maanantai 9. marraskuuta 2015

Kirjamessut, Night Visions, risteily, isänpäivä etc.

Kerava, keskiviikko 28.10. ja perjantai 30.10.
Keskiviikkona lähdin heti työt lopetettuani klo kaksi ajamaan Keravalle. Tarkoitus oli mennä Katin kanssa Artistiasun poistovaatteiden tyhjennyskirpparille. Eventin mukaan sinne oli menossa kevyet 6000 henkeä. Infossa kerrottiin, että 100 otetaan kerrallaan sisään. Juuh... Ei tietenkään kaikki ilmesty paikalle ja osa tulee lähtemään pois nähtyään jonot yms yms. Jonotettiin kolme varttia, katseltiin samalla Katin puhelimella mitä ihmiset päivittää eventtiin. Kuulemma kaikki hyvä mennyt jo jäljellä vain likaista ja rikkinäistä vanhaa kamaa. Vielä olisi ollut ~30 min jonotus siinä nollakelissä edessä, joten luovutettiin. Jottei reissu olisi ihan turha ollut, poikettiin Keravan Cafe Introon kahville/kaakaolle.

Kahta päivää myöhemmin olin hakemassa kaveria Vantaalta ja toista Vihdintien varrelta. Mentiin Keravalle samaiselle Katille viettämään tyttöjen iltaa. Emännän ja meidän kolmen lisäksi tuli vielä yksi tapaus omalla autollaan. Aviomiehen Kati oli pistänyt alakertaan remontoimaan, tytärpuoli oli kiltisti omassa huoneessaan. Meillä oli pöytä koreena ja syödessä ja lörpötellessä menikin jo pari tuntia. Käytiin pihalla ottamassa mörköpukukuvia ja hytisten palattiin takaisin sisätiloihin höpöttelemään lisää. Piti lähteä ihan ihmisten aikaan kotiin ihan lapsen nukkumaanmenoajankin vuoksi, mutta aikataulu vähän venyi, kun oli mukamas niin paljon asiaa.


Kirjamessut, sunnuntai 25.11.
Tänä vuonna ei ollut Don Rosaa vetämässä mua puoleensa, mutta läksin silti. Kirjat bestest. Tällä kertaa en jättänyt autoani messukeskuksen huokeaan 11 euron parkkihalliin vaan noin kilometrin päähän Mäkelänkadun huudeilla olevalle parkkikselle. Olin jo kotona katsonut, että että parkkis-messukeskus välillä on pari kätköä, jotka kävin samalla etsimässä. Kävin messuilla Sadun kanssa. Samalla siellä oli Viini ja ruoka-messut. Kierreltiin (lähes) johdonmukaisesti halli lävitse, osallistuttiin kilpailuihin, kuunneltiin Marko Hautalan ja Boris Hurtan haastattelua, maisteltiin ruokapuolella kaikkea hyvännäköistä ja törmäsin pariin tuttuunkin. Satu oli mainostuksen uhri ja osti mun suosituksesta Rönnbackan Hautalehto-sarjan kolme kirjaa 10 eurolla. Minä haikailin saman sarjan neljättä kirjaa, mutta haluan sen pokkarina, eikä sitä vielä ollut. Ruokapuolelta sen sijaan lähti mukaan lakritsia ja macaroneja. Kyllä me siellä kolme tuntia saatiin menemään.


Risteily, perjantai-lauantai 6.-7.11.
Torstai-iltana kympin aikaan Eetu tuli herättämään mut, että sen äiti kyseli lähdettäiskö seuraavana päivänä Tallinnan risteilylle. Hänellä oli lahjakortti, joka menisi perjantaina vanhaksi. Vähän vänkäsin ensin vastaan, että tämä tuli aika äkkiä, mutta myönnyin lopulta. Oon tosi huono extemporejutuissa. Vielä ei saatu varattua, että seuraavaan päivään piti odotella asian varmistumista.

Perjantaina klo 13 risteily varmistui. Oli vähän säätämistä: Eetun äidin miesystävä oli vienyt lahjakortin aamulla Eetun siskolle, jonka työpaikalta Eetu oli ruokiksellaan kortin hakenut. Palkkasin hovikuskikseni kummitädin, joka vei mut puoli viideksi satamaan. Eetukin oli lähtenyt ajoissa töistä. Meillä oli hetki luppoaikaa, joten käytiin Verkkiksen näköalatasanteella ja pelikonsolimuseossa. Viiden jälkeen päästiin laivaan.


Oli kuulkaa ihmeellistä lähteä rappuja ylöspäin, eikä sinne B-luokkaan autokannen alle. Meillä oli kahden hengen hytti ysikannella. Huone oli samankokoinen kuin ne neljän hengen B-luokan hytitkin, mutta meillä oli parisänky ja ikkuna.

Meillä oli 3h aikaa ennen illallista, oltiin saatu varaus vasta toiseen kattaukseen. Katsottiin yksi Sherlock-jakso ja käytiin taxfreessä. 20.30 mentiin syömään itsemme ymmyrkäisiksi. Mmm ihana buffet. Nähtiin siellä Kari Hietalahti! Mulla oli aika hc ilta ja menin ruokailun kautta nukkumaan. Kymmeneltä oltiin takas hytissä.

