arkipäiväni ovat niin yllätyksettömiä ja itseääntoistavia (rutiinit bestest), että tän olisi hyvin pitkälti voinut kirjoittaa jo edellispäivänä ennakoivasti. :P Kuvat: lähdössä töihin, töissä, lähdössä töistä.


Just a generic Tuesday, 4.2.2014

4.50 I wake up. Though I have alarm on, most of the time my inner clock wakes me up.
5.00 World's quickest Marjut! I'm out of the house. Co-worker waits me by the car.
5.30 At the office, let the working begin. We have flexitime and I as a early bird prefer and actually enjoy going this early to work.
14.00 Leaving the office.
14.30 Back at home. Some food and tv.
15.00 Internet, what a great and time-consuming invention. Also starting this post.
15.30 Nap time.
17.00 Time for a workout. I go to Fressi for two group exercise classes.
18.23 Back at home. Boyfriend tells me about his day, he just started at a new job.
19.00 Supper while watching the newest episode of How I met your mother.
19.30 Moving pictures from camera to computer, continuing to write this post.
20.00 Time to sleep.

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Oonki miettiny monelta meet nukkumaan, vaikka joskus siitä on varmaan ollutkin puhetta. Ite meen nykyään lähes poikkeuksetta nukkumaan 23-24, kun siirryin kotiin. Nukun sitten 6-8 h joka yö, mutta säästän matkassa niin paljon, että voi melkein herätä suoraan tähän koneelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä tarttis mennä ku vasta klo 22 sänkyyn, jos jaksais elää seitsemällä tunnilla unta. Mut mieluummin se 10h! ;D Fressille liittymisen jälkeen noi seiskan illat on kyllä vähentyneet reippaasti, kun noita jumppia on aika iltapainotteisesti.

   Poista
 2. Toi on kyllä tosi mahtavaa, että oot heti kunnolla hereillä. Mä tarvitsen aamuisin aina sellaisen parin tunnin jumitus- ja aamukahvirupeaman ennen kuin voin edes harkita lähteväni auton rattiin. Itekin tekisin työtuntini noin, jos oisin aamuihmisiä :)

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)