perjantai 25. huhtikuuta 2014

Metal and mermaids, savages and Solstafir

Aloitin viikonlopun rauhallisesti. Huristelin töistä suoraan Jossulle. Viimein saatiin pidettyä haaveilemamme Disney-päivä. Sillä on niin paljon leffoja, joita mulla ei ole ja joita en ole edes nähnyt. Valittiin seuraavat VHS:t pyörimään: 101 dalmatialaista (vain tän olin näistä nähnyt, mutta joskus kauan kaaaaauan sitten), Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus ja Pocahontas: Matka uuteen maailmaan. Tosta jälkimmäisestä olin järkyttynyt! Ei se niin voi mennä! Tyrmistyneenä näitä katsellessani syötiin samalla itsemme ymmyrkäisiksi. Emäntä oli ostanut testattavaksi Jaffan luomuomenalimua. Mähän en juo Herra Hakkarais-limun lisäksi limppareita, mutta tää oli ihan jees. Ihan kuin laimennettua Somersbytä. Siiderisimulaattori.

(Okei, mä lupaan, että seuraavan postauksen kuvissa mulla on pitkästä aikaa meikkiä.
Mut jes, hiukset ei oo enää oranssit!)

Viikolla googletin mielenkiinnosta, että mitäs islantilaisia bändejä niitä onkaan olemassa. Ja oho... Sigur Ros onkin bändi! Oon tähän asti luullut sen olevan naisartisti. Solisti kuulostaa naiselta, joten loogisesti olin päätellyt sen olevan nainen, jonka nimi on Sigur Ros. Toinen tuttu nimi oli Solstafir. Tietoisesti en ole ikinä tätä kuunnellut, mutta monen kaverin tiesin kuuntelevan. So why don't I give it a go! Fjara kuulosti etäisesti tutulta, siitä pidin. Kuuntelin päivän aikana, siinä värinpoiston, värjäyksen, latvojen napsimisen ja koneen räpläämisen ohella, Svartir sandarin pariin otteeseen. Vähän oli nihkeetä aluksi, mutta lopulta lämpenin. Löydän harvoin uusia bändejä, joista innostun. Viimeksi löysin aikalailla vuosi sitten Ricky-tick big bandin, josta olin aivan ääritäpinöissäni.


Vintagella haastoi tuohon 11-hässäkkähaastehommaan, jonka juuri joku aika sitten tein, joten oion mutkat suoriksi ja vastailen vain kysymyksiin. :)

1. Kuka on esikuvasi?
Äiti, koska se tietää kaikesta kaiken. Iskä, koska se osaa tehdä kaikki maailman käytännön hommat. Täti, koska se matkustelee minkä sielu sietää ja sen olisi helpompi luetella maat, joissa ei ei ole käynyt, kuin ne, joissa on käynyt. Minäkin haluun tietää kaiken, osata kaiken ja käydä kaikkialla! Mulla ei oikein ole mitään julkisuuden henkilöitä, joita katsoisin ylöspäin.
2. Miten blogisi nimi syntyi?
Halusin lyhyen ja ytimekkään, sana tai pari. Pyörittelin tatuointijuttuja mielessäni. Ink, ink.
3. Mitä kirjaa suosittelisit?
Joe Hill - Sarvet, Pendergast-sarja
4. Mikä on lempikaupunkisi?
Pariisi.
5. Bravuuriruokasi?
Teen jauhelihakastikkeen melkeen mistä vaan (kunhan on sitä jauhelihaa). Tai sitten lasagne! Mmmm... lasagnea...
6. Minkä haaveen olet toteuttanut?
Oon reissannut. Matkailu. Se laskuvarjohyppy oli kans aika hurja, melkein itsekin ihmettelen miten uskalsin.
7. Mikä haave on vielä toteuttamatta?
Kun vielä en omakotitalon/rivitalon pätkän/erillistalon/paritalon saisi ostettua ja sormuksen nimettömään.
8. Suola vai sokeri?
Suola. Käytän sitä kuulemma liikaa. Keitetty muna ja siihen niin paljon suolaa, uh. Ja aromisuola sopii mihin vain.
9. Millaiset ovat lempikenkäsi?
Maiharit, aina maiharit. Kesät talvet.
10. Saatko kielen rullalle?
Jee, saan! Olen niin lahjakas! :P
11. Mikä sai sinut hymyilemään viimeksi?
Katsottiin ukkelin kanssa hetki sitten Graspopin sivuja, että mitäääää, mikä tää lineuppi on, ihan hullu, miten näillä on varaa, aaaaaa!


Easy start for the weekend. I went to Jossu's place straight from work. We finally kept our Disney day. She has a bigger Disney VHS collection than I have (okay, that doesn't take too much of an effort, but anyways) and there were many movies I haven't even seen, sequels mostly. We watch 101 dalmatians, Pocahontas II: Journey to a new world and Little Mermaid: Return to the sea. And what! Pocahontas can't go like that! What happened to the one true love!

A few days ago I googled what bands comes from Iceland. And oops, Sigur Ros is a band! I thought is was a female artist. The singer sounds like a woman so logically I figured it's a  woman named Sigur Ros. Another familiar name was Solstafir. I had never knowingly listened to this band, but I knew a huge number of my friends are fans.  So why don't I give it a go! So trough my root growth blonding, hair coloring and cutting my hair I listened the album Svartir sandar. At first I was like hmm yees, meh, okay this is good, no this is so boring, but at the end I warmed to it, though the music doesn't really fit into any situation but just laying on bed and listening to it.

2 kommenttia:

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)