keskiviikko 26. marraskuuta 2014

"Meno aika espoolainen kotimamma"

Luennassa: Sami Lopakka - Marras
Tilasin Adlibrikselta Sami Lopakan Marraksen sekä Marko Hautalan Kuokkamummon. Harvemmin tulee luettua suomalaista kirjallisuutta, mutta kerrankos sitä. Marras kiinnosti mua muutenkin, eikä vähiten sen takia, että kirjailija oli aikoinaan Sentencedin kitaristi. Sentenced on suosikkibändilistan ykkösenä. Ja aiheeseen, kun päästiin: vuoden alussa ilmestyy sellainen teos kuin Täältä pohjoiseen - Sentencedin tarina. Julkkarit on Circuksessa ja paikalla on bändin pojat. Lavalla heitä ei nähdä, mutta jonkinnäköisiä tribuuttiesityksiä siellä kuitenkin on.

Kuuntelussa : Don Huonot - Don Huonot
Satuin taannoin avaamaan telkkarin We want more-ohjelman vikan jakson aikana: vielä kerran yhteen kootut vanhat bändit esiintyivät siinä Espoon Barona-areenalla. Pakkohan se oli loppuun asti katsoa ja odotella Don Huonojen esiintymistä! Se oli teini-ikäisenä siellä jo mainitulla suosikkibändien listalla ensimmäisellä sijalla. Nyt oonkin enemmän seurannut, että mitä heille kuuluu ja ei saakeli, ensi helmikuussa soittavat 25-vuotiasjuhlakeikan Circuksessa (en yhtään pidä ko. keikkapaikasta, mitä varten nyt kaikki hinkuu sinne?)! Maanantaina tuli liput myyntiin. Muistin tän tunnin lipunmyynnin alun jälkeen ja silloin olikin jo myöhäistä. Mutta hätä ei ole tämän näköinen! Seuraavana päivänä ilmoitettiin, että suuren kysynnän vuoksi keikka siirretään jäähalliin ja lisää lippuja tulee perjantaina myytiin. Nyt laitoin jo valmiiksi muistutuksen itselleni, etten sössi tätä toista kertaa.


En ole ihan varma pidänkö siitä ihmisestä, joka musta on tullut täällä uudessa kodissa, tai pitääkö naapurit: roskat viedään ja postit haetaan onepiecessä ja crocseissa. Tähän tunnustukseen sain tuon otsikkona olevan toteamuksen, hihitytti. Crocsit ei sentään ole oma hankinta. Kun tänne uuteen kämppään on tullut tilailtua Ellokselta vähän kaikkea, heiltä tuli kaiken maailman kuponkeja käytettäväksi. Vielä yhdet verhot tilasin, jotta voin tulevaisuudessa vaihdella mielen mukaan olkkariin, muutamat pantsut ja sitten... en tiedä miten siinä niin kävi, mutta ostoskoriin eksyi onepiece. Selittelin itselleni, että no kun puoleen hintaan saa ja onhan se varmaan lämpöinen ja kiva nyt talvella ja mukava vetää vaan aamulla yllensä ja aloittaa työt. Oon ihan höhhelin näkönen tässä, tuntuu kuin olisin vauvan potkupuvussa, mutta esteettisestä rajoittuneisuudestaan huolimatta onepiece on melkein pelottavan mukava ja lämpöinen. Tää on nyt virallisesti mun työasu.


Kerrankin oon ajoissa asian kanssa: joulukortit askarreltu. Note to self: älä ikinä lähde Sinelliin tilanteessa, jossa sulla on käytettävissä paljon aikaa ja rahaa. Lauantaina käytin tähän lystiin tunnin, sunnuntaina kolme ja vielä eilen niitä pari lisää ja tietysti piti vielä käydä ostamassa postimerkkejä ja kirjekuoria. Lähes aina muutoinkin askartelen synttäri- yms kortit itse. Ilahduttaa paljon enemmän, toivottavasti noistakin tulee vastaanottajilleen hyvä mieli. Tai jos ei, ainakin se askarteluosio on ollut hauskaa. :)


Ihan tavallisia jouluisia postimerkkejä hankin noihin kortteihin, mutta erikseen piti kysyä Tom of Finland-merkkejä. Ei niitä kehtaisikaan mihinkään mummolle menevään korttiin pistää.... Kauheesti ei tule postia läheteltyä joulun ulkopuolella, mutta pakkohan noita oli saada!


Enkä muuten ole vieläkään poistunut kotona kavereille, juhliin, illanistujaisiin, baariin, minnekään. Samalla porukalla tosin leffailtiin (Dredd, From dusk till dawn, Troll hunter) meillä toinen lauantai putkeen. Mutta! Lauantaina tämä kuukauden jatkunut kotihöperöityminen viimein päättyy ja meen kaverin pikkujouluihin/läksiäisiin (lähtee tammikuussa Kanadaan vaihtoon). Miten sosiaalisissa tilanteissa käyttäydyttiinkään? Onko onepiece hyväksyttävä juhla-asu? Muistanko ketään enää nimeltä?

Kömmin haalaristani eilen ulos pariksi tunniksi, kun täällä kävi exäni vaimonsa ja lapsensa kanssa kylässä. Viettelin heidät tänne lupauksella lasagnesta. Tadaa!


What I'm reading: Sami Lopakka - Marras. Ex-Sentenced's ex-guitarist's first publication. I ordered that and Marko Hautala's Kuokkamummo from Adlibris. There's also coming a book about Sentenced next year. <3_<3
What I'm listening: Don Huonot - Don Huonot. My favourite band (when I was a teenager) is making a comeback.
What I'm wearing: Jumpsuit. I caved in and ordered one. Dear god I look hideous, but damn this is comfy and warm. It's officially my new work uniform.
What I'm doing: Christmas cards. It took me about four hours of playing with glue, scissors and tiny little objects, but I made it, wohoo!
Social contacs: On Saturday we had a movie night here at out place with the same people as the previous Saturday. We watched Dredd, From dusk till dawn and Troll hunter. Yesterday my ex and her wife and daughter visited me. I lured them here with a promise of a home made lasagna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)