sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Täydellinen kesäpäivä

Lauantaiaamuna otin suunnaksi Someron ja matkakamuksi ukkelin. Oltiin sovittu loppuperheen kanssa treffit Somerniemen torille. Ehdin siellä jo edellisviikon kesäkauden avajaistorilla käymään, mutta kaksi oleellista asiaa puuttui: kirjajäbä ja hyvä sää. Nyt olivat molemmat paikalla! Etsin aina sen miehen, jonka toripaikka on täynnä kirjoja. Kun olin kaikki Kingin suomenkieliset kirjat löytänyt, siirryin Dean R. Koontziin, jonka kirjoja löysin kolme 7 eurolla. Muita matkaan tarttuneita asioita; iskälle vyö, kahvipullat, metrilakuja, uusia perunoita, mansikoita ja herneitä.

Mökillä meitä odotti vielä Vili eli siskon koira, joka on täälläkin näkynyt useaan otteeseen. Porukat on äityneet ihan hervottomiksi ja sitä tavaran määrää mitä ne oli ostelleet. Uusi grilli ja ruohonleikkuri (nää kaksi ensimmäistä olikin ihan tarpeellisia, edelliset olivat poksahtaneet), hämähäkkikeinu (ei ollut vielä paikoillaan), pari rahia, joiden sisällä oli säilytystilaa ja seinäkello.

Ensitöiksemme minä ohjasin kaikki rantaan, että nyt otetaan perhekuva! Tuli hyvä. ^^ Tän jälkeen kyselin, että millonkas me pistetään laituri paikoillaan. "Vaikka heti!" Äiti ei kuitenkaan antanut mun tähän osallistua huonon selkäni takia, vaan passitti keittiöön tekemään alkuvalmisteluita grillaukseen. Väsäsiin niitä ihania pekonilla käärittyjä ja valkohomejuustolla täytettyjä sieniä, Vili vonkui vieressä.


Pistettiin Eetu grillaamaan ja lueskeltiin päivän lehtiä. Mökki on semmonen paikka missä mua ei haittaa vaan istua toimettomana takapihan terassilla ja katsoa maisemaa, siinä katoaa ajantaju. Ilma kylmeni hetkellisesti ja ulkona syömisen sijasta loppumetreillä siirrettiinkin kähvelit takaisin sisälle. Olennaisin kesäsafka mulle on uudet perunat ja sinappisilli, nomnom. Ruokailun jälkeen pidettin pieni lepotauko. Kirja oli mukana kyllä, mutten jaksanut avata sitä. Hetken sulateltuamme oli jälkkäriaika. Tuhottiin torilta ostetut pullat.

Kohta me alettiinkin nukahtelemaan. Kömmittiin ukkelin kanssa olkkarin pieneen yhden hengen sänkyyn, äiti nukahti sohvalle ja siskokin myöhemmin meni makkariin tutimaan. Vilikin otti lepiä, ja iskä oli ainoa virkeä. En saanut kuin pari pientä hetkeä nukuttua heräten koko ajan, joten luovutin jo puolen tunnin päästä ja otettiin iskän kanssa pari Skip-bo-matsia.

Saunan vuoro! Oon tosi huono mitä tulee uimaan uskaltamiseen, ja yleensä heitän talviturkkini vasta Nummirockissa, sielläkin pienessä sievässä. Muutenkin kesäinen pulahtelu jää vain pariin kertaan. Nyt kuitenkin ylitin itseni ja parin iik kylmäääää-huudon jälkeen annoin mennä. Eihän sitä tosin lasketa, jos ei sukella, mutta en tahtonut kastaa hiuksiani. :PTän jälkeen lähdettiinkin takaisin Espooseen. Siis heti kun äiti oli sitä mieltä, että oli antanut meille varmasti tarpeeksi ruokaa mukaan. Oltiin puoli yhdeksän jälkeen Leppävaarassa, eikä ollut aikaa mennä ihan vielä kotiin, vaan jätettiin auto kaupan pihaan ja pikakäveltiin Kivenlahtirockin ulkopuolelle, etsittiin hyvä spotti, että nähtiin screeni ja katseltiin siitä Sonata Arcticaa. En edes kuuntele ko. bändiä, mutta tästä on vain tullut kaveripiirille semmonen the juttu. Tykittelyä, cannoning!

Nähtiin pari tuttua siinä ulkopuolella ja jäätiin hetkeksi heidän kanssa jutustelemaan ennen kuin siirryttiin kotiin. "Soittaaks siellä J. Karjalainen vai onks jollain vaan musat kovalla?" Meille kuului yllättävän selkeästi soitanta, varsinkin kun autoja ei ollut enää paljoa liikenteessä.

Iiiihana kesäpäivä. Tämmösiä lisää!


About Saturday: I found three Koontz's book from Somerniemi's marketplace and after that went to our family's cabin with my family and boyfriend. We grilled, went to sauna, I swam for the first time this year, we put the jetty in it's place, played cards and so on. I didn't stay overnight, we drove back to Espoo in the evening to watch Sonata Arctica at Kivenlahtirock. This time I didn't have tickets, but we found a good spot outside where we could see the big screen. After that to home. The music was surprisingly clear to all the way to us. Perfect summer day.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan täydelliseltä! Meidän perheellä ei ole mökkiä, mutta joskus teininä pääsin muutamana kesänä mökille ja se oli ihan parasta. Rentoa chillausta, kirjoja, pelejä, ulkoleikkejä, saunomista, uimista ja kesäruokaa... ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökille on hyvä lähteä julmaa maailmaa pakoon! Tai ihan vaan arkea. Kaikki noi sun mainitsemasi asiat on meilläkin oleellinen osa möksäilyä. Hyvä on ihmislapsen olla. :)

   Poista
 2. Ihania maisemia! <3 Mä en oikee tykkää olla mökillä kun mua ahistaa kaikki ötököt, ulkohuussi yms.. Oon ni neiti ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten eräs kaverini kerran ilmaisi; "ei se oo mikään mökki, se on vapaa-ajan asunto". :P Mekin ollaan niin fiinejä, että pitää olla sähköt, juokseva vesi ja sisävessa. :P Ei mullakaan ole mitään rakkaussuhdetta itikoihin, mutta matoja on ihana kaivella märästä maasta, antaa niiden kiemurrella kädellä ja mennä onkimaan. ^^

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)