perjantai 26. joulukuuta 2014

Joulun pyhät

Joulu meni perinteisesti, saman kaavan mukaan kuin joka joulu: aatonaattona tein hippasen lyhyemmän työpäivän, pakkasin kamat ja hain Vili-hauvelin siskon luota. Sisko pääsisi näin ollen sitten suoraan töistä ajamaan porukoille. Töistä päässeen Eetun hain Sellosta ja lähdettiin samantien ajamaan Huhmariin vanhempieni luokse. Äidillä oli synttärit ja sen(kin) takia mennään sinne aina jo aatonaattona. Mulla on tapana äidille aina leipoa jotain, jonka se voi laittaa kahvipöytään, kun vieraat tulee. Nyt olin tehnyt kinkkupiirakan. Ekstrana olin leiponut porukoille olutleivän ihan omaan käyttöön.


Sukulaisia kävin kylässä ja kakkukahviteltiin ja koitin olla hermostumatta iänkaikkisen typeriin vanhoihin tuttuihin kysymyksiin lapsista ja häistä, eikä asiaa auttaneet myöskään kommentit siitä kuinka Vili on huonosti koulutettu ja hamsteri on sama asia kuin rotta (olin ottanut Tuutikin mukaan). Mikäköhän olisi ollut kommentti kilpparihaaveisiini... Ihan kuin teoreettisiin häihini tahtoisin kutsua tuollaisen sukulaisen. End of mielenpurkaus.

Lähdettiin hetkeksi sukulaisia pakoon siskon ja Eetun kanssa: käytiin vuokraamassa Nummelan Filmtownista pari leffaa ja Cittarissa pyörähdettiin kaupassa. Ilta menikin karkkipussin ja Guardians of the Galaxyn parissa.

Vilin ja Tuutikin ensikohtaaminen.

Tulihan se valkoinen pakkasaatto sieltä, vaikka ei sillä niin väliä mulle olekaan. Puolilta päivin kummitäti tuli seuraksemme ja aaton traditiot alkoivat joulurauhan julistuksen katselemisella. Seuraavaksi lähdettiin iskän, tädin ja Eetun kanssa Vihdin hautuumaalle kynttilöitä sytyttämään. Sielläkin törmättiin sukulaisiin.

Lähes samantien kotiin (...siis porukoille) palattuamme oli joulupäivällinen. Laatikoita ja kinkkua ja sataa eri sorttia kaikkea muutakin. Olin ymmyrkäinen. Tässä vaiheessa Eetulle tyrkättiin lahjat matkaan ja hän lähti jatkamaan joulun viettoa oman perheensä luokse. Minä jäin Huhmariin. Tää oli toinen joulu tällä toimintamallilla, aiempina vuosina olin lähtenyt (myöhemmin illalla jahka olivat saaneet ensin ihan vain perheen kesken hengata) mukaan.


Kohta oli lahjojen aika. Iskä, äiti ja täti olivat ilmeisesti olleet kilteimmät, koska saivat isoimmat lahjat. Oltiin ostettu ne kimpassa niille siskon ja Eetun kanssa. Minä sain lahjaksi rahaa ja kosmetiikkaa. Eetun kanssa ei olla toisillemme ostettiin vuosiin joululahjoja, päästään helpolla. Loppupäivä meni pötkötellen, leffoja katsoen ja tunkien suklaata nassuun. The usual.

Joulupäivänä ei siskon kanssa oikein päästy sohvalta juur minnekään. Äiti ja täti lähtivät Somerolle sukuloimaan ja iskä rakenteli asioita autotallissa kuin pikkupoika. Iskän kanssa pelattiin näiden parin päivän aikana ainakin 30 peliä Skip-boa, maijaa ja seiskaa. Vili sammuskeli syliin vähän väliä.


Äiti ja täti palasivat Somerolta, oltiin vielä hetki porukoilla ja sitten lähdettiin tädin kanssa koteihimme. Sain tädiltä kyydin. Meillä on ollut enää "vain" yhden auton talous muuton jälkeen ja Eetu siis meni autolla perheensä luo. Kahdelle autolle ei ole enää mitään virkaa, kun teen kotona töitä, joten Eetu pisti oman autonsa seisontaan äitinsä maille.

Eetu kotiutui myöhemmin illalla ja sain lisää lahjoja, whii! S-ketjun lahjakortin, kosmetiikkaa ja yhteiseksi ravintola.fi-lahjakortin. Stefans's steakhouse, täältä me tullaan! Ilta vietettiin kovin jouluisaa Kahta tornia katsoen.

Katsottiin 101 dalmatialaista.

Nyt tapaninpäivänä mielessä pyörii lähinnä, että mitäköhän sitä söisi. Ruokaa ei ole, kaupat on kiinni ja laatikoita en huoli. :D Illalla sentäs vähän sosialisoitumishommia.

Toivottavasti teilläkin oli rauhallinen, ruokaisa ja lötköisä joulu!


23th: It was my mom's birthday so we went to our parent's place already then, as always. Cake and coffee and relatives.
24th: Traditional, every year stuff: watching Declaration of Christmas Peace, visiting cemetery, eating Christmas dinner, opening presents. Nice, slow, stress-free Christmas eve. :) And of course endless amounts of chocolate, mmm...
25th: Most of the day I spent at the sofa petting Vili. In the afternoon I went back home. 
26 th: Still a holiday, this evening I'm socialising with some friends. 

2 kommenttia:

 1. Se on jännä kun hauvat tykkää sitä enemmän rötköttää mitä kierompi asento on :D Meilläkin on aina elukka ihan solmussa sohvalla nukkuu, monesti vielä joku lelu suussa suupielet hassusti töröllä xD

  Hyvää joulua vielä näin Tapaninpäivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuota koiraa jaksaa aina silloin tällöin katsella, muttei kokopäiväisesti. Siitä saa paljon viihdettä irti. :')

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)