maanantai 28. heinäkuuta 2014

Ropecon '14

Torstaina sain sellaisen hurjan idean, että voisin ensimmäistä kertaa osallistua Ropeconiin! Muutamina aikaisempina vuosina olen vain istuskellut siinä ulkopuolella. Siispä kotiuduttuani pikaiselta yhden yön mökkireissulta jo aamupäivästä minä pistin itseni edustuskuntoon ja lähdin Otaniemeen.

Otaniemi oli ihan täynnä autoja Dipolin ympäristössä, mutta hyvin löysin jonkun firman parkkikselta paikan. Liityin aluksi Elizan seuraan katselemaan boffausta.Yksin siis olin liikenteessä, mutta vähän väliä jonkun tutun seuraan lyöttäydyin, kuten näiden blogituttujen: Belsissa, Nebula, Selena.


Lähdettiin Elizan kanssa sisätiloihin kiertelemään. Kaubamajassa moikkailin Juha Jyrkästä ja oma ständi oli tietenkin James Raggilla Lamentations of the Flame Princessinsä (LotFP) kanssa. Tämä liittyy minuun seuraavanlaisesti: hänen käyttämillään artisteilla on lupa käyttää jo olemassa olevia kuviani piirtäessään uusia aiheeseen liittyviä teoksia. Olin jokunen vuosi sitten mallina pari kertaa, mutta se sentyyppinen kameran edessä kekkulointi ei sopinut mulle. Pelottistressasihermostutti! Hyvitykseksi nassuni käytöstä postista tipahtaa aina välillä paitaa sun muuta, aiheesta lisää klik ja klik!


Ja sitten Elizan kanssa katsomaan showpainia. Ihan oli nimensä veroista. Esitys. Näki, ettei siellä todellakaan oikeasti löydä tai potkia. Sitäkin enemmän kävi suu esiintyjillä, kauhia uho päällänsä. Ei siinä, ihan viihdyttäväähän se oli.

Paljon näin Disneyn prinsessoja! Ruususen, Bellen, Rapunzelin ja kolme Esmeraldaa. Myös Game of Thrones oli kova juttu: Eliza oli Melisandre, eikä ollut ainoa. Löytyi Arya ja pari Catelyniä, sekä kuulemma Jon Snow'kin oli jossain, häntä en nähnyt. Höh. Autenttisin ja siistein oli ehdottomasti Alien. Ei turhan massiivinen ja kuuma puku...


Viidestä kuuteen pidin taukoa: kävin kotona. Otin vaatteet pois ja hengasin tuulettimen edessä. Feels good, man. Oli 32 asteen helle. Tässä välissä myös pistin murua rinnan alle.

Paluu Ropeconiin. Kiertelin vähäsen siellä täällä ja hengasin tuttujen kanssa. Ennen seiskaa oli Annan kanssa treffit Dipolin edessä, se vei mut katsomaan pukunäytöstä, jossa ihasteltiin viime vuoden liveroolipelien pukuja.

Tässä vaiheessa käytiin baarin puolella. Pikaisesti pyörähdettiin myös rannassa, jossa Jyrkäs esiintyi sähkökanteleensa kanssa. Koska tuttuja ei oikein näkynyt, palattiin takaisin Dipoliin, jossa oli hetkeä aikaisemmin alkaneet tanssiaiset. "Ropeconin tanssiaiset ovat Suomen suurin historiallisen tanssin tapahtuma." Katselin kun Anna ja Eliza ja sali täynnä ihmisiä tanssahteli.


Ajattelin tehdä kierroksen pihalla, kauempana nurmikkoalueella ja rannalla. Nurtsilta bongasin Sonjan mukaani kierrokselle, joka jäi tosin kovin lyhyeksi, kun viereisessä porukassa oli molemmille tuttuja. Meinattiin jatkaa matkaa, mutta kaikki ne jotka meidän piti etsiä, tulivatkin juuri meidän noustessa paikalle. Jäätiin siis siihen pidemmäksi aikaa. Tästä paljon myöhemmin lähtiessäni joku huusi nimeäni ja Millahan sieltä juoksi halaten, että tule meidän kanssa istumaan. Liityin hänen poikaystävänsä ja heidän uusien tuttujensa seuraan.


