sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Dreams and visions

Copypaste vuoden viimeisen päivän fb-päivityksestä:

Tähän väliin kertaus kuluneesta vuodesta, hyvinhän se meni!
-ostin rivitaloasunnon
-aloitin etätyöt
-parisuhteilua tuli täyteen 6v
-hommasin ensimmäiset lemmikkini: Tuutikki-hamsteri ja Silppuri-kilppari
-matkustin Islantiin ja Itävaltaan
-kävin festareilla: Kivenlahtirock, Nummirock, Ruisrock, Jurassic rock, We love the 90's
-otin yhdeksännen tatuointini
-muuta: mökkeilin paljon, osallistuin blogimiitteihin, juhlin kaveripariskunnan häitä, järkkäilin peli- ja leffailtoja, vähensin entuudestaankin vähäistä alkoholin käyttöä, koin ensimmäisen Ropeconini, kävin keikoilla etcEilen koin järkyttävän ahaa-elämyksen; täytän ensi vuonna 30! Sain kuitenkin rauhoiteltua itseäni sillä faktalla, että mullahan on jo aika hyvin kortit pakassa, perusasiat hyvin reilassa. Ei ole mitään "apua oon jo näin vanha, enkä oo saanut mitään aikaiseksi"-fiilis.

vakituinen työsuhde ja työ, josta pidän 
upea omistusasunto
pitkäaikainen parisuhde

Näiden lisäksi mulla on  ihana perhe ja upeita ystäviä. Mun pitänee alkaa kehitellä uusia unelmia, kun kerta sain toteutettua kilppari- ja rivarihaaveetkin. Enää ei ole to do-listalla kuin avioliitto. Ja matkustella haluan! Pitäisi useammankin pitää mielessä kuinka hyvin omat asiat onkaan, ja pyristellä niistä ajoittaisista "kaikki on ihan pyllystä"-itsesäälikohtauksista eroon.

Edellä esitetyt asiat ovat minun haaveitani ja näkemyksiäni, eivät väite, että vain näin olet onnistunut elämässä. Esimerkiksi asunnon omistaminen on mulle tärkeä asia. Koti on mulle maailman paras paikka, siellä on turvallinen ja hyvä olla. Haluan, että koti on mun. Ja omistusasunto on hyvä sijoitus. Mutta sitten taas sellainen elämäntapa, jossa ihminen ei omista mitään, ja jolla ei ehkä edes ole kotia, mutta joka sen sijaan matkustelee maailmaa ympäri kaikilla säästöillään, on kunnioitusta herättävä. Sellaista rohkeutta, heittäytymis- ja irtautumiskykyä itselläni ei ole. Toki mulla on omat vahvat mielipiteeni siitä, mikä on hukkaan heitettyä elämää tai surkuteltava elämäntyyli, mutta pidetään se salaisuutena, ettei kukaan ota nokkiinsa. ;)


Last year I:
-bought an apartment from a row house
-started teleworking
-and Eetu had been together 6y (and counting)
-got my first pets: Tuutikki-hamster and Shredder-tortoise
-travelled to Iceland and to Austria
-went to several festivals
-got my ninth tattoo
-other: spent time in our summer cottage a lot, participated at blogger meet-ups, celebrated my friends getting married, organized many movie and game nights, reduced my already scarce drinking even more, attented to my first role-playing convention, went to looots of gigs etc...

Yesterday I had an awful epiphany: next year I'll turn 30. I calmed myself down with the facts that I have my life pretty nicely together; I have a permanent job, long term relationship, my own apartment, loving family and great friends. Actually it seems like I might have to come up with some new dreams... Last year I fullfilled the dream of 1) buying a row house apartment 2) getting a tortoise. The only dream left is to get married at some point. And of course I want to travel and travel and travel...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)