keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Sveitsi kylässä - Entertaining a Swiss friend

Tämä täl viissiin päiväkirjamaisena merkintänä. Taustatietoina, että kaverit tutustuivat aikoinaan sveitsiläiseen Davidiin Slovenian Metalcamp-festareilla. Minä tapasin ensimmäisen kerran Davidin hänen lomaillessa Suomessa alkuvuodesta 2010. Tämä viimosin reissu tänne taisi olla hänen neljäs. Pääsiäisenä 2012 käytiin vastavisiitillä Sveitsissä avokin ja kaksosveljesten kanssa.

PE: Töistä päästyäni lähdin Selloon. Treffasin H:n ja käytiin kaupassa. H tuli meille kylään. Tein seuraavaksi päiväksi jo valmiiksi makaronilaatikkoa ja suklaakakun. Hain Eetun Leppävaarasta kotiin, kun hänkin pääsi töistänsä irtautumaan. Saunottiin, katseltiin Monsters Universityä ja neiteiltiin.

Mentiin puoli yhdeksitoista lentokentälle, josta haettiin tänne saapuva David. Olin luvannut hänelle majapaikan ja taksipalveluita. Olin nakittanut V:n hoitamaan baaripuolen, se oli varannut pöydän ja kerännyt kavereita Painoon, jonne ajettiinkin suoraan kentältä. Painossa jaksoin istua vain puolisentoista tuntia, olihan päiväni jo siinä vaiheessa kestänyt noin 19 tuntia.

Kokoontuminen baarissa. Toivottavasti teille riittää huumorintaju....

LA: Lauantain Game of Thrones-maratonista löytyy erikseen tekstiä pari postausta aikaisemmin. Mutta mitä tapahtui maratonin jälkeen? Meidän yhdeksän hengen porukasta A oli jo aiemmin lähtenyt keskustaan jollekin keikalle, M lähti kotiin ja J myös, mutta vain pikaisesti pyörähtämään. Me muut tungettiin itsemme mun pieneen Fiestaan. J meni vapaaehtoisesti takaluukkuun. K ja pari muuta oli infonneet olevansa Basessa, joten suunnattiin sinne. Miinus E, joka keskustasta suuntasi kotiinsa. Basessa oli jo vaikka mitä porukkaa ja koko ajan tuli lisää. Kyllä meitä parisenkymmentä lopuksi oli. Itse jaksoin yhteen asti. Huhhuh, yhden viikonlopun aikana kävin about saman verran baarissa kuin edellisenä puolena vuotena yhteensä. Kahdelta pääsin nukkumaan, mutta hetkeksi heräsin, kun J ystävällisesti heitti meille joskus neljän jälkeen yöllä Eetun, Davidin ja A:n.

SU: Koitin jo nousta yhdeltätoista ja olinkin hetken ylhäällä, mutta en viitsinyt alkaa kolistelemaan sen enempää, kun kaikki vielä nukkuivat, joten päädyin takaisin löhöämään yhteen asti, kunnes porukka pikkuhiljaa alkoi osoittaa elonmerkkejä. A:lle infottiin ravintolareissusta, joten lähdettiin nelisin kohti Herttoniemeä, jossa käytiin nepalilaisessa ravintolassa kera kolmen muun kaverin. Toinen kerta, kun kokeilin nepalilaista, ei ole kummoista. Koittavat ehkä sen ruoan määrällä kompensoida laatua, jaksoikohan yksikään meistä syödä annostansa kokonaan...

Muutamat lähtivät tästä kotiin, mutta osa tuumi suuntaavansa istumaan hetkeksi baariin. Halusin hetken yksin, joten lähdin kotiin. Pari päivää koko ajan ollut kaveriläjä vieressä. Teki hyvää olla issekseen. Eetu tuli joskus kymmenen pintaan kotiin. David oli ylipuhuttu mukaan jollekin keikalle. Isona poikana hän kuitenkin osasi yöllä meille omin neuvoin. Oltiin annettu sille vara-avainkin, ettei tartte meitä herättää öisin.

MA: Mulla ja Eetulla oli ihan normi työpäivät. David heräili noin 5min ennen kuin lopetin työpäiväni. Eli kahdelta. Ei tainnut yhtenäkään aamuna nousta ennen puolta päivää. Toisaalta mikäs ihme se on, kun valvoo myöhään. Lomalla voi! Hengattiin meillä sen aikaa kunnes Eetu pääsi töistä ja käytiin hakemassa se Leppävaarasta ja samalla käytiin Prismassa. David oli sitä mieltä, että siellä oli _kaikkea_. Ajatteli myös tehdä meille ruokaa ja lähinnä niitä aineksia sieltä etsittiin ja ostettiin.

