keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Hair history

Hiusevoluutiopostaus mulla on parin vuoden takaa olemassa, mutta koska rakastan ennen-jälkeen- yms postauksia, tahdoin tehdä tän päivitettynä versiona uudelleen. Jotkut kuvista on niin kauheita, että olisi synti olla jakamatta eteenpäin.

6. luokkaan asti mulla oli pitkät hiukset ja sivulle vedetty otsis. Kuudennella kasvatin otsiksen pois ja napsasin pituudesta pois pari-kolmekytä senttiä. Eikä se riittänyt! Karmea virhe oli leikata alla oleva kauhistus 13-vuotiaana. Sen jälkeen kasvatinkin vuosia hiuksia ennen kuin olin tyytyväinen pituuteen. Mut eikö olekin siistiä, jo 13-kesäisenä oli mustaa yllä kynsiä myöten. ^^


13-14-vuotiaana aloin värjäämään hiuksiani. En tietenkään saanut lupaa vanhemmiltani, joten se piti tehdä selän takana. Olin parhaalla kaverillani kylässä ja hän auttoi pistämään punertavanruskeeta päähän. Kotiin palatessa äiti hieman järkyttyi, mutta kyllä se siitä. Neljässä vuodessa päässä ehti olla kaikki ruskean ja punaruskean sävyt.

kesä 2000 - syys 2000 - maalis 2001

touko 2002 - elo 2002 - joulu 2002

touko 2003 - huhti 2004 - touko 2005

17-vuotiaana tyttöystävän yllytyksestä pistin punaista päähän, värinä Directionsin Pillarbox red, jota käytän vielä tänäkin päivänä. Välillä olen kokeillut myös saman merkin Poppy rediä, Flamingoa ja oisko ollut Ceriseä myös. Crazy colorin Fireä käytin puolisen vuotta vuonna 2010, mutta blondista juuresta se teki liian pinkin, muuten se oli ihanan kirkas. Stargazer jäi kertaluontoiseksi kokeiluksi. Pariksi kuukaudeksi hairahdin takaisin ruskeaan, mutta yleisön toiveesta värjäsin takaisin punaiseen.

kesä 2004 - loka 2005 - kesä 2006 - joulu 2007

8-9 vuotta mulla on ollut ihan vaan punaisen punainen. Mitä sitä muuttamaan hyväksi havaittua kaavaa. Kyllä se Directionsin Pillarbox red on edelleen mun suosikki ja pidän sitä eniten ns. omana värinä.

joulu 2010 - huhti 2011 - tammi 2011

Vaikkakin! Semmosta todella todella toooodella kirkkaan punaista etsin kauan ja sen löysin Special effectsin Nuclear redistä pari vuotta sitten.Jos pistää tän juuri vaalennettuun tyveen ni voisin sanoa, että ihan hohtaa.  Alla olevissa kuvissa on pelkkää Nuclear rediä päässä, vika kuva näytteenä haalistuneesta väristä. En tykännyt muissa väreissä ollenkaan pinkiksi haalistuvasta väristä, mutta tässä ei sitä ongelmaa ole. Mieluummin oranssi viettävä. Mutta oon vähitellen palannut kuitenkin takaisin Pillarbox rediin. Vähäsen hillitympi ja omiin silmiin miellyttävän värinen se kuitenkin on.

loka 2011 - kesä 2013 - heinä 2013

Hiusrutiinit: värinpoisto tyveen kerran kahdessa kuukaudessa. Väri päähän noin neljän viikon välein. Directionsin Pillarbox rediä tai Special effectsin Nuclear rediä, taikka niiden sekoitusta. Oon välillä koittanut noita joitain punaista väriä ylläpitäviä kikkoja, ettei tarvitsisi niin usein värjätä (suoraväriä hoitoaineen sekaan tai color maskia), mutta ei väri niilläkään sen kauempaa tunnu pysyvän. Kampaajalla en käy, mutta kerran vuodessa annan kampaajakaverin tasoittaa latvoja.

Useimmiten saan kuulla vaan perinteisen "ihanat hiukset" (kiitos! ^^), mutta kyllä sitä kaikenlaista muutakin...

"Onko noi kaikki sun omaa hiusta?" On.
"Onko sulla peruukki?" Ei.
"Onko toi sun oma väri?" On. Tietenkin.
"Susta tulee mieleen Aira Samulin." Kiitti hei. _b
"Kato äiti mitkä punaiset hiukset, mäkin haluun!" "Ei."

helmi 2014

I had long hair and a fringe till age 13 when I decided I want short hair. After the cut it still wasn't short enough so a made a horrible decision to cut it even shorter, see the first picture.

I was either 13 or 14 when I started dying my hair. In 3-4 years I had tried many light brown and reddish brown colors.

At age 17 my ex-girlfriend talked me into trying bright red color. That's almost ten years ago and I'm still loving it. There were some pink and violet experiments, I even went back to brown for a couple of months, but the red really have hold it's ground. The first red I tried was Directions Pillarbox red and that's still my favourite although I have tried many different brands and shades.

Long red hair, that's my thing!

6 kommenttia:

 1. Tuo selän takana värjääminen oli niin tuttu tunne, kun 16-vuotiaana rykäisin kaverin luona mustan hiusvärin päähän salaa :D ei äiti oikein tykännyt, mutta siitä alkoi sitten värjäilyputki.
  Itsekin käytin pillarpox rediä, kun oli vielä punaiset latvat. Sitä taitaa olla 2 käyttämätöntä purkkia tuossa odottamassa jos joskus hairahdan takaisin punaiseen, mutta kestää tämä violetti vähän paremmin päässä. punainen tuntuu lähtevän jo parissa pesussa autuaan onnellisesti viemäriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesen mahdollisimman harvoin hiuksiani, ettei tartte olla vähän väliä värjäämässä. Niin vaikea, mutta ihana väri! :P

   Poista
 2. Tämäkin niin hyvä! Mä koluan nyt sun blogia läpi tässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan rauhassa. :D Kiva, että tykkäät! ^^

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)