maanantai 11. elokuuta 2014

Jurassic rock '14

Jurassicissa kävin ensimmäistä kertaa vuonna 2008. Olin seurustellut ukkelin kanssa tällöin virallisesti vasta pari päivää. Omia kavereita tuolla ei kauhiasti ollut, sitäkin enemmän Eetun tuttuja ja hän mut tuonne raahasikin. Tästä tuli neljäksi vuodeksi kesänpäätösfestari, jonne mentiin sakein laumoin, kunnes Sloveniassa samaan aikaan järjestetty Metalcamp kaappasi ison liudan Jura-ihmisiä omakseen. Viimeiseksi Jurassiciksi jäi vuosi 2011. Nyt aateltiin lähteä yhdellä autollisella päiväretkelle katsomaan Floggareita ja HIMiä. Vasta kahta viikkoa ennen tapahtumaa ostin lipun ja alettiin miettiä majoittautumisia, kunnes Eetu lupasi lähteä huvikseen kuskiksi ja ajaa meidät yöllä kotiin. Itse olisin muuten voinut ajaa, mutta pelkäsin, että yöllä nukahtaisin rattiin. Tämä siis oli paljon mielekkäämpi ja turvallisempi vaihtoehto.


Olin ottanut varaslähdön viikonloppuun ja juuri saanut itseni lähtövalmiiksi kun Maija saapui meille kahden aikaan. Vähän vielä murua rinnan alle ja hakemaan pari ihmistä Kontulasta. Matkaaaan! Täysin sattumanvaraisesti törmättiin ihmisiin: motarilla huomattiin ohittavassa autossa olevan kaverin, tää auto sattui seuraamaan meitä Renkomäen ABC:lle sekä vessatauolle lähempänä Mikkeliä olevalle huoltsikalle. Renkomäellä nähtiin Iittalassa kaveri töissä. Jätettiin Mikkelin keskustaan auto, keskustassa ihan suunnitellusti nähtiin paikallinen kaveri, Ulpu, joka opasti meidät Jurassiciin. Käytiin kuitenkin kaupassa ennen tätä, täällä näin tutun, jota en ollut nähnyt pariin vuoteen. Kävellessämme Jurassicia kohti, tuli Janita vastaan.Me muut jouduttiin aikamme odottelemaan rannekkeenvaihtojonossa, kun taas vasta matkalla Eetu päätti tulevansa myös mukaan ja osti lipun=rannekkeen hyvin lyhyestä jonosta. Pojat juoksi Ulpu mukanaan katsomaan Dimebag beyond foreveriä ja me muut tytöt jäätiin istuskelemaan ulkopuolelle. Katseltiin kun ihmiset hyppäsi benjin (yksi jouduttiin tuomaan korilla takas alas), pelattiin korttia, sen semmoista. Hävyttömät kuvat, tekstit ja sotkut korteissa kuuluivat asiaan, olihan kyseessä "Juoppohullun kusetuspakka".
Ryhmän ollessa taas kasassa etsittiin pari muuta tuttua ja jäätiin heidän kanssaan istumaan. Kello oli vasta ei-mitään ja ne hyvät bändit esiintyisivät vasta iltamyöhään. Kerran tässä välissä käytiin Hannan ja Maijan kanssa alueella katsomassa merchandiset ja ostamassa ruokaa. Tällöin soitti Haloo Helsinki!, jota en voi sietää. Näiden keikka loppui jumalattomaan ilotulitukseen, ja oltiin ihan varmoja, että joku kesätyöntekijä-Pena oli räpeltänyt kuvun alla olevaa "älä koske tähän"-nappia, jonka olisi saanut laukaista vasta vikan esiintyjän jälkeen. Mutta ilmeisesti ihan ajallaan räjähteli. (En usko! Salaliitto!)

Flogging Molly aloitti 22.30. Tän olin nähnyt kahdesti aiemmin: aikoinaan Jurassicissa ja viime syksynä Circuksessa. Very nice, mmyes. Seuraavaksi soitti JVG, tää on ehkä Suomen kamalin bändi, ainakaan mitään muuta ei tule tähän hätään mieleen. Hengattiin tämä aika anniskelualueella.Ja sitten niitä HIMpuloita puolisentoista tuntia anniskelualueen puolelta, sieltä oli ihan loistava näkyvyys. Tuli kivasti vanhoja biisuja. Koitin kuunnella levyjä ennen keikkaa läpi, mutta kuten ennenkin, vain kaksi ekaa levyä toimii mulle. HIMinkin taidan olla nähnyt kaksi kertaa, molemmat Provinssissa. Vuodet olivat 2000 ja 2006. Parasta keikassa: basistin Los Pollos Hermanos-paita.

Taapertaminen ihmispaljoudessa alueelta autolle kesti odotettua vähemmän; puoli tuntia. Muutenkin tykkäsin tästä uudesta paikasta paljon! Kaikkina aiempina vuosina Jurassic oli järjestetty Visulahdessa, nyt Kenkäveronniemessä eli reilun kilometrin päässä keskustasta.Otin kiinni kaikkia niitä kertoja, kun oon ollut kuskina ja joka ikinen kuskattava on nukkunut autossa. Menin takapenkille ja rupesin koisimaan. Heräsin pari kertaa, kun nuo pitivät taukoa. Kotiin saavuttiin 05.30, aurinko oli jo noussut ja postisetä oli Hesareita jakamassa. Kyytiläiset tulivat meille yöksi. Pistettiin heille pedit ja lysähdettiin samantien nukkumaan. Rankka päiväretki.

Moneen vuoteen en ole ollut näin monilla festareilla (Kivenlahtirock, Nummirock, Ruisrock, Jurassic rock) ja vielä on yksi jäljellä kuun lopussa; We love the 90's.


The fifth festival for this summer: Jurassic rock. A day trip to Mikkeli: we left at 15.00 and were back at 05.30. Lots of driving, friends and (good and bad) music. We went to see these two bands: Flogging Molly and HIM. Only one festival remains: We love the 90's.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)