keskiviikko 26. elokuuta 2015

Helsinki Night Market - ötököitä nassuun

Kuten tapana on, herään/innostun/tajuan asiat vasta jälkijunassa tai viime tingassa. Olin kyllä viime viikon torstaina ja perjantaina järjestetystä Night marketista tietoinen, mutta vasta torstaina paneuduin asiaan ja innostuin kovin, etenkin hyönteiskojusta! Meillä oli Marian kanssa sovittu kätköilytreffit, mutta vaihdettiin ne street food-treffeiksi.

Helsinki Night Market järjestettiin Teurastamolla kolmatta kertaa. Aasialaiseen yömarkkinaperinteeseen perustuvassa tapahtumassa naatiskeltiin eksoottisesta katuruoasta ja karvinaaliohjelmasta.


Olin jo ajoissa paikalla, joten piipahdin odotellessani siskoni työpaikalla, joka on ihan Teurastamon vieressä. Otin siskon mukaan ja lähdettiin night marketiin. Paikallistettiin Maria ja mentiin samantien ötökkäkojujonoon. Tapahtuma alkoi neljältä ja tasaan mennessä jono oli jo pitkä ja kimurantti. Sain ötökät eteeni kolmella eurolla, seuralaisillenikin yritin tarjota, muttei kelvannut. Ajatuksena ötököiden syöminen ei ollut mitenkään vastenmielinen tai uusi, olin jo kolme vuotta takaperin järjestetyssä MadCookissa päässyt niiden syömisen makuun. Kuten silloinkin, oli rapsakkaa ja nannakkaa. Tai maustesoossiltahan ne lähinnä maistui, mutta silti.

Evira kieltää hyönteisten myymisen elintarvikkeena ja tämä oli tehty sekä netissä että paikan päällä selväksi: "not for humans". Emme myy näitä ihmisruoaksi, ethän syö ötököitä, mutta kuitenkin "whatever you do with them afterwards is your own responsibility". Annosta ojentaessaankin rahastaja muistutti, että tämä ei sitten ole elintarvike. Tottakai niitä kaikki tuli syömään ja koju oli selvästi night marketin suosituin. Poliisitkin tulivat paikalle asian takia, mutta näköjään vain itsekin maistamaan tätä herkkua. :')


Tässä vaiheessa sisko lähti pettyneenä kotiin, hän olisi vain halunnut nähdä mun kakovan syödessäni ötököitä. Sori! Marian kanssa pyörittiin Teurastamolla, otettiin kuvia ja jäätiin hengaamaan nurtsille ja hihittelemään Marian lapselle, jolla oli suuri viihdearvo. Kaikki oli sille niin uutta ja ihmeellistä.

Viime vuonna olin ensimmäistä kertaa käynyt täällä night marketissa, mutta vain moikkailemassa kavereita. Oli ilta ja jonot olivat hurjat joka puolella. En viitsinyt lähteä odottelemaan vuoroani. Sekä sen takia että myös Marian jälkikasvun aikataulujen takia sovittiin tapaaminen heti neljäksi.Kun saatiin seuraksemme vielä Marian aviomies, ajateltiin syödä kunnolla. Käytiin hakemassa pulled pork burgerit. Ötököiden lisäksi toinen mitä halusin kokeilla, oli belgialaiset vohvelit. Nuo ottivat vohvelit kermavaahdolla ja mansikoilla, minä jäätelöllä, kermavaahdolla ja kinuskikastikkeella. Oli sen verran iso ja makea annos, että haaveilemamme cupcaket jäivät haaveiksi. Enää ei mahtunut.

Tapahtumassa oli ruoan lisäksi vaikka mtä muutakin jännää: oli Insideout room escapen pulmaseinä, ennustamista, lapsille nukketeatteria etc etc. Törmäsin useampaan tuttuun ja hyvä prosentti heistäkin uskalsi lähteä hyönteisiä maistelemaan. Oli tosi viihtyisä ja värikäs tapahtuma, erilainen perjantai. Kaikille oli jotakin ja erityisesti tykkäsin, kun musiikki oli hyvällä volyymillä, eikä joutunut korottamaan sen takia ääntään. Tänä perjantaina on Street food carnival Tapiolassa, osittain samoilla myyjillä, ajattelin mennä sinnekin pyörimään.Helsinki Night Market was held last Thursday and Friday, I visited there on Firday. This event is based on the Asian night market tradition. There where lots of different food stands (Chinese, Korean, Mexican, Belgian, Finnish, Napolitan...), the area was decorated colourfully and there were few other things to do as well: room escape game (that was actually a wall full of problems), fortunetelling, puppet show for kids etc etc. I ate bugs, yey! Was crunchy and delicious, though it was not my first time eating insects. It's actually against the law to sell bugs as food, but the law was bended: everywhere (in internet and at the event) was mentioned that bugs are not for humans and they are not selling it as a grocery, but "whatever you do with them afterwards is your own responsibility". I saw two policemen coming and wondered what's gonna happen now. They bought some bugs for themselves too! :')

2 kommenttia:

  1. Huiii, en ehkä uskaltautuisi maistelemaan ötököitä! Oispa kyllä huisia joskus itekki päästä käymään joisain tapahtumissa, täällä ei oikein ikinä järjetetä mitään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hyvä täällä pk-seudulla, että on vaikka mitä tapahtumaa. Voit lohduttautua vaikka sillä, että täällä eläminen on kalliimpaa. :D

      Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)