perjantai 25. heinäkuuta 2014

Etätyö

Ensimmäinen etätyöviikko takana. Täytyy sanoa, että oli ihan törkeän helppo pudotus arkeen lähemmäs viiden viikon loman jälkeen. Jos joillain on mennyt ohi: firmamme muutti jälleen kerran, minä en jaksanut muuttaa mukana. Meillä on viime vuoden lopusta ollut mahdollisuus etätyöskentelyyn ja tartuin tähän tilaisuuteen, vaikka aiemmin olenkin ollut vahvasti sitä mieltä, että koti ja työ on pidettävä erillään. Mutta! Koska meillä ei pienessä kaksiossamme ole tilaa työkoneelle, eikä sellaista paikkaa, missä en häiritsisi ukkelia, kun aamukuudelta aloitan näpyttelyn, palasin vanhempieni helmoihin. (Iskällä ei ole helmoja.) Äiti itse ehdotti tällaista järjestelyä, koska tiesi, että me kuitenkin ollaan Eetun kanssa etsitty keväästä lähtien isompaa asuntoa, ja tämä olisi vain väliaikaista.

Mikään ei ole muuttunut töiden suhteen, ja silti kaikki on muuttunut. Samaan aikaan herään ja samaan aikaan aloitan työt. Hipsin aamusta vaan hipihiljaa porukoille. Sama aika kestää ajaa töihin, vaikka matka on puolet pidempi. Hurraa, motari! Jotain uutta: mulla on uusi aamurutiini: Hesarin lukeminen!


Äitikin tekee töitä kotitoimistosta käsin, joten mulla on siellä aina hyvää seuraa. Huutelee syömään ja tulee juttelemaan, mutta sen kehtaa häätää pois, jos jotain on kesken. :P Sisko tekee vuorotyötä ja sillä on vapaat milloin sattuu. Tällä viikolla ne oli keskellä viikkoa ja hän oli Viltsu-dogen kanssa yökyläilemässä porukoilla, joten niistäkin oli tauoilla seuraa. Nehän olivat joutuneet vierashuoneeseen tällä kertaa, kun yleensä ovat tässä mun "työhuoneessani". Tai kaksi huonetta tässä ennen oli, mun ja siskon, mutta muutettuani aika päiviä sitten kotoa pois, iskä pisti väliseinään oviaukon ja sisko omi molemmat kaksi huonetta itselleen ja siellä se on kyläillessään asustellut edelleen. No more, ha!

Koko muu perhe lähti keskiviikkona mökille ja sain äidiltä tehtäväksi heidän poissaollessaan tiskata, kastella kukat ja tyhjentää postilaatikon. Ihan hauskaa oli limittäin tehdä töitä ja tauoilla leikkiä kotia.

Ei mulla tekstinkäsittelijän työssä oo koskaan ollut mitään pukukoodia tai työvaatteita, eikä ole aamulla tarvinnut pahemmin miettiä mitä pistää yllensä. Nyt vielä vähemmän. Tänäänkin pistin yöpuvulta näyttävän vaaleanpunaisen kukkamekon ylle, koska eihän mua kukaan näe. Olen kuin kotonani.

Minä lähden kohta perheen perässä mökille, mutta huomenna palaan takaisin Espooseen. Harkitsen vakavasti osallistumista ensimmäistä kertaa Ropeconiin.


First week working from a home office: done. Though it's not my home, it's my parents. Hopefully I'll find a new apartment fast. But this is an excellent temporary solution, I like it a lot! My mom also has her office at home so I always have good company. And free food. And nice yard furniture for breaks and to read the morning paper. Aaah, this is life. ^^ Of course I get my job done, but the breaks are reaaaally nice to spend there.

5 kommenttia:

 1. Oon kyllä tosi kade tosta sun työstä, nyt vielä enemmän kun saat tehdä etänä :P Sopis mulle niin hyvin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylhäisessä yksinäisyydessä on hyvä työskennellä. :P Varsinkin tällaiselle asiakaspalvelua kammoavalle tää on täydellinen työ.

   Poista
 2. Jos minulla olisi isompi asunto, lähtisin minäkin etätöihin. Harmi, että tämän hetken asiakkuus vaatii toimistolle raahautumista... Tähän 37m2:n yksiöön ei kyllä työkonetta tule, koska työ ja vapaa-aika olisi kiva pitää toisistaan erillään edes sen erillisen huoneen verran. :---D No, onneksi toimistolla on hihitys- ja huutonauruseuralaiseni vääntämässä duunia.

  Leppoisalta kuulostaa kyllä etäily!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sä saisit toisen asiakkaan, jos vaan etänä tahtoisit tehdä. Tää on kyllä alkanut mukavasti, katsotaan sitten miten lähtee käyntiin kotona, jahka sitten joskus se isompi kämppä saadaan. : )

   Poista
  2. Tiedän että varmasti saisin uuden asiakkaan jos haluaisin etätöihin ryhtyä, mutta tiedät kyllä miten suuri tilaihme tämä asunto on. -_- Jos etätöihin alkaisin, pitäisi ensin olla erillinen työhuone jonka oven voisi sulkea työpäivän jälkeen ja unohtaa duunit töiden jälkeen autuaasti. :D

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)