sunnuntai 2. elokuuta 2015

Julkaisemattomia kesäkuvia + viikonloppuhöpötystä

Lähinnä nää on näitä, joita oon haalinut ihmisiltä kaiken maailman häppeninkien jälkeen. Kivoja kesämuisteloita! Lopussa sitten taas sitä geokätköilyhömpötystä.

VarjoTuska-lauantai. Kävin tekemässä nopean katselmuksen Kaisikseen Whisperedin keikan jälkeen. Oli muun muassa hehkeitä akkeleita. 6/2015


Ah, Nummirock. Ja booli. Kuvasta löytyy myös kolme itävaltalaisensikertalaista. 6/2015


Mennään vähän kauemmas menneisyyteen, tässä pari kuvaa huhtikuun Bloggers' inspiration day'stä. 4/2015Se vuoden toinen tarpeeksi spesiaali tapahtuma, jotta voi siideriä hörpsiä - kesämöksäbileet! Tästä en tehnyt tällä kertaa erillistä postausta vaikka oli kovin tapahtumarikasta ja hauskaa, mutta myös hermoja raastavaa. Ootas, kaivoin teille tämän viikonlopun jälkeisen fb-postauksen asiasta: "Laitetaan tänne tämmönen huoleton ja hassu kesäkuva ni kukaan ei osaa arvata, että möksäbileissä meni tarpeettoman paljon asioita poksista muksista, vieraiden oksuprosentti oli huomattavan korkea ja puklauspaikat erikoisia, ja naapurimökin pikkuserkun bileistä tuli mettän läpi alaikäiset poitsut moikkailee meitä. Lähes kaikki saatiin kuitenkin fiksailtua, nikkaroitua ja siivoiltua entiseen loistoonsa ja äitikin nauroi, kun soitin sille raporttia tuhoista. Ehkä kuitenkin hiukan liian voimakasta tykittelyä minulle. Kiitos hirmuisesti jälleen kavereille seurasta, saitte mut tuntemaan suuria tunteita, kuten ääretöntä iloa ja ajoittain samankokoista ärtymystä. :D" 7/2015
Tilasin Retkitukusta keskiviikkona maasto-GPS:n, jonka toivoin saavani viikossa, mutta jo perjantai-iltana sain sen hyppysiini! Niin nopeaa toimintaa. Lauantaina vietin lähemmäs seitsemän tuntia koluten geokätköjä pitkin Espoota. Tähän seitsemään tuntiin ei mahtunut pyöräilyä kuin 20 km, suurin osa ajasta meni siihen itse kätköjen etsimiseen. Löytö- failureprosentit oli noin 50-50.

1) Nupukivenkallion tukikohta koostuu viidestä ampuma-asemasta, kahdestatoista suojarakennuksen jäännöksestä sekä betonivahvisteisista ja harkkokivimuuratuista juoksuhaudoista. Tukikohdan tehtävänä oli vihollisen torjunta sekä Turuntien ja junaradan hallinta. Punaisten puolustusasema kansalaissodassa, saksalaiset valtasivat 11.4.1918. 2) ja 3) Mäkkylän rauniot ja hiidenkirnut, hiidenkirnuja oli yhteensä viisi vaatimattoman kokoista. 4) Someron Torppamuseo koostuu kolmestatoista 1700- ja 1800-luvun rakennuksesta, jotka on siirretty Somerolta ja lähipitäjistä vuosina 1955-1964.


Sunnuntaina lähdettiin Eetun kanssa Somerolla kätköilemään. Matkan varrelta logattiin kolme kätköä. Porukat olivat olleet viikonlopun mökillä, mutta iskä oli jo aamulla ehtinyt lähteä golfaamaan. Äidin kanssa käytiin Rantatuvassa syömässä ja melkein heti sen jälkeen hän lähtikin jo kotiin. Me jäätiin etsimään viittä kätköä, neljä löytyi. Saunottiin ja kotimatkalla käytiin vielä yksi kätkö etsimässä.

1) Maakellari Lintuvaarassa. 2) Somerontien rahapuu, jonka väitetään esiintyneen markka-aikaan 10, 20 ja 50 pennin kolikoissa. 3) Someron kirkko.Viereisellä hautuumaalla lepäävät äidin vanhemmat. Porukoiden kesämökki siis ei ole ihan muuten vaan Somerolla, vaan sieltä on äidin suku kotoisin. Mamma ja pappa muuttivat jossain vaiheessa Espooseen, jossa äiti sisaruksineen syntyi ja kasvoi. 4) Esakallio, tanssi- ja keikkapaikka. Ennen Nummijuhannuksiani vietin pienenä monia juhannuksia perheen kanssa Esakalliolla. Vanhemmat sai tanssia (äit ja iskä tapasivat ekaa kertaa Lepolammella tansseissa) ja minä ja sisko ihasteltiin pikkupossuja. Iso possu oli pistetty lihoiksi tapahtumaa varten.


Some pictures from this summer I haven't published earlier. VarjoTuska, Nummirock, Bloggers' inspiration day and summer cabin party. The two collages are from my geocaching trips. Yesterday I cycled all over Espoo, today I did a day trip to Somero.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)