sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Sentenced

En muista oliko vuoden 1999 loppua vai 2000 alkua, kun alkoivat näyttämään Killing me killing youn videota Jyrkissä (sinkku ilmestyi joulukuussa, albumi tammikuussa), mutta oli milloin oli, siitä se mulla lähti. Ensimmäinen Sentenced-albumini oli Crimson. Häpeäkseni myönnän, ettei innostus niin kovin kauaa kestänyt, kunnes löysin heidät uudestaan 2005 alkuvuodesta. Ja eikö hetkosen kuluttua ilmestynytkin hautajaisalbumi Funeral album ja homma alkoikin jo heillä olla kasassa. Goddamned. Ehdin kuitenkin ennen Sentencedin kuoppaamista nähdä heidän keikkansa juhannuksena Nummirockissa ja 19.9.2005 19-vuotiasynttäreilläni Nosturissa.

Vuonna 2009 ilmestyi 4000 erän painos "arkkua" (The Coffin - The complete discography), jossa oli Sentencedin koko tuotanto. Se piti tietenkin hommata. En kovin aktiivisesti seuraa oikein minkään bändin menoa, saatikka kuopattujen, ja kaverilta kuulin tuossa muutama viikko takaparin, että hetkosen päästä on ilmestymässä Sentencedistä kertova kirja, Täältä pohjoiseen: Sentencedin tarina. Virallisestihan tuo julkaistaan 10.1. näissä bileissä, mutta Levykauppa Äxästä sai ennakkoon jo 12.12. lähtien. Arvatkaa jäinkö odottamaan tammikuuta?


Kyllä se on se Sentenced edelleen lähinnä sydäntä, vaikka kuinka välillä hukkuis kaiken maailman ysärimusan, dieantwoordien ja cheekkien taakse. Päivän oli tilaus myöhässä, mutta eilisilta menikin pitkälti lukien. Vasta klo 01 maltoin laskea kirjan käsistäni ihan vain sen takia, että jäisi muutama sivu sunnuntaillekin. Aaaand I'm done. Ai juu, tilasinhan samassa setissä Sentenced-paidankin, (entuudestaan omistin vain The funeral album-girlieteepparin, jota ei oikein ole tullut käytettyä...), jonka selkämyksen nähdessään Eetu nauroi, että "toi on niin sua".


Mmmmm Sentenceeeeed! My all time favourite band. The book about them will be officially released next month, but Levykauppa Äx is the only one that has the permission to sell it in advance. Of course I ordered it right away, got it yesterday and I'm already finished. I didn't settle for only the book and I ordered also a shirt. One happy fangirl here! ^^ Ps. When my boyfriend saw the back of the shirt he laughed and said "that's so you". Thanks... I guess..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)