sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Ropecon '15 (Merida cosplay)

Vielä viime viikolla en ollut päättänyt mennäkö Ropeconiin ollenkaan, ja jos menen, menenkö ihan sisälle asti vai jättäytyäkö pihalle moikkailemaan kavereita. Viikkoa ennen tapahtumaa Katin kanssa sovittiin menevämme yhdessä sään mukaan. Hänen kysymykseensä do we dress up vastasin ei. Varttia myöhemmin olin Merida-obsession vallassa. Mutta mistä ihmeestä viikossa saisin repäistyä keskiaikaisen tummansinisen/sinivihreän mekon, jousipyssyn ja jousikotelon? Googlettelin, kyselin, pistin päivityksiä.Lainasin Suvilta mekon ja paidan (kiitti ihan hurrrjasti, olis muuten levähtäny reisille koko homma), Eetu kävi hakemassa käyttööni omat jousimiesvermeensä (on aikoinaan harrastanut jousiammuntaa) ja löysin ehkä maailman siisteimmän paikan Keravalta: Artistiasun. "Artistiasu suunnittelee, hankkii tai valmistaa sekä vuokraa asun kuin asun niin yksityisen kuin ammatikseenkin esiintyvän tilaisuuteen.

" Sähköpostiin vastattiin nopeasti, jonka jälkeen soitin ja varasin ajan sovitukseen parin tunnin päähän. Siellä mua odotti kymmenkunta valmiiksi esille otetettua mahdollisesti sopivaa mekkoa, jousipyssy ja jousikotelo. Oli ihan uskomaton mesta, sieltä löytyi vaikka mitä! Jos joku väittää, että Artistiasun työntekijöillä on maailman siistein työpaikka, uskon! Mukaan lähti jousipyssy, -kotelo ja varmuuden vuoksi vielä leninkikin.Eetun, Suvin ja Artistiasun avustuksella sain Meridan kasaan. Hiuksille ei onneksi tarvinnut mitään tehdä, saatika pistää peruukkia päähän, kieputtelin vain ihan hivenen kosteat hiukset mininutturoille yöksi. Parempi olisi kyllä ollut turvautua vanhaan konstiin, jonka lopputuloksen tietääkin (pikkuletit), mutta kun ei. Seuraavana aamuna nutturoita purkaessani naama kalpeni, kun lopputulos oli takkuinen sekasikiö, jossa osa hiuksista oli tiheää kikkaraa, osa kepeää lainetta. Saakeli. Siinä vaiheessa oli enää turha yrittää mitään muuta kuin hätäistä korjausliikettä. Hirvittää jo valmiiksi se hetki, kun joudun tätä alkaa setvimään...

Meridahan ei meikkiä käytä, mutta minä lainasin tarkoitukseen sopivia meikkejä siskoltani ja tuputtelin niitä naamaani seuraavanlaisesti: normaaliin tapaan meikkivoide, valokynä ja ripsari ja ei niin normaaliin tapaan kulmiin oranssia luomiväriä ja siihen vähän ruskeaa kulmaväriä päälle, luomille vaaleita ja ruskeita sävyjä, huuliin ihan hennosti sävyttävää punaa. Valmis.

Rivarimmehan on täynnä normaaleja aikuisia ihmisiä, tuskin ketään yhtä nuoria kuin me, ja tietysti heti oven avatessani naapuri ajaa pihalle. Kyllä se vähän katseli siinä, että mitä täällä tapahtuu. Ajoin siskon kautta ("tuu tähän autolle, en kehtaa nousta täältä pois") ja yhden jälkeen olin parkkeerannut autoni Otaniemeen ja sipsuttelin Dipoliin. Päätin mennä joka tapauksessa ihan sisälle saakka. Pari tuntia ehdin seikkailla edes takas ja törmäillä kavereihin kunnes ne ainoat henkilöt saapuivat, joiden kanssa varsinaisesti olin treffit sopinut.

Seuralaisena mulla oli siis virallisesti Kati, vaikka hengasin siellä tusinan muunkin tutun kanssa. Kati oli Black widow ja hänen aviomies ninjaili. Kaaaauheesti kaikkia upeita asuja näkyi, mutta niinhän siellä aina. En ollut ennen tuolla cossannut ja oli tosi hauskaa, kun ihmiset tunnistivat hahmon ja pyysivät saada ottaa kuvia. Tosin ainakin puolet mun asusta innostuneita oli pikkutyttöjä, mutta silti!Ohjelmaakin oli! Älä helevata... Kävin katsomassa tanssiharjoituksia, pukugaalaa ja Unreality-kuoroa. Viimonen oli suosikkini: sieltä tuli musiikkia Hobitista, Sormusten herrasta, Potterista, Game of Thronesista, Xenasta, Skyrimistä ja lopuksi Pokemonia! Aika kova. Kaubamajalla kävin moikkaamassa Jamesia. Jos joltakin on mennyt ohi niin oon lainannut naamani hänen Flame Princess-hahmolleen. Suunnitelmissa oli käydä kuuntelemassa All the mistakes we made-paneeli, mutta mulla loppui puhti ja puoli kasin jälkeen läksin kotiin. Käytiin vielä illalla Eetun kanssa kaupassa, halusin mennä sinne asussani, en halunnut ottaa sitä pois! Verrattuna aamun "en kehtaa nousta autosta pois"-tilanteeseen oli melkoinen takinkääntö tapahtunut. Vaihdoin kyllä normaalit vaatteet, toi yks ei kehdannut muuten lähteä mun kanssa ihmisten ilmoille. :')


"Ropecon, the largest non-commercial roleplaying festival in Europe, takes place from 15th to 17th of May in Otaniemi, Espoo. The festival attracts over 3500 visitors interested in roleplaying, card games, miniatures, board games, LARPs. Ropecon is not only about playing or gaming, but the event also has a plethora of lectures and workshops with a wide variety of interesting topics."

That's where I spent my Saturday. Taking pictures of awesome costumes, watching dance rehersal and a costume gala, listening to a nerd choir and generally just wandering through the festival area.

A week before the event I decided to go there and suddenly a Merida obsession took over me. Shamelessly I took advantage of a costume rental place (the bow and the arrows), a friend of mine (the gown and the shirt) and my boyfriend (the arrow holster) and got Merida together in no time!

4 kommenttia:

 1. Äääh, minäkin olisin niin kovasti halunnut Ropeconiin tulla, mutta kaikki kivat tapahtumat on aina siellä pääkaupunkiseudulla, niin ei voi aina päästä :'D Ja wautsi! Tosin hyvän cossin kyllä sait aikaiseksi, varsinkin ihan noin viime tingassa. Itsekkin olen haaveillut kyseisen cossin toteuttamisesta. Ja noi siun hiukset on ihanat *___* Just tollaset kivat Merida-kikkarat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ^^ Itsekin yllätyin, että sain näinkin kivasti kasaan! Hiuksiin en ollut tyytyväinen, mutta kyllä ne asiansa ajoivat. :P

   Poista
 2. Ihana siun cosplay, aivan huippu! ja tosi nopeaa sait asun kasaa, huippusuoritus! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeee kiitti. ^^ Mut kaikki kunnia menee kuitenkin Suville. :P

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)