sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Krrrunts sanoi nilkka

Sehän meni hienosti: lähdin kaverin kanssa Nummelakätköilemään keskiviikkona. Ensimmäinen kätkö oli autolle hankalassa paikassa, joten jätin auton tien varteen, jätin kaverin autovahdiksi ja sanoin äkkiä juoksevani hakemaan kätkön. Löysin sen ja takas metsäpolkua jolkotellessani taitoin nilkkani, kuului ihan hirrrvittävä krrrrunts ja lensin maahan. Linkkasin autolle. Ai saakeli. En kuitenkaan halunnut koko kätköilureissua siihen luovuttaa, varsinkin kun oltiin vaan autolla liikkeellä, eikä pyörällä/kävellen, joten kyllä me vielä viisi kätköä etsittiin.

Iltaan mennessä nilkka oli turvonnut ja kipeä. Yöllä sattui niin paljon, että itketti, mutta Buranan avulla sain jatkettua unia. Koska teen näyttöpääteduunia kotoa käsin, en kokenut saikulle tarvetta. Sen verran huolissaan kyllä olin, että töiden jälkeen kipasin lääkärin kautta, mutta onneksi ei mitään nyrjähdystä vakavampaa ollut tapahtunut, vaikka nilkka olikin ihan jumalattoman kokoinen pallo. Turvotus on nyt sunnuntaihin mennessä lähes kokonaan ohittunut, ihan pikkuisen on vielä kipeä ja kokoeroa on toiseen nilkkaan verrattuna, mutta saan jo normaalisti käveltyä.


Muihin asioihin. Eetu piti meillä työporukalleen grillailuhengailupäivän ja mun piti lähteä klo 13 evakkoon. Vietin ensimmäiset kolme tuntia siskoni luona, katsottiin ihan tosi huono Autómata sekä siinä ohella Vilin hölmöä naamaa. Tästä jatkoin neljäksi eksän synttäri-/valmistujaisjuhliin, siihen aikaan käynnissä oli sukulais- ja lapsibileet. Myöhemmin muuttuisi enemmän kaveribileiksi, mutta silloin olisin jo muualla. Ihailin eksän vaimon hamsterikokoelmia (hän yritti parittaa jollekin poitsulleen minun Tuutikkiani) ja nautin kaakuista ja piirakoista. Kuudesta reilu kymmeneen olin Sellossa, kävin katsomassa kaksi leffaa: Inside Outin ja The visitin. Elokuvien välissä etsin siitä elokuvateatterin pihalta kätkön heti kun kovaääniset, kiroilevat kovisteinit lähtivät muualle huutelemaan. Eetu työkavereineen oli juuri ehtineet lähteä muualle jatkamaan iltaa, kun pääsin takaisin kotiin. Olinkin pyytänyt, että kymmeneksi hus pois, ettei naapurit häiriinny.

Että simmosta. Tänään käytiin siskon ja Eetun kanssa auttamassa kummitätiä muutossa, seuraava erä suoritettaneen tiistaina.


Tuolla eilisillä synttäreillä juteltiin kätköilystä, kahdelle aloittelijalle oli hankalaa, kun ei oikein tiennyt mitä etsiä ja älypuhelinkin oli vähän outo laite. Niin se on mullekin, siinä en osannut neuvoa, mutta siitä kätköjen ulkonäköasiasta: suurin osa, jotka oon löytänyt, on ollut max litrasia pakasterasioita. Kooltaan kätköt on mitä tahansa nanosta (1,2x1,5 cm) suureen eli vähintään 20-litraiseen. Koot löytyvät kätkökuvaussivulta. Toiseksi eniten on löytynyt mikroja eli alle 100 ml vetoisia esim. filmi-, mauste- tai lääkepurkkeja. Ne voi olla kivenkoloissa, roikkua puusta tai olla magneetilla jossain kiinni. Aluksi oli mullakin hankalaa (ja on välillä vieläkin), mutta hyvin äkkiä sitä lopulta kehittyy geosilmää mahdollisille potentiaalisille kätköpaikoille. Paljastava tekijä on myös luonnossa liikkuessa geoeroosio: maa on huomattavan tallottu/kulunut tietystä kohtaa tai on muodostunut polkua kätkölle. Löytöjä mulla on nyt 145, mutta silti tuntuu, että jos meen jonkun toisen (lajia harrastamattoman) kanssa kätköilemään, ne löytää kätkön mua helpommin. Turhauttavaa! :P


Running is not for humans: I sprained my ankle running in the woods after finding a cache. I had a beautiful huuuuge swollen ankle that I couldn't put all my weight on at first. Luckily it was nothing serious and after four days I can walk normally again and almost all the swelling is gone.

Yesterday Eetu had a barbeque party at our place to his coworkers. I don't know any of them and I figured some things to do while they were there. At first i went to my visit my sister, we watched a horrible movie called Autómata. After that I want to my ex's birthday/graduation party and admired her wife's dozens of hamsters. In the evening I went to the movie theatre to watch Inside out and The visit. After that the clock was already pass ten I got to go home, wohoo! ^^

Next week I'm keeping myself busy with helping my aunt to move and baking baking baking since it's my birthday coming soon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)