tiistai 22. huhtikuuta 2014

Iceland, day 1: Blue lagoon, Reykjavik

Pääsiäisestä selvitty, tästä alkaa massiivisten Islantipostausten sarja!

Loma tai ei, silti heräsin perjantaina samaan aikaan kun työaamuina. Iskä oli käynyt hakemassa siskon ja ennen puolta viittä olivat mua noukkimassa. Vilikin oli meitä hyvästelemässä!

Kentällä oli taas kauhiasti luppoaikaa, jota kulutettiin kiertelemällä kauppoja, syömällä aamupalaa (eri aikaan samassa paikassa, vaikeita kun ollaan) ja tehden vähän karkkiostoksia, mmmm.Lento lähti 7.30. Ei ollut pitkä tämä, välilasku tehtiin Osloon. Samalla kentällä vaihdettiin konetta pari vuotta takaperin pääsiäisenä kanssa kun oltiin ukkelin ja parin kaverin kanssa Zurichiin menossa. Tästä löytyy tekstit jostain arkiston uumenista, huhtikuulta 2012. Tää on ehkä mun suosikkikenttä. Sopivan kokoinen ja selkeä. Oslossa kierreltiin jälleen kauppoja, istuttiin ja ihmeteltiin, pyöriteltiin peukaloita. 2h päästä lähti jatkolento.Norja ei ole kuullut, että nyt on kevät.

Matkalla Oslosta Keflavikin kentälle sain jopa nukuttuakin puolisentoista tuntia. Loppumatkan luin, kirja pitää tietysti olla lomalla mukana! Olin matkannut ajassa huomaamattani taaksepäin; Islannissa kello on kolme tuntia vähemmän. Koneesta käsin näytti niin pal autiolta koko maa, mutta eipä siellä olekaan väkiluku kuin 320 000.

Hypättiin samantien minibussin kyytiin (oltiin kaikki muut matkat ja retket varattu ja maksettu etukäteen lukuun ottamatta paluumatkaa hotellilta kentälle), joka vei meidät Blue lagooniin, jonne ei ollut kuin 10-15 km matka. Kahteentoista mennessä oltiin jo lillumassa. Ihana maitomainen vaalea lämmin vesi! Pahan makuinen tosin, koko ajan onnistuin hörppimään. Oli muuten maailman paras ostos se vedenpitävä pussukka kameralla, hyvin suoritti tehtävänsä."Sininen laguuni sijaitsee Reykjanesin niemimaalla keskellä autiota laavakenttää, lähellä Keflavikin kansainvälistä lentoasemaa. Uinti laguunin mineraalipitoisessa vedessä, rosoisten laavalohkareiden keskellä, on elämys. Laguunin vesi on noin 35-asteista, turkoosinsinistä ja läpinäkymätöntä. Veden väri tulee erilaisista mineraaleista, kvartsista ja levistä ja se on terveellistä iholle. Vesi laguuniin johdetaan syvältä maan uumenista."
Ai että tää on mun suosikkikuva koko matkalta.

Siitä Islannin vedestä. Maistui pahalta. Ja lämpimänä se haisi kaameelta. Rikiltä. Suihkusta tultua pitäis muka olla raikas. Siskon hiukset se teki ihan kuiviksi korpuiksi ja jostain syystä puolet mun kynsistä katkeili matkan aikana, haparoitui. Sekä Blue lagoonilla että hotellissa oli vain hoitoainetta, ei ollenkaan shampoota. What's that all about?


Klo 14 oli sama pikkubussi odottamassa ja lähdettiin ajelemaan Reykjavikiin. Taisi mennä joku 40 min matkaan. Kyseessä oli itsepalveluhotelli Welcome Apartments, eli ei respaa tms. Koodeilla mentiin kunnes saatiin avaimet käteen. Sijainti oli hyvä, olin jo aiemmin katsellut, että lähes kaikki on korkeintaan kilometrin säteellä. Huonekin oli valtava yksiö."Mä merkkaan sut tähän kuvaan vaikka näytätkin ihan gangsterilta."

Kotiuduttiin hetki ja lähdettiin kaupungille. Niin paljon värejä ja yksityiskohtia! Kauheen söpö pieni kaupunki. Ensimmäiseksi suunnattiin Hallgrímskirkjalle ja tietenkin mentiin ihan ylös torniin asti, sieltä näki koko Reykjavikin. Raekuuroja tuli joka päivä ja osui just tuolle hetkelle. Yritä siinä sit ottaa kuvia kun vaakatasossa tulevat rakeet hakkaa naamaan.

Pääostoskatukin, Laugavegur, löytyi vain parinsadan metrin päästä hotellilta, kuljettiin sitä suuntaan ja toiseen ja löydettiin samalla vahingossa pari mun ylösottamaa mestaa, kategoriassa "etsitään jos on aikaa." Kuten Lebowskibar, jonka erikoisuus on valkovenäläiset. Tirsk. Ei kuitenkaan sisällä käyty. Päädyttiin syömään Chuck Norris grill-nimiseen paikkaan.


Tästä vyöryttiin vielä alamäkeen meren rantaan, jossa käytiin katsomassa Sun voyager/Solfar-monumentti. Hetki jouduttiin paikantamaan, mutta löydettiin vielä 1011-lähikauppakin. Bonus olisi ollut halvin, mutta se oli kiinni. Ostettiin aamu- ja välipalavermeet tuleville päiville.

Iltaisin päivittelin mun päiväkirjavihkoa, Big bang theory (ai että kun on yliarvostettu ohjelma) pyöri joka ilta telkussa ja mentiin aikaisin nukkumaan. Hyvä olla samanhenkisen seuralaisen kanssa matkalla, ei tarttee riekkua baareissa ja aikainen nukkumaanmeno on hyväksyttävää, oikeastaan jopa aamuherätysten takia välttämätöntä. Seiskalta oltiin nukkumassa.

Seuraavassa postauksessa seuraava päivä. :)
Easter+Iceland=wohoo! \o/ I'll divide this trip to three posts, otherwise it's going to be too long.

Day 1: Dad picked up me and my sister and drove us to the airport. We made a stop-over in Oslo and continued to Keflavik airport. From there we took a minibus (we had booked and paid all the trips in advance) to Blue lagoon. The waterproof bag I bought for my camera was worth every cent! Next stop: Reykjavik. Our hotel room, or actually it was aparment, was biiig. We threw the suitcases to the room and went to explore the city. We admired the view from Hallgrimskyrkja, went to see the Sun voyager-sculpture and walked trough Laugavegur, Reykjavik's main shopping street. We ate at Chuck Norris Grill and fetched some breakfest stuff from a grocery store. The city was small, cute and colourful.

It's good to be on a journey with someone like-minded; neither of us wants to go to bars, drink or stay awake late. Early bedtimes are acceptable, and at this trip even necessary, because of the early wake-ups.

2 kommenttia:

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)