maanantai 15. syyskuuta 2014

This and that

1) Lisäsin tuohon oikealle sivulle Lisätietoa-osion, jossa on linkkejä minusta enemmän kertoviin postauksiin. Ainakin uusille lukijoille varmasti hyödyllisiä.

2) En ole ennen tainnutkaan aiemmin kysyä, että onko lukijoilla jotain postausideoita tai -toiveita? Mieluusti niitäkin toteuttaisin! Pistäkää ehdotuksia tulemaan. :)

3) Mitkä ovat teidän suosikkiblogejanne? Linkatkaa! Tahdon uutta luettavaa.

4) Halloween on lähellä! No okei, vielä 1,5 kk päässä, mutta perustelen tämän "lähellä"-väitteen siihen, että sain kutsun halloween-juhliin, joita on tässä pari vuotta perinteikkäästi erään Rosin luona vietetty. Viime vuonna Etsy-tilaukseni oli yhden arkipäivän (!!!) myöhässä, joten se suunnitelma siirtyi tälle vuodelle. Viime halloweenina siis improvisoin itseni comfort zoneni ulkopuolelle, musta tuli hempeä blondi. Ei sillä, tykkäsin vaihtelusta ja näytti ihan hauskalta, see:
5) Sain hurjat kolme kommenttia Ask me!-postaukseen, vastaan niihin tässä laajemmin:

"Mikä sut sai alkujaan perustaman blogin? Ja mikä on parasta maailmassa minkä tiedät?"
-Olin lähinnä lueskellut muutaman kaverin blogia ja sitten eräänä päivänä syyskuussa 2011 työssä ollessani keksin, että miksen minäkin kirjoittelisi! Se voisi olla mukava pieni harrastus + mulla oli tapana ladata paljon kuvia facebookiin muiden nähtäväksi esimerkiksi eri tapahtumista ja halusin niistä enemmän kertoilla ja kirjoittaa. Tässä tämä käy paljon kätevämmin. Parasta maailmassa... Perhe, poikaystävä, koti. Tai jos puhutaan tietyistä hetkistä, niin joko a) kotona sängyssä peiton alla hyvän kirjan lukeminen b) kotona sohvalla peiton alla kynttilän valossa Eetun kainalossa elokuvan katsominen c) kesällä mökin terassilla lukeminen, katseen nostaminen ylös ja jämähtäminen tuijottamaan määrittämättömäksi ajaksi maisemaa (pihaa, järveä, peltoa).

"Kauan olet kasvattanut noita hiuksiasi ja miten pidät ne noin hyväkuntoisina? :)"
-Kannattaa katsoa hiuspostaus. :) 13-vuotiaana tein sen virheen, että aina pitkätukkaisena olleena sain tarpeekseni ja leikkautin hiukset lyhyiksi. Sen jälkeen alkoi kasvatus. Useamman vuoden olen ollut jo tyytyväinen näiden pituuteen ja välillä venähtävät liiankin pitkiksi. Mulla ei ole mitään maagisia kikkoja hiusten kunnon ylläpitoon, itse asiassa oon aina laiska näiden kanssa. Latvoista napsaisen pari kertaa vuodessa itse pari senttiä tai annan kampaajaopiskelijakaverini leikata hippasen. Kampaajalla en käy ja värjääni itse hiukseni, sekä pistän kerran kahdessa kuukaudessa juureen värinpoiston. Hiuksia pesen harvoin, 3-4 päivän välein, koska shokkiväri lähtee helposti pois ja muuten joutuisin olemaan koko ajan värjäämässä. En usein laita kireää ponnaria samaan kohtaan hiuksia, etteivät hiukset kärsisi. Arkisin käytän paljon hainhampaita hiusten kiinnittämiseen tai löysää ponnaria.

"Mikä sai siut innostumaan hieman 'vaihtoehtoisemmasta' pukeutumistyylistä?"
-Ala-asteen Spaissarivillityksen jälkeen 12-13-vuotiaana aloin kuuntelemaan vähän rankempaa musiikkia. "Rankempaa" verrattuna siis Spaissareihin. :P Silloinen pyhä kolminaisuus oli Don Huonot, Tehosekoitin, Apulanta. Näistä kahta kuuntelen ensimmäistä kuuntelen vieläkin, varsinkin Teharit on teinivuosien jälkeenkin jäänyt lähelle sydäntä. Musta tuli siis rokkityttö. Musiikkimaun vaihtumisen myötä aloin myös pukeutuakin pikkuhiljaa eri tavalla. 8. luokalla mut näki lähinnä farkuissa, niittivyössä, nahkatakissa ja maihareissa. Vähänhän se oli ensimmäisiä vuosia sellaista hapuilua ja kokeilua, ja 17-vuotiaana oli pieni pissiskausikin (kovasti oli pinkkiä ja turkoosia vaatevalinnoissa), mutta se onneksi ohittui nopeasti. Isona vaikutuksena 17-vuotiaana toimi ensimmäinen seurustelusuhde, jonka myötä aloin kuuntelemaan muun muassa Marilyn Mansonia ja yllytyksestä värjäsin hiukseni punaiseksi ja sille tielle jäin. Noina vuosina vakiintui myös seuraava pyhä kolminaisuus musiikin saralla ja ne kolme ovat vieläkin omassa top 3:ssa: Sentenced, Charon, Entwine. Väittäisin, että vuodesta 2007 eli 20-21-vuotiaasta asti tyyli on pysynyt melko samana ja oon löytänyt tyylini; mustaa ja punaista, pvc:tä ja minihametta, maastokuviota ja hillitysti värejä.


1) I put a new section on the right: there are links to the posts where are more information of me.

2) Do you readers have any suggestions or wishes about what should I write about?

3) What are your favourite blogs? I want something new to read. Mmmmm, reaaadiiiing....

4) Halloween is near! I base this clame on this: I got an invitation to a halloween party that has been held traditionally (for a couple of years) at Rosi's. Last year my Etsy-order arrived one weekday after halloween (goddamned) so I had to improvise and I became a sweet little blond girl. And this year I'm using last year's costume plan.

5) I got as much as three comments to my Ask me!-entry. What got me into starting a blog, what is best best in life (To crush your enemies, to see them driven before you, and to hear the lamentations of their women!), how long have I grown my hair and how I keep them in good shape and what inspired me to dress a bit more alternative in the first place. I will translate the answers if some English speaking readers wants me to, otherwise I won't bother. :)

2 kommenttia:

  1. Tämä oli oikein kiva postaus, pääsi näin melkotuoreena lukijana vähän tutustumaan :) Samoin noista linkeistä on hyötyä, menenkin lueskelemaan lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, hyvä, että edes jollekin oli hyötyä! :) Kiitti kommenteista. <3

      Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)