Lisää ruokaa: aamulla kasin jälkeen mentiin aamupalalle. Ei kauheesti jaksettu vetää - tuskin oli vatsa ehtinyt illasta laskea. Oltiin kovasti suunniteltu nousevamme maihin, mutta Eetu ei ollut saanut unta kuin vasta aamuneljältä (siinä se oli vaan telkkua katsonut ja pyörinyt sängyssä mun tyytyväisenä nukkuessani vieressä), joten tultiin takas hyttiin. Eetu otti siinä parin-kolmen tunnin päikkärit, minä lyhyemmät.

Ja taaaas syömään. Klo 12 oli buffet. Se tietysti olisikin ollut ihan hyvä juttu, jos oltaisiin siinä muutamat tunnit kierrelty Tallinnaa kehittelemässä nälkää. Mutta joo. Oli vähän huonovointisen näköistä porukkaa syömässä. Muahahah.

Iltapäivästä otettiin enemmän risteilystä irti. Käytiin uudestaan taxfreessä. Omat ostokset: karkkia itselle ja iskälle ja tädille kuskaukseksi kiitokseksi punaviiniä. Käytiin pyörimässä laivaa läpi ja lopulta päädyttiin istumaan cigar bariin. Se oli semmoinen olohuoneen näköinen pieni tila, jossa sai polttaa, kunhan poltti vain sikareita. Eetu osti sikarin ja poltteli sen tyylikkäästi kahvin ja konjakin kanssa. Siinä oli hajusta huolimatta mukava istuskella. Neljältä oltiin takaisin satamassa. Täti heitti meidät kotiin, minä heitin sitä viinipullolla. Niin sanotusti.


Night Visions, lauantai 7.11.
Puolisentoista tuntia ehdin olla kotona kunnes piti taas lähteä. Risteilyn ja sen johdosta muuttuneen tiukan aikataulun takia en kerennyt käymään kaverin tupareissa. Meillä oli Night Visions-treffit Heidin kanssa ennen seiskaa. Jätin auton Kaisikseen. Ensimmäinen leffa oli Kinopalatsissa. Olin ostanut liput ennakkoon, Heidi ei, ja Johnny Deppin Black Mass oli loppuunmyyty, joten menin sinne siis yksin. Oli kyllä yllättävän hyvä, vaikka en mistään gangsterileffoista tuppaa tykkäämään, eikä Deppikään siinä mikään kaunokainen ollut. Black Mass tulee reilun kolmen viikon päästä teattereihin.

Leffa loppui 10min ennen kuin seuraava alkoi. Siirryin pikavauhtia Kinopalatsista Maximiin, Heidi oli varannut mulle paikkaa. Katsottiin Deathgasm, joka oli kaikesta ällöttävyydestään huolimatta aika hyvä! Semmonen metallipoika/demonisplatteri.

Kolmas leffa alkoi 30min myöhässä, hnnggh. Emelie oli kuulemma niin pelottava, että Amerikassa porukkaa oli lähtenyt kesken leffan teatterista pois, mutta pah, ei siinä ollut kuin pari säikytyskohtaa. Meh. Perus jenkkihuttua.

Kello näytti leffan loputtua puolta kahta. Pyörähdin vielä Basen kautta hakemassa omaisuuttani (Eetun) ja moikkaamassa kavereita.


Isänpäivä, sunnuntai 8.11.
7h eli ihan liian lyhyiden unien jälkeen nousin vääntämään iskälle vaniljajuustokakkua, ohje Kinuskikissalta muutamin muutoksin: voileipäkeksit korvasin digestivekekseillä, maustamattoman tuorejuuston vaniljan makuisella ja vadelmat mansikoilla sekä jätin pois sitruunamehun ja vaniljatangon.

Yhdeltä olin hakemassa siskoa ja lähdettiin porukoille. Iskä oli juuri ehtinyt palata takaisin golffia pelaamasta ja äiti oli tehnyt meille lohta ja perunoita. Lahjottiin iskä ja syötiin. Juustokakku oli ihan naurettavan hyvää vaikka itse sanonkin. Hengattiin reilu pari tuntia Huhmarissa ja lähdettiin takaisin Espooseen. Heitin siskon kotiin ja tulin himppeen. Olin ihan killissä edellisyön lyhyiksi jääneiden unien takia, joten minun päiväni ei kauaa kestänyt.


Tulevaa:
Teatteri Tuikkeella on vuoden verran ollut Viimeinen vuoro-aistikauhuesityksiä, mutta aina ne on ollut loppuunmyytyjä siinä vaiheessa, kun minä oon asiaan herännyt. Nyt Maija pisti lippujenmyyntiin linkkiä, että mennäänkö. JOO! Viimein! Varattiin liput loppukuulle.

Aistikauhuesityksessa silmät ovat peitettyinä. Äänen lisäksi käytetään hyväksi tunto- ja hajuaisteja ja tilan tuntua. Yleisö on kirjaimellisesti tapahtumien keskellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)