keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Lottovoitto

Usein lottoa ostaessaan päästää itsensä kuvittelemaan, että entä jos. Ja sitten sunnuntaina tarkistaa, että jahas, ei sittenkään. Euron voittojen lisäksi (tosin niitäkin tulee todella harvoin) oon kerran voittanut enemmän, julmasti sillä ensimmäisellä kerralla kun ikinä lottosin, jotta varmasti tuntuisi siltä, että hei, tässähän voittaakin. Olin jo silloin Eetun kanssa yhdessä ja sen piti kädestä pitäen opettaa miten lotto toimii. Voitin 50e. Lottoan muutamalla rivillä keskimäärin kerran kuussa. Joskus kahdesti, joskus en ollenkaan. Valehtelematta täytyy tunnustaa, että yleensä ne "nyt lotossa jättipotti"-mainokset saa liikkeelle.


Mutta entä jos? Leikitään, että voittaisin useamman miljoonan.

 • Maksaisin asuntolainan. Tää olis muutenkin ihan eka juttu summasta riippumatta. Lyhentäisin niin paljon kuin voisin tai maksaisin kokonaan pois. Jossain vaiheessa ostaisin omakotitalon, mutta se on joka tapauksessa hamassa tulevaisuudessa suunnitteilla.
 • Budjetoisin loppuelämäni. Kuulostipa tosi tylsältä... Mutta. Ei siis niin, että kaikki sileeksi ensimmäisen 5-10 vuoden aikana vaan niin, että vielä vanhana mummonakin voin elää muullakin kuin makaronilla samalla kun mietin vanhoja hyviä aikoja. Olen sen verran pihi muutenkin, että uskoisin tämän onnistuvan helposti.
 • Lopettaisin työt. Ainakin väliaikaisesti. Jos vaikka ainakin 50 vuotta olisi vielä eloa edessä, kyllä aika jossain vaiheessa kävisi pitkäksi ilman töitä. Osa-aikaisuus alkaisi varmasti vaikuttaa hyvältä. Tai jonkinlainen vapaaehtoistyö.
 • Tekisin myös perheestä rikkaan. Lahjaverot hnnggh...
 • Matkustelisin. Tosin sitäkin teen jo nyt aina kun aikaa ja rahaa riittää. Nimim. Huomenna Frankfurtiin.

Enkä kertoisi asiasta kenellekään perheen ja avopuolison lisäksi. Koittaisin elää mahdollisimman matalalla profiililla. Jalat maassa. Kuvittelisin näiden olevan aika perushaaveita. Vai? Mistä siellä haaveillaan, jos raha ei olisi este? :)

4 kommenttia:

 1. Mäkin hommaisin asunnon ensitöikseni^^ sen jälkeen jättäisin myös työt väliaikaisesti, ja menisin opiskelemaan jotain jännää johon ei muuten olisi varaa, kuten teatterimaskeeraajaksi ja aloittaisin kaikki maailman kivat harrastukset :D käyttäisin rahat siis itseni kehittämiseen. Toki maksaisin myös läheisten velat pois jne ^^ Hmm, voisi perustaa myös jonkun eläintensuojelukeskuksen ja palkata sinne porukkaa! Kyllä käyttöä löytyisi, vaikka säästöön rahaa jättäisinkin reilusti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut seitsemää oikein, mutta ei ollut kenellekään muullakaan. Eli saan rahaa vasta ens viikolla. Isomman summan. I am ok with this.

   Poista
 2. Mä leikin aina lototessa samaa ''entä jos'' peliä (se sunnuntain pettymisen määrä). Oon miettinyt, että ostaisin Jyväskylästä kolmion jostain, ei ihan keskustasta, mutta siitä lähistöltä. Alkaisin kyyläämään Corgikasvattajien sivuja ja kyseleen pentueista (koska olis viimein varaa siihen koiraan). Kävelisin varmaan autokauppaan ja ostaisin itelleni jonkun ranskalaisen koslan, jolla kulkea kauppamatkat sillon, kun laiskottaa. Tän kaiken ostamisen ja tuhlaamisen jälkeen lähtisin viimein käymään siellä New Yorkissa ja varmaan muuallakin. Koulu odottais kyllä Suomessa aina hetken (peruisin läsnäoloni esim. kevätlukukaudelta). Eläisin hetken ilman niitä ainaisia rahahuolia ja ettisin äiteen kanssa sille mukavan asunnon vanhuuden päiviksi. :) Eläisin muuten varmaan aika normaalisti, oon pihi ihminen ja tottunut elään makaronilla, koska ikiopiskelu (heh). Tekisin varmaan loppuelämäni jotain osa-aika/projektihommia logistiikka-alalla tai vaikka siivoojana, kun ei enää tarvis niin palkasta murehtia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kans opetella valehtelemaan. Ei voi kertoa voitosta vaikka ihmiset alkaisivatkin kyselemään, että työttömäksi matkustelet aika paljon. : D Pelkään, että tulee gold diggereitä kavereiksi ja saan hoitaa esim. porukalla syömässä ollessa laskun, koska "sulla on varaa". Minun ihanat rahat!

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)