perjantai 26. syyskuuta 2014

That time of a year - möksäsynttärit

Synttäreinäni ollaan yleensä menty perheen kanssa ulos syömään, mutta nyt juhlapäivän osuessa perjantaille, käytiinkin jo torstaina mupeltamassa Glo-ravintolassa iskän, äidin, siskon, Eetun ja kummitädin kanssa. Päivän olin viettänyt muutenkin perheen kanssa, koska etätyöpisteeni on tällä hetkellä vanhempieni luona, jossa myös siskoni oli ollut yökyläilemässä. Hän teki viikonlopun juhlia varten vierailleni kinkku- ja Snickers-piirakkaa.


Fb-päivitys: "Perjantaiaamuna 19.9.86 minä putkahdin maailmaan! Jee! Muumi tunsi muutoksen kosmoksessa, päätti itsekin halua ulos ja puski itsensä kohti (sairaalan keinotekoista) valoa vielä saman päivän iltana. Tiemme eivät kohdanneet kuin vasta seuraavalla vuosituhannella (2009 ollakseni tarkka), mutta viime vuodet ollaankin sitten vietetty yhdessä synttäreitämme, niin tänäänkin. ^^ Siispä kaupan kautta mökille, kuten eräässä korvia hivelevässä biisussa sanotaan."Pitkästä aikaa oli ikäkriisitön vuosi. Se johtui siitä, että olin viime vuonna muistanut täyttäväni 28, enkä 27, ja näin ollen sen kriisin kävin jo silloin läpi. Success! ...ja dementia.

En jaksanut perjantaina tehdä täyttä päivää, joten käytin kertyneitä plussia ja tein vain seitsemän tuntia ja lähdin äidin kanssa kauppaan. Koitin etsiä synttärirahoilla itselleni neuletta, ei löytynyt. Äiti maksoi kauppareissun, se on ollut synttäreinä tapana. Ruokaa mökille, kotiin pari tuikkua ja uudet pyyhkeet.

Tästä lähdin ajelemaan mökille, jossa olin kolmen aikaan. Pistin pöydän koreaksi ja maalia naamaan. Neljän jälkeen tuli ensimmäinen autollinen ja näillä pärjättiinkin aika pitkään, pari tuntia. Leikittiin porvareita: 12 henkeä tuli kuudella autolla.Ekat synttärijuhlat since forever kun olin selvinpäin, mutta enhän minä nykyään muutenkaan paljoa juo. Pöydälle olin pistänyt piirakoiden lisäksi neekerinsuukkoja ja muutamia kymmeniä tyhjiä Fingerpori-strippejä. Melkein kaikki oli täytetty ensimmäisen illan aikana. Kaikki piirakatkin meni. Ilmat oli vielä suht lämpimät syksyksi, joten terassilla pystyi olemaan paljon. Ohjelmaan kuului tietysti myös saunominen ja kävivätpä jotkut pulahtamassa järvessä. Hrrr. Kävin ensimmäisenä nukkumaan, siinä klo 23 aikaan, olinhan jo ollut 18h hereillä ja ihan killisimmuinen. Zzz.

Lahjaksi sain karkkia, Captain Morgan-rommia, Carcassonne-lautapelin lisäosan, Grumpy cat-palapelin, Robin-lehden, artist canvasin, akryylivärejä ja siveltimiä, sekä Tangle teezer-harjan.

Lauantaina olin ensimmäisenä hereillä. Siivosin aikani kunnes palasin vuoteeseen ja luin siinä hetkisen tuhisevan Eetun vieressä, kunnes ensimmäinen pariskunta heräsi. Käytiin heidän kanssa kaupassa muiden siinä samalla pikkuhiljaa nousten.

Nyt olikin paljon kaikkea tekemistä! Siniltä ja Csabalta saadun artist canvasin vieraat taiteilivat täyteen. Menee niin seinälle. Meillä oli myös Maijan työpaikaltaan roudattu bingo (hän työskentelee baarissa, ei vanhainkodissa) ja faktapeli, jossa toistemme tuntemus oli heikkoa. Olin ennakkoon pyytänyt jokaista pistämään mulle kolme faktaa itsestään, sekoitin ne ja tulostin paperille, kyselin vierailta "kuka meistä teki sitä ja tätä ja kenen mitä häh" ja he kirjoittivat arvauksensa/tietonsa lappuun. Lopulta käytiin oikeat vastaukset läpi. Nytkin oli nätti päivä, joten viihdyttiin suurimmaksi osaksi ulkona ja terasilla. Kaljamölkkyä pelailtiin ja grillattiin. Nyt jaksoin sentään puoleenyöhön asti. Tätäkö se nyt on olla 28-vuotias.
Yllättävän nopeasti kaikki pääsi sunnuntaina ylös ja saatiin siivottua. Minä ja kolme viimeistä vierasta lähdettiin palauttamaan pulloja ja syömään kebulaan. Tämän jälkeen lähdin ajelemaan takaisin sivistyksen pariin. Käteen jäi lahjoja, kuvia, Fingerpori-strippejä, joita en ikinä heitä pois, sekä hyvä mieli. Jälleen yksi loistokas möksäreissu takana. :)
Once again I celebrated my birthday at my parent's summer cabin with the usual crew and with Muumi who's also born in 19.9.86, only ~12 hours later than me. In addition to the ordinary (drinking, eating, going to the sauna and swimming, talking at the terrace until the night is so dark we can't even see each other) we played bingo, made our own comic strips and learned that we knew nothing of each other: I had collected three facts from everyone and turned them into questions (for example: who has chipped his/hers tooth on a toilet seat) that I asked and the players wrote down their answers and at the end of the game I told the right answers and whoever had most answers correct, won. We sucked so hard at this... Nevertheless it was fun and extremely educating! :')

4 kommenttia:

  1. Haha, todellakin takaisin sivistyksen pariin kun lähtee pois Somerolta! Paljon onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ihanan kämänen ja hiljainen Somero! :D Mut ihan täydellinen kesämökkikaupunki. ^^

      Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)