Myöhemmin katsomaan miten tanssiaisissa menee. Siellä ne edelleen pyörivät. Kävin uudestaan pyörähtämässä rannassa ja tasan yhden tutun näin. Sen kanssa siinä tovi höpöteltiin.

Olisikohan kello näyttänyt puolta yhtätoista, kun köpöttelin autolle ja lähdin kotiin. James torui fb:n välityksellä, että nyt hän ei taaskaan pääse mun blogiin, kun en ottanut kuvia. Olisi muistuttanut! Kameraa en muistanut kovinkaan usein kaivaa esille, oli ilmeisesti liian paljon ihmeteltävää viemässä huomioni.

Sunnuntaina olin jo ysiltä hereillä ja tuumin, että ehkä sitä pitäisi kuitenkin vielä Otaniemeen lähteä. Jos ei sisälle, niin ainakin ulkopuolelle ihmettelemään.

Pistin Annalle ja Elizalle viestiä ja ajoin Otaniemeen. Olin ottanut kirjan mukaan (A game of thrones) ja sitä lueskelin Dipolin edessä. Siinä Suvi ja Milla ehti pyörähtää ennen kuin Eliza ilmoitteli itsestään. Menin hänen kanssaan katsomaan jälleen boffausta ja hurraamaan hänen poikaystävänsä voittoon. Olin jo kerennyt lähteä, kun Nico hopeaottelussa venäytti polvensa ja vietti loppuillan Jorvissa. Ja sai silti pronssia!


Kyllä minä kuitenkin taas maksoin itseni sisälle. Menin kamera kädessä moikkaamaan Jamesia, nyt saatiin se kuva otettua. Sendin ne hänelle myöhemmin ja se lisäsikin Google plus-tililleen sen kuvatekstillä: "Also, a special guest stopped by... And in none of the pics are we both looking at the same camera. Because once people saw this photo op, there wasn't just one camera to look at..."

Lähinnä vaan tuli sitä boffausta katseltua ja tehtyä ne pari kierrosta sisätiloissa. Se riitti tälle päivälle. Oli huomattavasti hiljaisempaa verrattuna lauantaihin. Yllätys... Jo kahdelta, eli kolmen tunnin jälkeen, läksin pois. Mietinnässä oli vielä tulla katsomaan päättäjäisiä, mutta oma sohva voitti.


Olin kyllä tyytyväinen, että tuli osallistuttua Ropeconiin, vaikka en edes harrasta oikeastaan mitään, mitä sinne osallistuvat ihmiset harrastavat. En larppaa, en boffaa, cosplay ei kiinnosta, eikä figut, ja tanssimaan mua ei saa väkisinkään. Ainoastaan lautapelit kiinnostaisivat, mutta niitäkään en tykkää pelata kuin kavereiden kanssa. Ja kaikesta tästä huolimatta oli mielenkiintoista ja aika kului hyvin! Ehkäpä pitää ottaa vastaisuudessakin tähän osaa.


Ropecon is a a role-playing convention that's held quite near to where I live and though I have many times hanged out in the outside area during the convention, this was the first time I decided to buy a ticket and actually participate. The funny part is I don't role play, I don't cosplay, I don't do boffering and I am not interested in figurines etc. And yet I found the convention interesting! There where so many friends to chat with and endless well-done costumes. Lots of Disney princesses and Game of the Thrones characters. I planned only going on Saturday but I found myself there again on Sunday. Maybe next year again.

2 kommenttia:

  1. Kappaspöö, tuossahan on kuva minusta Catelyninä! Saako napata talteen ja mahdollisesti käyttää asianmukaisten kuvaajakrediittien kera? :)

    VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)