Ilta menikin ravatessa sekä Eetun että Davidin apuna, toinen tarvitsi oikolukijaa ja neuvojaa erääseen tekstiin, toinen ei osannut käyttää meidän keittiötä. Ysin jälkeen meillä oli illallinen, älplermagronen eli alppimakaronia. Tietenkin sveitsiläinen laittaa meille sveitsiläistä ruokaa. Oli vähän semmonen sydänkohtausdish, mutta herkullinen sellainen. Tän jälkeen kävin vatsa piukeena nukkumaan (kauhee kun arkena joutuu valvomaan myöhään!) ja pojat pistivät saunan päälle. Tai David pisti ja Eetu antoi ohjeet suomeksi, ihan kuten kolme vuotta takaperin möksällä. Erona, että möksällä oli T:kin huutamassa ja sauna oli puusauna, meillä on sähkösauna. Nuo lähti vielä näkemään kavereita jonnekin baariin, heräilin kun Eetu tuli yöllä kotiin. David oli jälleen eksynyt maailmalle

Poikien perunateatteri.

TI: Business as usual. Ja päikkärit! Ihanaa! Iltapäivällä kävin palauttamassa pulloja ja ostamassa välipalaa ja suuntasin jälleen Kallioon Insideout room escape gameen. Davidillahan ei ollut mitään suunnitelmia koko reissullensa, joten olin siltä edellispäivänä kysynyt olisko se tommosesta toiminnasta kiinnostunut. Oli, joten keräsin porukan kasaan ja varasin ajan. Pulmahuone oli nyt ihan erilainen kuin edelliset, mutta ihan yhtä hauska silti. Ja varsinkin kun tehtiin oma ennätysaikamme, aikaa oli vielä yli 7min jäljellä, kun päästiin ulos. Wohoo! Davidilläkin oli hauskaa ja ajatteli ottaa selvää onko samanlaista Zurichissa. Yllättäen taas tästä tyypit lähti baariin, minä kotiin nukkumaan. David oli maailman helpoin vieras, tänäkään yönä se ei tullut meille. :D

KE: Töistä päästyäni kävin hakemassa Davidin tuosta kolmen kilometrin päästä kaverilta. J tuli seuraksemme ja pelattiin Skip-boa ja Muuttuvaa labyrinttiä ja Guillotinea, viimeiseen Davidkin ehti mukaan nokosiltaan, ruokailultaan ja pakkailemiseltaan.

Kuudelta J lähti kotiin ja minä ja Eetu lähdettiin heittämään Davidiä kentälle. Hyvästi! Tosin se kyllä miettii voimakkaasti Nummeen saapumista, siellä se vietti myös juhannuksensa 2012.

Huoneesta paettu.

A Swiss friend came to Finland two weeks ago, he was here from Friday till Wednesday. I had promised him he could stay at our place. Background information: some of my friends met David 2009 (?) at Metalcamp festival, Slovenia. I met him when he first visited Finland 2/2010. After that he's been here three times. Me and couple of friends made a counterattack to Zurich 4/2012.

Friday: Me, my boyfriend and H picked David from the airport at 11pm and drove straigth to a bar from there. I had delegated some tasks to V: to pick a bar and gather friends. My day had been already long so I didn't stay that late and was home asleep at 2am.

Saturday:  We had the GoT marathon that you can find a few posts earlier. After that 6/9 of us continued to a bar where were a group of friends. Again I was the first ones to leave. Zzz. The sleepiness is strong in this one.

Sunday: Nothing much. Sleeping late and eating at a nepalese restaurant with friends. David was talked into going on a gig, Devin Townsend Project I believe it was.

Monday: Business as usual. David woke up when i finished work. We picked Eetu up after work from Leppävaara and went to a grocery store. David made us a Swiss dish called älplermagronen. Kind of a heartattack food, mut delicious. Sauna time! Like three years ago at my parents summer cabin, Eetu instructed David in Finnish. :') I went to bed and the boys to a bar.

Tuesday: I had asked David the day before if he'd be interested in going to play a real-life room escape game. He was, so I gathered a group and booked a time for us. And that's what we did Tuesday afternoon. And we got out ot the room faster than I had ever before, wohoo!

Wednesday: David was the easiest guest ever and he spent only two out of five night at our place. After work I picked him up from a friend, only 3 km from home. J came to play board- and card games with us, but at six we left to take David to the airport. Goodbye! Though he is thinking of coming here again at summer and attend to Nummirock. :)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kaiken kruunaa 20 shottia, jotka vieraamme meni ostamaan meille. :D Ei oo niin sanotusti fygyst kii. :')

      Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)