lauantai 14. kesäkuuta 2014

Foodz

Oon ollut kipeänä tämän viikon, saikulla tiistaista puolesta päivästä lähtien (jaksaminen ei riittänytkään loppuun asti) koko loppuviikon. Joten nyt ei nassukuvia tästä punanenästä.

So behold, I made these! Tää on sarjaa ruoanlaittoa for dummies. Tykkään leipoa, mutta valitsen suht koht yksinkertaisia reseptejä. Eikä mitään semmosia, missä kestää viikko valmistua ja joissa pitää tehdä vähintään viittä asiaa samanaikaisesti. Tapana on jemmata Yhteishyvän Ruoka-liitteet aina reseptikansiooni.

Elizan valmistujaisiin väänsin juustokakun. Elämäni ensimmäisen. Siksipä fiksuna tyttönä tein siitä ensin koevedoksen. Epäilin kätteni työtä jo siinä vaiheessa kun kaadoin omituisen vetelää täytettä  vuokaan, vaikka olin tarkasti ohjeita seurannut. Lopputulos oli vähäsen mauton, mutta muuten onnistunut, joten konsultoituani asiasta jauhopeukalotovereitani, päädyin kakkosversioon pistämään vaniljasokeria ja enemmän sitruunamehua. Mieli ehti vielä kuitenkin muuttua ja tuunasinkin mangojuustokakun. Alla oleva resepti löytyy myös täältä, mutta tänne kirjoitin myös mitä tein toisella kerralla eri tavalla.

Amerikkalainen juustokakku:

Pohja:
200 g Digestivekeksejä
100 g margariinia

Täyte:
600 g (3 prk) maustamatonta tuorejuustoa
200 g (1 prk) ranskankermaa
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 kananmunaa
2 rkl sitruunamehua

1. Murskaa keksit. Sulata rasva. Sekoita rasva ja keksit tasaiseksi taikinaksi.
2. Aseta leivinpaperiarkki irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. 24 cm) pohjan väliin. Taputtele taikina pohjalle ja hieman reunoille
3. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja perunajauhot tasaiseksi massaksi.
4. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen sekoittaen. Lisää sitruunamehu.
5. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa tunnin ajan.
6. Ota kakku jäähtymään. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä viileässä vähintään muutaman tunnin ennen vuoasta irrottamista.

Mangoversioon pistin enemmän keksiä ja rasvaa pohjalle, 2/3 tuorejuustosta vaihdoin mangotuorejuustoon ja päälle kiillekuorrutehässäkän tein mango-Piltistä, vedestä ja kolmesta liivatelehdestä.


Kesäkurpitsaskonsseja oon kerennyt jo pariin otteeseen tehdä, viimeksi toissasunnuntaina äidille. Niin helppoja! Plöts vaan aineosat sekaisin. Näihin ei tule hiivaa, joten ei joudu odottelemaan taikinan nousemista. Yhdestä taikinasta tulee vain about 8 kpl skonsseja.

Kesäkurpitsaskonssit:

2 dl vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1,5 dl karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 rkl siirappia
2 dl maustamatonta jogurttia

Pinnalle:
1 dl juustoraastetta

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää juusto- ja kesäkurpitsaraaste, öljy, siirappi ja jogurtti. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikinasta jauhojen avulla litteä pötkö ja leikkaa se vinottain veitsellä kolmionmuotoisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele skonssit haarukalla ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes skonssit ovat kypsiä.

6 kommenttia:

  1. Tosi herkullisen näköisiä molemmat! Näitä reseptejä saisi mun puolesta olla enemmänkin, jos vaikka itsekin osaisi jotain vääntää niiden avulla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita skonsseja ootkin täällä mun luona maistanut. Itse asiassa ajattelinkin sua tätä postausta tehdessä, että sinäkin saisit nää kyllä helposti väännettyä, vaikket olekaan keittiöihmisiä. :) Yllätät Tommin. ;D

      Poista
  2. Oijoij tuo kakku! Näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Näytti paremmalta kuin kakkosversio, vaikka kakkosversiosta tulikin paremman makuinen.

      Poista
  3. Ooo, ei tämmöstä ruokapornoa saa julkaista kun lukijoihin kuuluu miunlaisia himosyöpöttelijöitä! :D Ihan superherkulliseltä näyttää molemmat leivonnaiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitsa! Jos olisin supersankari, ainoa heikko kohtani olisi ruoka. "Not now, I'm eating."

      Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)