tiistai 1. syyskuuta 2015

Model Lab - Colors

Toissasunnuntaina mulle soitettiin tuntemattomasta numerosta. Eetu vastasi, koska hyi apua, en halua vastata tuntemattomille ihmisille, yleensä ne onkin pelkästään puhelinmyyjiä. Raportti puhelusta: kaveri oli suositellut mua johonkin ja jättänyt heille mun yhteistiedot ja soittavat myöhemmin uudestaan. Okei, outoa... Kysyin myöhemmin tältä kaverilta mikä homma on kyseessä. Model Lab. Googlettelin ja otin asiasta selvää ennen kuin soittivat seuraavana päivänä uudestaan ja olinkin jo ehtinyt päättää, että kuulostaa hauskalta (mutta samalla vähän pelottavalta), I'm in.

Kyseessä oli maksuton päivä Model Labissa, jossa saisin ammattilaisen meikkauksen ja kuvauksen. Kuvista kuitenkin veloitettaisiin, jos niitä halusi ostaa. Mukaan sai ottaa kaverin ja pyysin siskoani seuralaiseksi. Hän tuli hakemaan mua iltapäivällä ja suunnattiin puoli neljäksi Park Hotel Käpylään, jossa eri päivinä eri paikkakunnilla järjestettävä tapahtuma pidettiin.

Ohjeena oli tulla paikalle ilman meikkiä ja mielellään niissä vaatteissa, joissa halusi kuvat otettavan. Hiukset piti itse laittaa ja paikan päällä oli suoristin, kiharrin, hiustuotteita etc. Ensin päästiin meikkiin. Omia ideoita sai esittää. Siskolla oli kuva meikistä, jonka halusi, minä pyysin tummaa iltameikkiä.

Meikkauksen jälkeen vartottiin hetki kunnes edelliset tyypit olivat saaneet kuvansa otetuiksi. Paikalla oli kaksi kuvaajaa eli samaan aikaan oli yhdessa tulleet tytöt samassa tilassa kuvattavana. Käytössä oli eri valaistuksia, taustoja ja ympäristöjä. Mulla on ongelma, etten oikein tiedä miten olla kameran edessä ja se tässä koko hommassa olikin se mikä pelotti, mutta turhaan. Meillä oli ihanan rento kuvaaja, joka koko ajan kertoi miten olla ja mitä tehdä käsillä ja miten poseerata, eikä kertaakaan ollut kiusallisen kömpelöitä hetkiä. Meistä kummastakin otettiin ~50 kuvaa ja sen lisäksi parisenkymmentä yhteiskuvaa.

Seuraavaksi päästiin katsomaan kuvat koneelta, rauhassa sai käydä läpi ja miettä haluaako niitä ostaa ollenkaan, haluaako vain muutaman vai kaikki. Otettiin kaikki. Olin jo etukäteen katsonut hintoja netistä, mutta olikin halvempaa mitä luulin. Yksittäinen kuva on melkoisen kallis (tai tietysti riippuu omasta varallisuudesta), mutta yksikköhinta pienenee sitä mukaan kuinka monta kuvaa ostaa. Mitään ostopakkoa ei siis ollut, oltaisiin vaan voitu käydä silkasta kokemuksen ilosta ja ilmaisen meikin takia paikalla. Meille kerrottiin päivän kestävän 4h, mutta suoriuduttiin 2,5 tunnissa.

Tässä "muutamia" kuvia, koska en osannut tän pidemmälle päättää/karsia. :P Jaan vielä mustavalkoiset ja sisaruskuvat erillisiin postauksiin.

Mulla oli ainakin tosi mukavaa, meikattavana oleminen oli kiva hemmotteluhetki, kameran edessä ei ollut hankalaa, sain parhaat kuvat mitä itsestäni on koskaan otettu ja mietittiin, että sisaruskuvista annetaan joku porukoille joululahjaksi. Tottakai ne haluaa katsella rakkaita lapsiaan! :') Mun suosikit näistä on ensimmäinen tulitukka kuva ja neljäs hempee vaaleanpunainen.

TL;DR: Jos sulle soitetaan Model Labista, sano joo. :)


A friend had left my number to Model Lab. They called me and asked if I was interested in a modelling day -  free make up, free photography session. If I liked the outcome I could buy as many pictures as I'd like and that's the only thing that would cost. I took my sister with me. A professional make up artist made the make up, it was a nice sort of pampering moment. Then a photographer took pictures of me and my sister, together and separately. After that we got to see the pictures, decide which ones we want, all of them or none. We bought them all. Since there are so many photos (and there's dozens that I don't even publish here) I'll make another post later and put some of the pictures of me and my sister there. :)

12 kommenttia:

 1. aivan mielettömän ihania kuvia <3

  VastaaPoista
 2. Ite en suosittele model labia. Meikkaajat ei nimittäin saa palkkaa. Mut haluttiin sinne työhaastatteluun, mutta kerkesin kuulla muilta alalla olevilta, että ei kannata. Ensin joutuu tekemään muka kokeena joillekin meikkiä, ilmaiseksi tietenkin ja sitten joutuu vielä tuohon neljän tunnin testiin ja sama rumba. Asiakkailta veloitetaan kuvista, mutta maskeeraaja ei saa kuvia itselleen eikä palkkaa siitä. Sitten jos läpäisee nii saa jonkun ihan älyttömän alihinnoitellun palkan ja hirveät työtunnit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tästä työntekijöiden puolesta en tiedä mitään, mutta itselle oli hyvä kokemus. :o

   Poista
 3. Nämä on kyllä oikeesti tyylikkäitä! ^^ mun suosikki on toinen alhaalta, värit, pose ja ilme kohtaavat!

  VastaaPoista
 4. Hei. Olet ihan hirmu kaunis. En keksi mitään fiksumpaa sanottavaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä oli aivan tarpeeksi sisältöä saadakseen mut hyvälle mielelle. :P

   Poista
 5. Amazing pictures! Your hair is just... Wow! My favorite is the third one :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I like my hair too, I think that may be the best part in my appearance. :P

   Poista
 6. Niiin upeita kuvia! Sä oot upee! ♥ Ei voi ku ihailla! :)

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)